Zwarte peper

Zwarte peper (piper nigrum) is wereldwijd gekend als een basis ingrediënt in de keuken. Maar naast een veelzijdig specerij dat toegevoegd wordt aan talrijke gerechten, kent zwarte peper ook vele gezondheidsvoordelen.

Krachtige antioxidant

Peper bevat de stof piperine, een krachtige antioxidant. Studies stelden vast dat gemalen zwarte peper en supplementen met piperine vrije radicalenschade in de lichaamscellen kan helpen voorkomen (1). Daarnaast zou piperine een ontstekingsremmende werking hebben. Studies hiernaar zijn nog lopende.

Betere spijsvertering

Zwarte peper toevoegen aan je eten verhoogt de speekselproductie. Hierdoor komen enzymen vrij die je voedsel afbreken en je spijsvertering op gang brengen voor een betere afbraak van voedingstoffen.

Daarnaast bevordert zwarte peper de opname van andere kruiden, zoals bijvoorbeeld van curcumine, de actieve stof in kurkuma. Het wordt daarom aangeraden om deze twee specerijen in gerechten samen te gebruiken.

Verdere onderzoeken

Er lopen meerdere studies naar de mogelijke andere gezondheidseffecten van zwarte peper en het actieve bestandsdeel hiervan: piperine. Zo zou zwarte peper mogelijk de hersenfunctie kunnen verbeteren, de bloedsuikerspiegel verbeteren en cholesterolverlagend werken.

Producten:
Berberine Forte
Berberine Forte
4,7 sterren
(7)
Vanaf € 17,95
Bekijk product
Hair Multiplier Complex
Hair Multiplier Complex
4,8 sterren
(6)
Vanaf € 19,95
Bekijk product
Cardio Vitae
Cardio Vitae
5 sterren
(2)
Vanaf € 24,95
Bekijk product