De kwaliteit van Flinndal Foliumzuur


Echinacea

Foliumzuur is een belangrijke vitamine voor en tijdens de zwangerschap en wordt door artsen en verloskundigen dan ook geadviseerd aan vrouwen die al zwanger zijn. Maar foliumzuur doet meer in het lichaam en is daarom ook geschikt voor mannen. Zo kan het helpen om evenwichtig te blijven in stress-situaties en draagt het bij aan een fit gevoel.


In dit blog vertellen we waarom foliumzuur belangrijk is voor ons lichaam en vind je informatie over de kwaliteit van Flinndal Foliumzuur.


Wat is foliumzuur?

Foliumzuur (B11) is een vitamine uit het vitamine B-complex en krijg je uit voeding vooral binnen via groente, fruit, brood, zuivel en vlees(waren). Per 100 gram bevat groente bijvoorbeeld 44,9 mcg foliumzuur, volkorenbrood 40,2 mcg en melk 6,4 mcg. Het is een in water oplosbare vitamine. Dit betekent dat het lichaam opneemt wat het nodig heeft. Alles wat het niet nodig heeft, plas je weer uit.


Wat doet foliumzuur in ons lichaam?

Foliumzuur is een vitamine die hoort bij een gezond en gevarieerd dieet. Iedereen heeft daarom elke dag ongeveer 200 mcg foliumzuur nodig uit de voeding. Foliumzuur ondersteunt de volgende functies in het lichaam, voor man én vrouw:


Energie

Foliumzuur helpt vermoeidheid te verminderen en draagt zo bij aan een fit gevoel.

Het bloed

Het draagt bij aan de vorming van rode en witte bloedcellen.

Weerstand

Ondersteunt het immuunsysteem en zorgt mede voor een goede weerstand.

Lichaamscellen

Speelt een rol bij de celdeling en celgroei.

Psychologische functies

Goed voor het geheugen, concentratievermogen en de leerprestaties. Ook goed voor de gemoedstoestand. Foliumzuur draagt daarnaast bij aan de weerstand tegen stress en helpt je evenwichtig te blijven in stress-situaties.


Foliumzuur


Foliumzuur tijdens de zwangerschap

Foliumzuur is een belangrijke vitamine voor én tijdens de zwangerschap. Het draagt bij tot de vorming van de placenta en speelt een rol bij het celdelingsproces en de weefselgroei tijdens de zwangerschap. Hier wordt direct na de bevruchting een start mee gemaakt. Vandaar dat aangeraden wordt om al extra foliumzuur te nemen vanaf het moment dat met de anticonceptie wordt gestopt. Ook tijdens de zwangerschap is het belangrijk om voldoende foliumzuur binnen te krijgen, omdat het de groei van het nog ongeboren kindje tijdens de zwangerschap ondersteunt. Het advies van de Gezondheidsraad is om vanaf vier weken voor de conceptie en 10 weken na de conceptie 400 mcg extra per dag in te nemen.


De kwaliteit van Flinndal Foliumzuur

De naam voor de natuurlijke vorm van foliumzuur in eten en drinken is plyglutamaat. In voedingssupplementen vind je foliumzuur onder de naam pteroylmonoglutaminezuur (PMG). De darmen kunnen deze vorm direct opnemen in het lichaam. De natuurlijke vorm moet eerst in het lichaam worden omgezet naar de monoglutamaatvorm. Foliumzuur uit voedingssupplementen heeft dus een hogere biologische beschikbaarheid en is beter opneembaar dan foliumzuur uit voeding. Flinndal Foliumzuur bevat 400 mcg foliumzuur. Dit is 200% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. De maximale veilige hoeveelheid ligt op 1000 mcg per dag. Flinndal Foliumzuur is dus een verantwoorde dosering voor iedereen die op zoek is naar een aanvulling op de dagelijkse voeding.


Vragen?

Heb je vragen over Flinndal Foliumzuur of onze andere producten? Onze voedingsdeskundigen zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Mail je vraag naar voedingsdeskundige@flinndal.nl.Lees ook:

Op zoek naar een plantaardige ondersteuning voor je immuunsysteem? Dan is Flinndal Echinacea het product dat je zoekt. Echinacea is één van de meest gebruikte plantaardige supplementen en sinds kort ook te bestellen bij Flinndal. Lees meer

Verkoudheid wordt vaak gezien als een typische herfst- en winterkwaal. Verkoudheid wordt dan ook vaak gekoppeld aan kou, maar het heeft eigenlijk meer te maken met je weerstand. Hoe werkt dit en hoe kun je jouw weerstand ondersteunen? Lees meer

Vitamine C is een belangrijke antioxidant. Deze vitamine zorgt voor een goede weerstand maar is betrokken bij veel meer processen in het lichaam. Lees meer

Geef een reactie op: De kwaliteit van Flinndal Foliumzuur

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring