Vitamine K

Vitamine K

Botten

Vitamine K helpt de botten sterk te houden doordat het betrokken is bij de opname van calcium en andere mineralen in de botten. 

De bloedstolling

Vitamine K draagt bij aan de normale bloedstolling.

Hoeveel heb je nodig en waar zit het in?
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van vitamine K is 75 mcg. Tekorten aan deze vitamine komen niet vaak voor in Nederland. Je lichaam maakt zelf al een beetje vitamine K aan in de darmen.

Vitamine K krijg je uit voeding binnen via groene groenten en oliën. Per 100 gram bevat gekookte boerenkool bijvoorbeeld 817 mcg vitamine K, gekookte spinazie 494 mcg en gekookte broccoli 141 mcg.

De maximaal veilige hoeveelheid van vitamine K is 1000 mg.

Mensen die bloedverdunners gebruiken hebben ook vitamine K nodig, maar moeten er op letten dat ze niet te veel binnenkrijgen omdat het de werking van het medicijn kan remmen. Gebruik je bloedverdunners, dan kun je het beste met je arts overleggen hoeveel vitamine K voor jou goed is.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij flinndal.nl gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.