Zwangerschapswens? Begin met foliumzuur

Verzorg je huid van binnenuit

Als je zwanger wilt worden is het advies om vanaf dat moment meteen te beginnen met het slikken van foliumzuur (400 microgram). Foliumzuur is namelijk belangrijk voor de aanleg van de placenta en de groei van de baby tijdens de zwangerschap. Hier wordt direct na de bevruchting al een start mee gemaakt.

Foliumzuur

Foliumzuur wordt ook wel vitamine B11 genoemd. Het zit in veel verse groenten, fruit, volkorenproducten en zuivel. Als je gezond en gevarieerd eet, krijg je voldoende foliumzuur binnen. Tijdens de zwangerschap is deze hoeveelheid echter niet genoeg. Daarom is het zo belangrijk om extra foliumzuur te slikken.


Nieuw bij Flinndal: Multi Zwanger en Foliumzuur

De vier weken regel

Probeer je zwanger te worden? Begin dan op tijd met het slikken van foliumzuur. Je weet namelijk nooit wanneer je een vreugdedansje mag doen met een positieve zwangerschapstest. Je kunt hiervoor de vier weken regel aanhouden. Dit houdt in dat je minimaal vier weken voordat je zwanger ‘kunt’ worden begint met foliumzuur. Slik je bijvoorbeeld de pil en heb je een zwangerschapswens? Begin dan met het slikken als je aan de laatste pilstrip begint.

Ben je onverwacht (sneller) zwanger geworden en niet op tijd begonnen met het slikken van foliumzuur? Maak je er niet teveel zorgen over en begin gewoon met slikken zodra je ontdekt dat je zwanger bent. Duurt het wat langer voor je zwanger wordt? Dit is ook geen probleem. Je kunt foliumzuur zonder problemen blijven slikken.

Foliumzuur tijdens de zwangerschap

Foliumzuur is niet alleen van belang wanneer je probeert zwanger te worden. Ook tijdens je zwangerschap heeft het een belangrijke functie. Het is goed voor de vorming van rode en witte bloedcellen, ondersteunt het celdelingsproces en het helpt bij vermoeidheid.

Niet voor niets is de aanbevolen hoeveelheid foliumzuur – volgens het advies van de Gezondheidsraad – tijdens de hele zwangerschap verhoogd naar 400 microgram per dag. Een nuttige vitamine dus!

Flinndal Foliumzuur

Flinndal Foliumzuur is er speciaal voor vrouwen met een kinderwens en het eerste trimester van de zwangerschap. Eén tablet bevat 400 mcg foliumzuur (200% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid). Dit is precies de dosering die voor en tijdens deze periode aanbevolen wordt. Meer informatie over Flinndal Foliumzuur vind je op de productpagina.


Lees ook:

Als je zwanger bent is het verstandig om op je voeding te letten zodat je kindje alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt die het nodig heeft. Lees meer

Ben je zwanger? Dan herken je vast wel de trek in augurken met ijs of zoute haring met slagroom? Er zijn verschillende verklaringen voor dit fenomeen. Lees meer

In de praktijk blijkt dat het advies dat op dit moment wordt gegeven aan (aanstaande) ouders nogal kan verschillen. Terwijl de 1e duizend dagen vaak cruciaal zijn voor de verdere ontwikkeling van baby of peuter. Lees meer

Geef een reactie op: Zwangerschapswens? Begin met foliumzuur

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.