Cholesterol

 • Voor behoud verantwoord cholesterolgehalte
 • 800 mg plantensterolen per tablet
 • 100% plantaardig
plantensterolen cholesterol
Grootte van een cholesterol tablet
Kies je verpakking
€ 12,20
€ 0,41 per tablet
Aantal
per tablet
Maand € 12,20 € 0,41
Kwartaal € 29,50 € 0,33
Kwartaal herhaalgemak € 24,41 € 0,27
»
Nu tijdelijk met gratis tablettensnijder bij de eerste bestelling Flinndal Cholesterol!

De plantensterolen in Flinndal Cholesterol dragen bij aan het behoud van een verantwoord cholesterolgehalte. Dit gunstige effect wordt verkregen bij een inname van minimaal 800 mg plantensterolen (1 tablet) per dag. Een 100% plantaardige aanvulling.

Bekijk de bijsluiter »
Nieuw bij Flinndal? Bekijk onze video

Alles over cholesterol en de gunstige invloed van plantensterolen

Kies voor kwaliteit

 • HACCP gecertificeerde productie
 • Vrij van genetische manipulatie (GMO)
 • Geen onnodige toevoegingen
 • Veilig gedoseerd
 • Samengesteld o.b.v. wetenschappelijk onderzoek

De kracht van de natuur

Bij het samenstellen van onze producten letten we bij Flinndal erg op de kwaliteit. Voor Flinndal Cholesterol hebben we daarom gekozen voor een natuurlijke en plantaardige stof: plantensterolen. Hiervan is wetenschappelijk aangetoond dat het helpt om het cholesterolgehalte op een goed peil te houden bij inname van minimaal 800 mg plantensterolen per dag (1 tablet).

Flinndal Cholesterol

Flinndal Cholesterol bevat precies 800 mg plantensterolen per tablet, uit soja. Dat is precies de hoeveelheid waarover de Europese Unie oordeelt dat het helpt voor het behoud van een goed cholesterolgehalte.  

De dosering van Flinndal Cholesterol is verantwoord. Er zijn namelijk ook producten met extreme doseringen. Dan loop je het risico om te veel binnen te krijgen (de maximaal veilige hoeveelheid is 3 gram plantensterolen per dag). Met Flinndal Cholesterol krijg je in combinatie met je normale voeding dus niet te veel binnen. Maar wel zoveel dat het daadwerkelijk een gunstige invloed heeft.

Bijsluiter Flinndal Cholesterol

Hieronder staat vermeld welke ingrediënten er in dit product zitten en hoe je het product moet gebruiken. Lees deze informatie goed door!

Ingrediënten
Aanbevolen gebruik
Allergie-informatie
Bewaaradvies


Cholesterol
 
Dosering en ingrediënten

Flinndal® Cholesterol bevat per tablet van 1726 mg:

Actief bestandsdeel Hoeveelheid
Plantensterolen 800 mg


Kijk op de tab Kwaliteit voor informatie over de kwaliteit en dosering.


Ingrediënten:
plantensterolen extract, vulstoffen (microkristallijne cellulose, maïszetmeel, calciumcarbonaat, siliciumdioxide), antiklontermiddel (magnesiumsteraat), coating (hydroxypropylmethylcellulose), bevochtigingsmiddel (glycerol), glansmiddel (bijenwas).

Voedingswaarden per tablet:
Energie in kcal 0,15 Kcal
Energie in kJ 0,62 KJ
Koolhydraten 0,02 mg
Eiwitten 0 mg
Vetten < 0,1 mg
Vezels 0 mg


Aanbevolen gebruik

Voor wie Dagdosering
Volwassenen 1 tot 2 tabletten per dag

- Flinndal Cholesterol is uitsluitend bedoeld voor mensen die hun bloedcholesterolgehalte willen verlagen.
- In combinatie met cholesterolverlagende geneesmiddelen alleen te gebruiken onder toezicht van de arts.
- Dit product is niet geschikt voor zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven.
- Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

Innemen

Bij voorkeur innemen voor of tijdens een maaltijd met een glas water. Moeite met tabletten innemen? Klik hier.


Allergie-informatie
 • Glutenvrij
 • Lactosevrij
 • Bevat geen pinda of vis
 • Bevat soja en plantensterolen
 • Geschikt voor vegetariërs
 • Niet geschikt voor veganisten (bevat bijenwas)


Bewaaradvies
Onze producten zitten in speciale, luchtdichte zakjes. Op de achterkant van de verpakking staat hoe lang het product houdbaar is. Sluit het zakje steeds goed af, bescherm het tegen zonlicht en bewaar het beneden de 25 graden, om verkleuring of plakken te voorkomen. In de handige Flinndal bewaardoosjes kun je steeds voor een paar weken supplementen doen. Bewaar de rest gewoon in het zakje, zodat de supplementen niet zacht worden. Houd voedingssupplementen altijd buiten bereik van jonge kinderen.

