Jodium

Schildklier

Jodium is mede nodig voor de productie van de schildklierhormonen en ondersteunt ook de functie van de schildklier. De schildklierhormonen worden (het woord zegt het al) in de schildklier geproduceerd. Deze hormonen zijn van groot belang voor de groei, de ontwikkeling van het zenuwstelsel en de stofwisseling.


Energie

Bevordert de energiestofwisseling in het lichaam, want het helpt energie vrij te maken uit eiwitten, koolhydraten en vetten die je via de voeding binnenkrijgt. 


Huid
Jodium is van belang voor de huid. 


Zenuwen

Goed voor het zenuwstelsel.


De psychologische functies

Goed voor het geheugen, concentratievermogen en de leerprestatie. Ook goed voor de gemoedstoestand. 


Hoeveel heb je nodig?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van jodium is 150 mcg. De maximaal veilige hoeveelheid van jodium is 600 mcg per dag.


In welke voedingsmiddelen vind je jodium?

Jodium krijg je uit voeding vooral binnen via zeevissen, schaaldieren, algen, zeewier, zeezout, melk en eieren. In Nederland wordt jodium ook toegevoegd aan brood.

De totale hoeveelheid jodium in een volwassen lichaam bedraagt ongeveer 10 tot 20 mg, waarvan zo’n 75% is opgeslagen in de schildklier. Bij de geboorte is dit slechts 0,1 mg. Voor de normale functie van de schildklierhormonen is voldoende inname van jodium uit de voeding nodig.

Producten met Jodium:

Jodium
Jodium
5 sterren
(1)
Vanaf € 8,46
Bekijk product