Filters

Doelgroep

Soort product

Ervaringen

Aanbiedingen

Herhaalgemak

Zwangerschap & Borstvoeding

Gezond eten is altijd belangrijk, maar tijdens de zwangerschap geldt dat nog meer. Het kindje in je buik is namelijk helemaal afhankelijk van jouw voeding. Vooral tijdens de zwangerschap spelen bepaalde vitaminen een belangrijke rol in de ontwikkeling van je (ongeboren) kindje zoals foliumzuur, vitamine D en het omega 3 vetzuur DHA. Lees alles over welke vitaminen en mineralen je nodig hebt voor, tijdens en na de zwangerschap. Flinndal heeft de beste supplementen speciaal geschikt voor zwangeren.

Wil je meer weten over het belang van vitaminen en mineralen tijdens de zwangerschap? Lees dan verder onderaan de pagina.

Vitamine D
Vitamine D
Vitamine D
4,7 sterren
(131)
10 mcg tabletjes vitamine D3 (400 IE). Voor botten, spieren en weerstand.
Vanaf € 6,95
Foliumzuur (B11)
Foliumzuur (B11)
Foliumzuur (B11)
4,7 sterren
(7)
Voor ontwikkeling van het ongeboren kind
Vanaf € 8,03
Vitamine D Druppels
Vitamine D Druppels
Vitamine D Druppels
4,7 sterren
(10)
Bevat 5 mcg vitamine D3 per druppel (200 IE)
Vanaf € 10,95Je hebt de wens om zwanger te worden of bent het misschien al! Een spannende periode gaat beginnen. Een periode waarin het extra belangrijk is om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kindje. Op deze pagina geven we uitleg over welke voedingsstoffen belangrijk zijn tijdens deze periode en waarom.

Inhoudsopgave

Voor de zwangerschap

Als je zwanger wilt worden is het advies om vanaf dat moment meteen te beginnen met het slikken van foliumzuur (400 microgram). Omdat je niet precies weet wanneer je zwanger wordt, is het belangrijk dat je ruim van te voren al begint met het dagelijks slikken van foliumzuur. Foliumzuur is namelijk direct vanaf de bevruchting van belang voor de celdeling van de foetus. Vandaar dat wordt geadviseerd om al extra foliumzuur (400 microgram) in te nemen zodra je met de anticonceptie stopt. Zo heb je voldoende foliumzuur in je lichaam als de bevruchting plaatsvindt en de celdeling begint.

Ben je onverwacht (sneller) zwanger geworden en niet op tijd begonnen met het slikken van foliumzuur? Maak je dan geen zorgen en begin met foliumzuur vanaf het moment dat jij weet dat je zwanger bent.

Bij een kinderwens wil iedereen het liefst meteen zwanger zijn, maar vaak duurt het wat langer voordat je met een positieve zwangerschapstest in je handen een vreugdedansje maakt. Ook als het wat langer duurt, kun je met een gerust hart al die tijd extra foliumzuur blijven slikken.


voor de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap

Je bent zwanger! Als je zwanger bent verandert er veel in je lichaam. Je menstruatie blijft uit, maar je kunt bijvoorbeeld ook last hebben van misselijkheid en gespannen borsten. Al in de eerste weken.

De eerste maanden van de zwangerschap is je buik vaak nog niet zo groot. Toch is je kindje al volop in ontwikkeling. Welke voedingsstoffen zijn belangrijk?

Foliumzuur (vitamine B11)

Tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap is het belangrijk dat je dagelijks 400 mcg foliumzuur binnenkrijgt. Het speelt een belangrijke rol bij het celdelingsproces en de weefselgroei van je ongeboren kindje. Hier wordt direct na de bevruchting een start mee gemaakt.

IJzer

Als je zwanger bent, kun je ook wel wat extra ijzer gebruiken. Je lichaam maakt namelijk meer dan een liter bloed aan voor de ontwikkeling van de baarmoeder, placenta en de baby.

