L-Lysine

L-Lysine is een essentieel aminozuur. Dit betekent dat het lichaam het niet zelf kan aanmaken en we het wel via de voeding moeten binnenkrijgen. Goede bronnen van lysine zijn zuivel, vlees, granen, peulvruchten, noten en zaden.

Het aminozuur lysine is goed voor de celgroei, ook in de spieren. Het is bovendien van belang voor de omzetting van omega 3 in energie. Zo ondersteunt het de energievoorziening in de spieren, waardoor je het sporten langer kunt volhouden en je uithoudingsvermogen verbeterd kan worden.

Preventie koortslip

Het speelt vooral een rol bij de eiwitsynthese in het lichaam en is van belang voor de vorming van bepaalde hormonen, enzymen en ook antilichamen. Zo wordt lysine in verband gebracht met het verminderen van de kans op een koortslip.

Een koortslip is een terugkerende virale herpesinfectie door het herpes simplex virus. Lysine bevat antilichamen voor de preventie en behandeling van een koortslip. Het eiwit: arginine, stimuleert juist dit virus en moet bij een koortslip net beperkt worden (1).

Voordelen L-Lysine

Behalve de vorming van bepaalde antilichamen is het aminozuur lysine goed voor de celgroei, ook in de spieren. Het is bovendien van belang voor de omzetting van omega 3 in energie. Zo ondersteunt het de energievoorziening in de spieren, waardoor je het sporten langer kunt volhouden en je uithoudingsvermogen verbeterd kan worden. Het is ook belangrijk voor de vorming van collageen en van belang voor de calciumopname in het lichaam.

L-Lysine
L-Lysine
4,5 sterren
(2)
Vanaf € 12,71
Bekijk product
ZenRylax
ZenRylax
5 sterren
(7)
Vanaf € 24,95
Bekijk product
Serosan Pro
Serosan Pro
4,3 sterren
(7)
Vanaf € 24,95
Bekijk product