Vitamine B12 zuigtablet

 • Voor rode bloedcellen en zenuwstelsel
 • Voor ouderen en vegetariërs
 • Uitstekend opneembaar (methylcobalamine)
 • Hoog gedoseerd zuigtablet
vitamine b12
Grootte van een B12 zuigtablet
Kies je verpakking
€ 7,10
€ 0,24 per tablet
Aantal
per tablet
Maand € 7,10 € 0,24
Kwartaal € 16,25 € 0,18
Kwartaal herhaalgemak € 13,20 € 0,15
»

Flinndal Vitamine B12 is goed voor het geheugen, concentratievermogen en de gemoedstoestand. Het zuigtablet met 1000 mcg vitamine B12 is goed opneembaar en heeft een natuurlijke pepermuntsmaak. Mét foliumzuur, voor extra energie bij vermoeidheid.

Bekijk de bijsluiter »
Nieuw bij Flinndal? Bekijk onze video

Waarom Flinndal Vitamine B12 zuigtablet?

Vitamine B12 (cobalamine) is een van de 8 B-vitaminen uit het vitamine B-complex en vind je alleen in dierlijke producten. Vooral voor mensen die geen of weinig vlees eten is deze vitamine belangrijk.

Waarom heb je vitamine B12 nodig?
Waar zit vitamine B12 in?
Wanneer heb je extra vitamine B12 nodig?
Waarom kiezen voor Flinndal Vitamine B12?


Waarom heb je vitamine B12 nodig?

Vitamine B12 heeft verschillende functies in ons lichaam. We leggen je uit wat vitamine B12 is en waar je het voor nodig hebt.

Energie
Bevordert de energiestofwisseling in het lichaam, want het helpt energie vrij te maken uit eiwitten, koolhydraten en vetten die je via de voeding binnenkrijgt. Vitamine B12 helpt ook vermoeidheid te verminderen en draagt bij aan een fit gevoel.

Het bloed
Draagt bij aan de vorming van rode bloedcellen.

Celdeling
Speelt een rol in de celdeling, zodat weefsels gevormd kunnen worden.

Weerstand
Ondersteunt het immuunsysteem en zorgt mede voor een goede weerstand.

Zenuwstelsel
Goed voor het zenuwstelsel.

Psychologische functies
Goed voor het geheugen, concentratievermogen en de leerprestatie. Ook goed voor de gemoedstoestand.


Waar zit vitamine B12 in?

Vitamine B12 vind je alleen in dierlijke producten. Denk hierbij aan:
melk
eieren
kaas
yoghurt
vlees
vis


Wanneer heb je extra vitamine B12 nodig?

Bij het ouder worden
Als je ouder wordt (vanaf ongeveer het 60e levensjaar) verloopt de opname van vitamine B12 door het spijsverteringskanaal vaak minder efficiënt. Vitamine B12 wordt namelijk alleen opgenomen als het gekoppeld is aan het stofje intrinsic factor. Dit stofje is een bestanddeel van maagsap. Als het maagslijmvlies niet genoeg maagsap produceert, wordt ook geen intrinsic factor meer aangemaakt en wordt de vitamine B12 minder goed opgenomen.

De productie van maagsap neemt vaak af als je ouder wordt. Het kan dan raadzaam zijn om de voeding aan te vullen met een Flinndal Vitamine B12 zuigtablet.

Vegetariërs en veganisten
Ook voor vegetariërs en veganisten is het van belang op de inname van voldoende vitamine B12 te letten. Deze vitamine komt namelijk van nature alleen in dierlijke producten voor. Als je jonger bent dan 60 jaar en er geen sprake is van een aantoonbaar vitamine B12 tekort, dan heb je ook voldoende aan de hoeveelheid vitamine B12 in onze Flinndal Multi (100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) of de Flinndal Vitamine B-complex (200% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid), afhankelijk van de hoeveelheid dierlijke producten die je nog eet. Eieren en zuivelproducten als melk en yoghurt bevatten van nature vitamine B12. Ook is deze vitamine toegevoegd aan veel plantaardige producten, zoals vegetarische vleesvervangers, of bijvoorbeeld sojamelk. 

Is er geen aantoonbaar tekort van vitamine B12 en wil je een een lagere dosering innemen? Dan heb je voldoende aan 1 of 2 tabletten per week van. Ook Flinndal Multi en Flinndal Vitamine B-complex bevatten een lagere dosering vitamine B12, maar zijn alleen geschikt voor vegetariërs en niet voor veganisten. Van deze 2 producten kun je prima elke dag een tablet nemen.  


Waarom kiezen voor Flinndal Vitamine B12?

Flinndal vitamine B12 bevat 1000 mcg vitamine B12 en 100 mcg vitamine B11 (foliumzuur). Deze twee vitaminen werken nauw met elkaar samen. Zo dragen ze samen bij aan de vorming van rode bloedplaatjes. Foliumzuur draagt ook bij aan extra energie bij vermoeidheid. Het Flinndal Vitamine B12 is een klein zuigtablet waardoor vitamine B12 direct wordt opgenomen via de mondslijmvliezen.

Kies voor kwaliteit

 • HACCP gecertificeerde productie
 • Vrij van genetische manipulatie (GMO)
 • Geen onnodige toevoegingen
 • Veilig gedoseerd
 • Samengesteld o.b.v. wetenschappelijk onderzoek

Methylcobalamine

Flinndal vitamine B12 bevat de biologische actieve vorm methylcobalamine. Deze vorm B12 komt veel in het lichaam voor en hoeft niet meer te worden omgezet naar een andere vorm. Het wordt gelijk in het lichaam opgenomen om haar functies uit te oefenen.


Krachtige dosering

Dit product bevat 1000 mcg vitamine B12 (methylcobalamine). Hoewel Flinndal geen voorstander is van hoge doseringen, hebben we in dit geval toch voor 1000 mcg gekozen. Deze hoeveelheid is echt nodig voor mensen die onvoldoende intrinsic factor produceren of duidelijk aantoonbare vitamine B12 tekort hebben.


Handig zuigtablet

Het kleine zuigtablet zorgt ervoor dat de opname van vitamine B12 al in de mond kan beginnen via de mondslijmvliezen. Zo kan de B12 snel en efficiënt in het lichaam worden opgenomen.


Een verantwoorde dosering

De dosering is uiteraard verantwoord. De maximaal veilige hoeveelheid van dit ingrediënt is namelijk 2000 mcg per dag.

Ben je benieuwd of je in combinatie met jouw Flinndal producten teveel binnenkrijgt, dan kun je dit eenvoudig checken via de Flinndal Max Veilig Module.

Bijsluiter Flinndal Vitamine B12

Hieronder staat vermeld welke ingrediënten er in dit product zitten en hoe je het product moet gebruiken. Lees deze informatie goed door!

Ingrediënten
Aanbevolen gebruik
Allergie-informatie
Bewaaradvies


Vitamine B12 Zuigtablet
 
Ingrediënten en dosering

Flinndal® Vitamine B12 zuigtablet bevat per tablet van 186 mg:

Vitaminen Verbinding Hoeveelheid % ADH *
Vitamine B12 Methylcobalamine 1000 μg 40.000
Foliumzuur (B11) Polyglutamaat 100 μg 50
     

* ADH = aanbevolen dagelijkse hoeveelheid volgens de Europese Richtlijn Etikettering 2008/100/EC (of Warenwetbesluit).

Ingrediënten:

Ingrediënten: zoetstoffen, emulgator (magnesiumstearaat), natuurlijk aroma (pepermunt, citroenzuur), methylcobalamine (vitamine B12), foliumzuur (vitamine B11), antiklontermiddel (siliciumdioxide).

Voedingswaarden per tablet:

Energie in kcal 0,74 Kcal
Energie in kJ 3,11 kJ
Koolhydraten 179 mg
Eiwitten 1,6 mg
Vetten 0,56 mg

Aanbevolen gebruik

Voor wie Dagdosering
Volwassenen 1 tablet per dag

Aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.
Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.
Raadpleeg voor gebruik een arts in geval van zwangerschap, borstvoeding, medicijngebruik, of bij ziekte.

Innemen

Tablet onder de tong laten smelten.


Allergie-informatie
 • Glutenvrij
 • Lactosevrij
 • Bevat geen pinda, vis of soja
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten

 •  

  Bewaaradvies

  Onze producten zitten in speciale, luchtdichte zakjes. Op de achterkant van de verpakking staat hoe lang het product houdbaar is. Sluit het zakje steeds goed af, bescherm het tegen zonlicht en bewaar het beneden de 25 graden, om verkleuring of plakken te voorkomen. In de handige Flinndal bewaardoosjes kun je steeds voor een paar weken supplementen doen. Bewaar de rest gewoon in het zakje, zodat de supplementen niet zacht worden. Houd voedingssupplementen altijd buiten bereik van jonge kinderen.

  Laatste wijziging: 5 december 2014.

  Onderzoek

  De gezondheidsclaims die wij over dit product doen zijn als wetenschappelijk bewezen beoordeeld door de Europese Unie (EFSA, European Food Safety Authorities).

  1. Vitamine B12 draagt bij aan de normale werking van rode bloedcellen
   http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.2903/j.efsa.2009.1223/abstract

  Veelgestelde vragen

  Hieronder vind je de veelgestelde vragen over Flinndal B12 zuigtablet. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel deze dan door op het tabblad stel je vraag te klikken aan de linkerkant van deze pagina. Hier vind je ook alle vragen die zijn gesteld door andere klanten.

  Werking
  1. Waar in het lichaam wordt vitamine B12 opgenomen?
  Bij de opname van vitamine B12 uit de voeding werkt het zo dat de vitamine B12 alleen kan worden opgenomen als het gebonden is aan de intrinsic factor in de maag. In supplementvorm is vitamine B12 echter niet gebonden aan een eiwit en heeft het daarom, mits het supplement hoog genoeg gedoseerd is, geen intrinsic factor nodig om opgenomen te worden. Het opname proces verloopt dan via diffusie. Zo kan de vitamine in via de slijmvliezen van de mond, de neusholte, maag en het eerste deel van de dunne darm opgenomen worden.

  2. Hoe lang duurt het gemiddeld voordat je resultaat merkt van het innemen van Flinndal Vitamine B12 tabletjes?
  Bij de één kan het veel langer duren voordat het effect merkbaar is dan bij de ander. Over het algemeen houden wij aan dat het (eventuele) effect binnen zes tot acht weken merkbaar zal zijn, vanwege het feit dat je binnen zes tot acht weken de tekorten van een vitamine aanvult.
  Gebruik

  1. Voor wie is een aanvulling met Flinndal Vitamine B12 zuigtablet aan te raden?
  De productie van maagsap neemt vaak af als je ouder wordt. Het kan dan raadzaam zijn om de voeding aan te vullen met een Flinndal Vitamine B12 zuigtablet.

  2. Wanneer kan een aanvulling met Flinndal Vitamine B12 zuigtablet nuttig zijn?
  Heb je het idee dat je een vitamine B12 tekort zou kunnen hebben, dan kan een bloedtest bij de huisarts uitsluitsel geven. Is er inderdaad sprake van een tekort, dan is het is zinvol om een hoog gedoseerd vitamine B12 supplement te slikken en zo het vitamine B12 niveau in je lichaam weer op peil te brengen.

  Het lichaam heeft vitamine B12 hard nodig om goed te kunnen functioneren. Vitamine B12 is goed voor het geheugen, concentratievermogen en de gemoedstoestand. Verder is het van belang voor de weerstand, het zenuwstelsel en de vorming van rode bloedcellen. Vitamine B12 draagt ook bij aan extra energie bij vermoeidheid.

  Ook voor vegetariërs en veganisten is het van belang op de inname van voldoende vitamine B12 te letten. Deze vitamine komt namelijk van nature in dierlijke producten voor. Als je jonger bent dan 60 jaar en je hebt geen aantoonbaar vitamine B12 tekort, dan heb je ook voldoende aan de hoeveelheid vitamine B12 uit onze Flinndal Multi (100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) of de Flinndal Vitamine B Complex (200% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid), afhankelijk van de hoeveelheid dierlijke producten die je nog eet. Eieren en zuivelproducten als melk en yoghurt bevatten van naturen vitamine B12. Ook is deze vitamine toegevoegd aan veel plantaardige producten, zoals vegetarische vleesvervangers, of bijvoorbeeld sojamelk. 

  Dosering
  1. Waarom bevat Flinndal Vitamine B12 zuigtablet 1000 mcg (40.000%) van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid?
  Hoewel Flinndal geen voorstander is van hoge doseringen, hebben we in dit geval toch voor 1000 mcg gekozen. Dit omdat een dergelijke hoeveelheid echt nodig kan zijn voor wie onvoldoende intrinsic factor produceert, of voor wie een duidelijk aantoonbaar vitamine B12 tekort heeft.

  De dosering is uiteraard nog steeds verantwoord. De maximaal veilige hoeveelheid van dit ingrediënt is namelijk 2000 mcg per dag. Ook als je geen echt tekort hebt, is deze dosering nog veilig. Wel raden we aan om in dit geval voor Flinndal Vitamine B-complex te kiezen. Dit product bevat ook vitamine B12, in 200% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. 

  Leeftijd
  1. Vanaf welke leeftijd mag je vitamine B12 gebruiken?
  De Flinndal Vitamine B12 is niet geschikt voor kinderen. Dit product mag alleen door volwassenen worden gebruikt.
  Samenstelling
  1. Waarom is er aan Flinndal Vitamine B12 zuigtablet ook vitamine  B11 toegevoegd?
  Vitamine B12 werkt nauw samen met vitamine B11. Daarom hebben wij aan het zuigtablet ook foliumzuur (B11) toegevoegd. Foliumzuur helpt, net als B12, om vermoeidheid te verminderen en draagt bij aan een fit gevoel.
  Zwangerschap
  1. Kan ik Flinndal Vitamine B12 zuigtablet gebruiken als ik zwanger ben?
  Er is zover wij weten nog geen onderzoek gedaan naar de invloed van de betreffende dosering vitamine B12 op het ongeboren kind. Wij raden dan ook af dit product te gebruiken zonder raadpleging van je arts of verloskundige.
  Combinatie van voedingssupplementen
  1. Kan ik Flinndal Vitamine B12 zuigtablet gebruiken in combinatie met Flinndal Vitamine B-complex?
  Ja, je kunt Flinndal Vitamine B12 zuigtablet en Flinndal Vitamine B-complex prima met elkaar combineren. Ook met deze combinatie krijg je niet teveel vitamine B12 binnen.

  Schrijf je ervaring over Vitamine B12 zuigtablet

  19 juli 2017 door: Laurens
  Goed in te nemen en een frisse smaak. De bewaardoos had kleiner mogen zijn dit is makkelijker meenemen.
  17 juli 2017 door: albert
  goede ervaring,inplaats van injecties,gebruik ik nu tabtetjes.
  17 juli 2017 door: Simone Nijman
  Super fijn, handig in gebruik, smelt goed, prima smaak. Een absolute aanrader!
  06 juni 2017 door: Judith
  Handig kleine tablet die lekker smaakt en goed wordt opgenomen. Ik heb er veel baat bij.
  04 juni 2017 door: Jo
  Smaken prima. lossen makkelijk op
  04 mei 2017 door: Z. Witte
  kleine smakelijke tabletjes die makkelijk in te nemen zijn.
  03 mei 2017 door: Dick
  Klein en smakelijk tabletje wat makkelijk in te nemen is.
  24 april 2017 door: Fitten GMW
  Makkelijk en goed in te nemen, ben tevreden 👍
  11 april 2017 door: Danielle
  Ze smelten op je tong, klein, maar fijn!
  05 april 2017 door: Wies Thimister
  Gemakkelijke kleine tabletjes die in je mond smelten en ook nog een prettige smaak hebben.
  28 maart 2017 door: Petra Vonk
  Fijne, kleine tabletjes, die snel in je mond smelten.
  14 februari 2017 door: Ab Nab
  Makkelijk in te nemen en makkelijk door kwartaalverpakking en service
  06 februari 2017 door: T.A. Strijker
  Goed product. Door kleine formaat makkelijk in te nemen
  23 januari 2017 door: Henny Schot
  Goede opneming.
  22 januari 2017 door: Harrie Gordijn
  goede producten en snelle levertijd
  02 januari 2017 door: Anne-Carine Henkelman
  Ik vind de B12 zuigtablet prettig om in te nemen: goed van smaak en klein. Heel goed!
  19 december 2016 door: Riepl
  Prima Product en perfecte levering
  12 december 2016 door: Karin
  Snelle keurige levering. Makkelijk in te nemen en prettige smaak.fijne aanvulling na een maagverkleining.
  30 november 2016 door: Marianne van Santvoort
  Ik weet dat vitamine B12 goed is voor mij maar kan echt nog geen verschil aangeven helaas. Maar ik blijf het slikken.
  19 november 2016 door: H. Jansen
  Zeer snelle bezorging, mijn compliment. Werking: Nog niet duidelijk.........
  08 november 2016 door: Theo A. Strijker
  Opletten dat het een zuigtablet is. Door kleine formaat makkelijk door te slikken.
  04 november 2016 door: pollyann wanders
  snelle levering en goede kwaliteit
  30 oktober 2016 door: Sandra
  Goed product en snel in huis
  12 oktober 2016 door: beekmans
  goed product en een snelle levering !
  11 oktober 2016 door: puck
  netjes verpakt met handig opberg doosje.
  27 september 2016 door: I. van Maasakker
  is goed
  12 september 2016 door: Sandra
  Handige levering en je voelt je veel fitter. Handig in gebruik en smaken goed
  27 augustus 2016 door: Annemieke
  Keurige levering weer. En de tabletten werken goed!
  08 augustus 2016 door: Henny
  Goede ervaring. Bij gebruik stijgt de bloedwaarde tot goed niveau. Dus wordt goed opgenomen.
  28 juni 2016 door: Hogguer
  Goed product en altijd snel geleverd
  23 juni 2016 door: Lia
  makkelijk in te nemen,nog even wachten of mijn klachten verdwijnen,wordt al wel minder.
  15 juni 2016 door: tj
  sinds ik het weer gebruikt ,voel ik me weer fijner in me vel .
  12 juni 2016 door: knoppers
  ik gebruik het nog te kort om er wat over te kunnen zeggen
  25 mei 2016 door: a van der veeke
  vind de tablet erg klein{slechtziende}mag rustig groterzijn om er echt optezuigen.
  23 mei 2016 door: Henny van Kemenade-Tijssen
  Prima product helpt goed ben er heel blij mee.
  06 mei 2016 door: Lucia
  Vit B12 helpt mij erg goed ben heel tevreden krijg er meer energie van en complimenten dat ik er goed uit zie
  21 april 2016 door: Marja
  Bevallen prima en snelle levering.
  17 april 2016 door: Zwaan
  goede en vlotte service en goede producten .
  16 april 2016 door: John Knijnenburg
  Prima product, makkelijk in te nemen.
  30 maart 2016 door: martin
  Perfect!!Pakketje b12 was zoek geraakt en kreeg zonder problemen een nieuwe toegestuurd,dat noem ik service.Als vaste klant iedere x een nieuw bewaardoosje vind ik teveel van het goede,die gaat rechtstreeks de prullenbak in.
  17 maart 2016 door: Bianca
  Snelle levering, ontzettend vriendelijke klantenservice! Als vegetariër kan ik wel wat extra B12 gebruiken. Energiereep cadeau gekregen, bedankt:)
  08 maart 2016 door: Gijs
  Vlotte em nette afhandeling. Produkt smaakt lekker, wachten is op resultaat maar ik heb er vertrouwen in. Op advies van kennis gekocht :)
  06 maart 2016 door: Heemskerk
  Goede service, snel in huis ( gewoon door de brievenbus!) en natuurlijke ingrediënten. Zeker een voordeel dat de vitamine B12 hier geschikt is voor veganisten en vegetariërs! Ook goede beschrijving wat de vitaminen doen!
  03 december 2015 door: Jelle
  In een nette platte kartonnen doos de methyl- (en dus niet de cyano-!) vitamine B12 voor 3 maanden met plastic doseerverpakking en uitgebreide documentatie als beloofd binnen 24 uur bij mij op de mat. Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.
  18 november 2015 door: Bert
  Gratis levering, ook de kleinste hoeveelheid, is een uitstekende service die tevens drempelverlagend werkt. Netjes verpakt zonder,al zouden de plastic zakjes van de handige doosjes voor mij niet hoeven. De tabletjes B12 zijn lekker en prima in te nemen. Smelten goed en vlot. Over de werking kan ik na 1 maand nog niet helemaal beoordelen. Al denk ik wel verbetering in mijn geheugen te bemerken.
  09 november 2015 door: ineke
  kleine zuigtabletjes erg handig in de bewaardoosjes die je er bij geleverd krijgt. het is niet duur.
  09 augustus 2015 door: Anna
  Nu een tweede (grotere) hoeveelheid besteld. Tabletjes smaken lekker en zijn van fijne, niet korrelige structuur, ze smelten goed. Snelle levering, leuke extra's in de verpakking.
  26 juli 2015 door: Evelyn
  Erg handig en niet duur,mooi dat Flinndal luistert naar de ideen van mensen,zuigtab zijn immers makkelijker opneembaar dan injecties.
  06 juli 2015 door: hettyscheepers
  Eerst een hele tijd B12 injecties nu B12 zuigtabletten. Bevalt heel goed. En service ook prima!!
  18 juni 2015 door: José
  Voor de tweede keer B12 gekocht. Zeer gemakkelijk in te nemen ivm zuigtablet en met een lekkere smaak. Geen pepermunt hoor, zoals ik bij de beschrijving zie staan. Maar zoet. Ik eet bewust geen kip, vlees of vis dus wil wel wat extra B12 innemen. En altijd snelle levering!
  08 april 2015 door: chris
  Sins ik b12 zuigtabeleten gebruik voel ik me weer fit als van ouds
  10 maart 2015 door: Geert Jan Haverink
  Smaakt lekker!! Handige verpakking en altijd op tijd met Flindal

  Stel je vraag over Vitamine B12 zuigtablet

  Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

  Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

  06 april 2016 door: Bernadette
  Hoe lang duurt het gemiddeld voordat je resultaat merkt van het innemen van vitamine B12 tabletjes?
  13 augustus 2015 door: Zehra somuncu
  Ik heb 3 kinderen. Leeftijden zijn 13.13.15 mogen die ook vitamine b12??
  22 maart 2015 door: Lieske
  wat zijn de ingrediënten van het zuigtablet?

  Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

  Wij gebruiken cookies om het winkelen bij flinndal.nl gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.