Foliumzuur tijdens de zwangerschap

Foliumzuur is niet alleen van belang als je probeert zwanger te worden. Ook tijdens je zwangerschap heeft het een belangrijke functie. Het is van belang voor de aanleg van de placenta, de groei van de baby en de ontwikkeling van het zenuwstelsel. Het is ook goed voor de vorming van rode en witte bloedcellen van moeder en kind. Daarnaast ondersteunt foliumzuur het celdelingsproces en het helpt het bij vermoeidheid. Niet voor niets is de aanbevolen hoeveelheid foliumzuur – volgens het advies van de Gezondheidsraad – tijdens de hele zwangerschap 400 microgram per dag. Een nuttige vitamine dus!

Vitamine A en bètacaroteen

Vitamine A speelt een rol bij het celdelingsproces. Het is daarom belangrijk om voldoende vitamine A binnen te krijgen tijdens de zwangerschap. Een teveel aan vitamine A kan echter schadelijk zijn voor de baby in je buik. Heeft je lichaam al voldoende vitamine A uit de voeding voorradig, dan vindt de omzetting naar vitamine A niet plaats. Bètacaroteen kan naar behoefte omgezet worden in vitamine A.

tijdens zwangerschap

Vitamine D

Tijdens de zwangerschap heb je dagelijks 10 mcg vitamine D nodig. Deze hoeveelheid wordt aanbevolen voor een normale groei en ontwikkeling van de botten van je kindje.

Omega 3 vetzuren

Omega 3 vetzuren gezond, (juist) ook voor zwangere vrouwen. Het omega 3 vetzuur DHA is bijvoorbeeld goed voor de ontwikkeling van de hersenen en het gezichtsvermogen van de baby*. Deze vind je voornamelijk in vis zoals zalm of makreel. Het nadeel DHA uit vis is dat het een sterke visgeur heeft. Daar zit je als je zwanger bent niet altijd op te wachten. Om de geur  van Flinndal Multi Zwanger zo neutraal mogelijk te houden hebben wij daarom gekozen voor DHA uit algen (plantaardig dus). Zo krijg je alle voedingsstoffen binnen die je kindje nodig heeft, in een zo gebruiksvriendelijk mogelijk tablet. Ook geschikt voor vegetariërs en veganisten!


* Bij een dagelijkse inname van 200 mg DHA in aanvulling op de ADH voor omega-3 vetzuren voor volwassenen (250 mg DHA en EPA).

na zwangerschap

Na de zwangerschap

Wanneer de zwangerschap achter de rug is, begint een nieuwe periode. Heb je besloten om borstvoeding te geven? Dan is het ook tijdens deze periode belangrijk om op je voeding te letten, omdat je lichaam een hogere behoefte heeft aan vitaminen en mineralen. Net als tijdens de zwangerschap, geef je ook via borstvoeding de vitaminen en mineralen die jij binnenkrijgt door aan je kindje. Eet daarom gezond en gevarieerd. Wil je wat extra's wanneer je borstvoeding geeft? Dan kun je kiezen voor een multivitamine.

vitamine d baby

Vitamine D voor je baby

Kinderen in de groei (en met name kinderen tot vier jaar) hebben extra vitamine D nodig. In deze periode wordt veel calcium vastgelegd in de botten en tanden, voor een stevig skelet en gebit. Vitamine D speelt daarbij een belangrijke rol, want deze vitamine verhoogt de opname van calcium in bijvoorbeeld de botten.

Vitamine D Druppels

Kinderen tot vier jaar zijn niet in staat om voldoende vitamine D aan te maken via de huid, of op te nemen uit voeding. Vandaar ook dat de Gezondheidsraad en consultatiebureaus adviseren om kinderen tot het vierde levensjaar extra vitamine D te geven, in de vorm van een supplement.

Flinndal Vitamine D Druppels bevat 5 mcg vitamine D3 per druppel (twee druppels per dag is voldoende). Dit product is gemaakt op basis van zonnebloemolie. Er zijn geen geur-, kleur- en smaakstoffen toegevoegd, om het product zo natuurlijk mogelijk te houden. Ook is het volledig suikervrij. De enige hulpstoffen die worden gebruikt zijn zonnebloemolie en natuurlijke vitamine E, at aan de olie is toegevoegd als antioxidant, zodat de olie niet kan oxideren. Een flesje bevat 10 ml, voldoende voor 3 maanden.