Omega 3

Omega 3 vetzuren zijn essentiële meervoudig onverzadigde vetzuren. De belangrijkste zijn EPA en DHA. Het lichaam is niet, of slechts in beperkte mate in staat deze vetzuren zelf aan te maken. Ze zijn wel van belang voor allerlei functies in ons lichaam. Zo hebben deze vetzuren een gunstige invloed op het hart (vanaf 250 mg EPA en DHA), de hersenen (vanaf 250 mg DHA) en het gezichtsvermogen (vanaf 250 mg DHA).


In welke voedingsmiddelen vind je omega 3?
We treffen omega 3 vooral aan in vette vis, zoals haring, zalm, makreel, ansjovis en sardines. De Gezondheidsraad raadt aan minimaal één keer per week vis te eten, en dan het liefst voor vette vis als zalm, haring, makreel en ansjovis te kiezen.

Producten met Omega-3:

{% for product in products %}
{{ product.name }}
{{product.name}}
{% for star in product.rating_stars %} {% if star == "full" %}
{% endif %} {% if star == "half" %}
{% endif %} {% if star == "empty" %}
{% endif %} {% endfor %}
({{product.review_count}})
Vanaf € {{product.price | money_eu}}
Bekijk product
{% endfor %}