Aanbevolen dosis niet overschrijden.
Een voedingssupplement is geen vervanging van gevarieerde voeding.
Buiten bereik van kinderen bewaren. 
Laatste wijziging: 26 november 2014.

Onderzoek

De gezondheidsclaims die wij doen over de voedingsstoffen in ons product Flinndal Cholesterol zijn als wetenschappelijk bewezen beoordeeld door de Europese Unie (EFSA, European Food Safety Authorities).

 1. Inname van plantensterolen heeft een positieve invloed op het serum cholesterol. Inname van plantensterolen bij de voeding van mensen met een verhoogd cholesterol is daarom zinvol.
  http://ajcn.nutrition.org/content/87/4/993.full

 2. “Plant sterols/stanols contribute to the maintenance of normal blood cholesterol levels. In order to bear the claim, information shall be given to the consumer that the beneficial effect is obtained with a daily intake of at least 0,8 g of plant sterols/stanols.” Bron: EFSA.

 3. “Plant sterols have been shown to lower/reduce blood cholesterol. High cholesterol is a risk factor in the development of coronary heart disease. The beneficial effect is obtained with a daily intake of 1,5-2,4 g plant sterols.“ Bron: EFSA.

Oorzaak hoog cholesterol ontdekt

Onderzoekers van de McMaster Universiteit in Ontario (VS) hebben aangetoond dat vetweefsel het eiwit restitine uitstoot. Restitine verhoogt het gehalte aan het ‘ slechte’ LDL-cholesterol in het bloed. Maar dat niet alleen, het zorgt er ook voor dat de lever meer moeite krijgt met de afbraak van LDL-cholesterol. Dat verklaart waarom mensen met overgewicht vaker een te hoog cholesterolgehalte hebben. Hiermee is aangetoond dat dik zijn echt ziek kan maken. Heel vervelend is dat restitine ook nog eens de werking van statines tegengaat. Statines zijn door de arts voorgeschreven medicijnen tegen een te hoog cholesterolgehalte.

Hoe houden plantensterolen de opname van cholesterol tegen?

In de darmwand bevinden zich tal van LDL receptoren. Dit zijn zogenaamde aanhechtingsplaatsen, waar LDL cholesterol zich aan kan hechten en zo worden opgenomen in het bloed. Plantensterolen hebben ongeveer dezelfde chemische structuur als cholesterol en ze concurreren dan ook met elkaar qua opname. De plantensterolen gaan namelijk ook naar die LDL receptoren toe en zo houden ze de plek van opname bezet. Het LDL cholesterol kan zich nu nergens meer aan “vastpakken”, wordt zonder opgenomen te worden doorgevoerd naar de dikke darm en verlaat het lichaam via de ontlasting.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de veelgestelde vragen over Flinndal Cholesterol. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel deze dan door op het tabblad stel een vraag te klikken aan de linkerkant van deze pagina. Hier vind je ook alle vragen die zijn gesteld door andere klanten.

Flinndal Cholesterol in combinatie met medicijnen
1. Kan ik Flinndal Cholesterol gebruiken in combinatie met cholesterol verlagende medicijnen?
Als voedingssupplementenleverancier mogen wij van de wet geen medisch advies geven, zoals met welke supplementen jouw medicijnen te combineren zijn. Wij kunnen je dus helaas niet helpen met deze vraag. Wij raden je aan om dit met jouw (huis)arts te overleggen. 

Inname
1. Wanneer kan ik het beste Flinndal Cholesterol innemen?
Er is niet echt een tijdstip dat je het beste Flinndal Cholesterol in moet nemen. Wel raden wij aan om Flinndal Cholesterol altijd voor of tijdens een maaltijd in te nemen en met voldoende water. 

2. Ik vind de tabletten te groot om in 1 keer in te nemen. Mag ik ze breken?
Ja, de tabletten mag je breken. Je mag ze ook verfijnen met een vijzel als je dit prettig vindt. Het is wel belangrijk om ze niet urenlang te laten staan voordat je ze inneemt. Dit kan namelijk de werking van het product verminderen.
Gebruik
1. Mijn cholesterolwaarde is op gewenst niveau. Is het nodig om door te gaan met Flinndal Cholesterol?
Als je cholesterolwaarde het gewenste niveau heeft bereikt, kunt je het beste 1 tablet van Flinndal Cholesterol blijven innemen. Dagelijks 1 tablet helpt namelijk het cholesterolgehalte op peil te houden. 

Schrijf je ervaring over Cholesterol

01 april 2017 door: tjitra dewla
heb er goede ervaring mee
05 januari 2017 door: korné van Brandwijk
is een fijn product en het werkt beter dan de reguliere waar ik een slechte ervaring mee heb, goed product prima.
06 november 2016 door: Zandbergen
grote tabletten goede werking snelle levering
22 oktober 2016 door: Caroline
Na 3 maanden deze cholesterol tabletten geslikt te hebben bleek mijn cholesterol (de zg. goede een slechte) aanmerkelijk verbeterd en nu zelfs op het goede niveau. De tabletten zijn (erg) groot om te slikken maar gezien het resultaat blijf ik ze graag verder gebruiken! Verder geen last van enige vorm van bijwerkingen.
16 september 2016 door: Roland Enzlin
Goed product
21 mei 2016 door: Paula
Gebruik ze nu 3 maanden met omega 3 forte. Mijn cholesterol is op peil. Ik ben ook 10 kg afgevallen. Hoef nu geen medicatie meer.
24 april 2016 door: Kees
Bevalt goed.
05 april 2016 door: Irma Reedijk
Heel goed
08 februari 2016 door: W H van Pelt Valk
Ik vind de tabletten erg groot En bij het halveren zijn de randjes erg scherp.
18 april 2015 door: Goudappel
Wat Flindall op de website vermeld is helemaal waar. Mijn bestelling het supplement Cholesterol deze week besteld en de volgende dag viel het keurig verpakte pakketje al in de bus. Over het supplement Cholesterol ben ik meer dan tevreden.
04 maart 2014 door: maritchka
Gebruik al jaren Flinndal Cholesterol en Omega-3 Forte. Soms niet elke dag dus hou ik over. Geen probleem. Na een gesprek met een van de (altijd) vriendelijk en behulpzame medewerker kan een bestelling uitgesteld worden. Zeer tevreden.
17 februari 2014 door: mevrouw Schoonen
gebruik voor het eerst cholesteroltabletten van jullie zijn erg groot maar als het gaat helpen hoor je mij niet klagen
15 januari 2014 door: Caroline
Flinndal heeft goede supplementen en zeer goede service. Toen mijn pakketje niet aankwam, kregen we snel een nieuwe toegestuurd. Het is klantvriendelijk en handig om zelf je zendingen te beheren op hun website. Zo kan ik altijd alles aanpassen als we eens een maandje geen supplementen nemen. Verder krijg je handige hulpmiddelen. Laatst bij de cholesterolpillen die nogal groot zijn een pillensnijder. Er zijn bij de eerste bestelling handige doosjes met een pillen sticker.
23 september 2013 door: mevrouw Fernhout
Ik heb Flinndal ontdekt,en ben een zeer tevreden klant geworden.Heb nu de eerste zending tabletten voor mijn cholesterol ontvangen,en gebruik al een tijdje omega 3 forte capsule"s.De verzending van de bestelde artikelen verloopt tot volle tevredenheid.Via de nieuwsbrief word ik keurig op de hoogte gehouden van de bestelling qau tijdstip van verzending etc.ik beveel het echt aan,deze site eens te bekijken.
02 maart 2013 door: J. Ootjers
De tabletten zijn te groot / te dik zodat het niet comfortabel is om ze in te nemen. Breken van de tablet geeft weinig verbetering. Dit heeft mij doen besluiten de tabletten niet meer in te nemen en volgt er dus geen vervolg bestelling. Indien de tabletten kleiner en vooral dunner worden kom in weer terug bij Flinndal.
07 februari 2013 door: S.Hopman
de tabletten zijn te groot om goed in te kunnen nemen. Na halvering blijven er scherpe randen over wat ook als niet prettig wordt ervaren.

Stel je vraag over Cholesterol

Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

03 april 2014 door: R.Strolenberg
kan ik cholesterol tabletten en omega 3 samen gebruiken, ieder 1x per dag?
21 maart 2014 door: Monk
LS Zijn de cholesterolpillen te gebruiken icm cholesterolverlagende medicijnen?
08 december 2013 door: Jan
Beste, hoe kan ik mijn cholesterol meten? Zijn er testen die ik zelf kan uitvoeren of moet ik een bloedmonster laten nemen en laten testen?
18 juli 2013 door: Karin Hermes
Hallo, Als je cholesterol tabletten krijgt (apotheek) moet je deze altijd 's-avonds innemen en daarna niets meer nuttigen. Geldt dit voor jullie cholesteroltabletten ook zo of kun je die in de ochtend met allerlei andere tabletten en vitamines innemen? Met vriendelijke groeten
20 november 2012 door: Anke Roethof
Mogen de tabletten in de vijzel verfijnd worden?

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij flinndal.nl gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.