Plantensterolen

Plantensterolen zijn plantaardige, vetachtige stoffen uit bijvoorbeeld noten, soja en granen. Ze verlagen de opname van cholesterol, want ze zitten het slechte cholesterol in de weg. Ze vormen namelijk een soort barrière in je darmen en daardoor wordt er minder cholesterol opgenomen in je bloed. In plaats daarvan verlaat het je lichaam via de ontlasting.

Plantensterolen zijn dus de ideale hulptroepen voor een gezond cholesterolgehalte. Normale voeding bevat vrij weinig plantensterolen

Dagelijks minimaal 800 mg plantensterolen helpt het cholesterol op een goed peil te houden. 

Wil je plantensterolen uit voeding binnenkrijgen, dan zijn vooral tarwekiemen, tarwezemelen en soja goede bronnen, want deze bevatten de meeste plantensterolen.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring