Bmi test: Gezond gewicht berekenen

Ben je op zoek naar producten die je kunnen helpen bij het afvallen? Flinndal heeft een aantal producten in het assortiment die je ondersteunen je bij het afvallen. Denk bijvoorbeeld aan eiwitshakes, maar ook supplementen zoals Flinndal Slank & Fit, dit product bevat het mineraal chroom dat helpt om de bloedsuikerspiegel normaal te houden.

Ook kun je gratis contact opnemen met een voedingsdeskundige voor advies over voeding en afvallen.

Op een verantwoorde manier een gezond gewicht bereiken? Klik hier.


Wat is de BMI?

De BMI (Body Mass Index) is een index om te berekenen of je een gezond gewicht hebt. Het is de verhouding tussen je lengte en je gewicht en geeft een schatting van het gezondheidsrisico van je gewicht.

Er is wel een kanttekening te plaatsen bij het BMI als indicator voor een gezond gewicht, want het zegt niks over de hoeveelheid vet in het lichaam. Bijvoorbeeld, een man van 190 cm lang met een gewicht van 95 kilo heeft volgens het BMI overgewicht. Maar er wordt niet gekeken naar de verhouding tussen vet- en spiermassa. Wanneer deze man veel spieren heeft en weinig vet, is er dus geen sprake van overgewicht.

Om deze reden is het belangrijk om naast het BMI ook je taille op te meten. Een gezonde taille ligt bij mannen tussen de 74 en 94 centimeter en bij vrouwen tussen de 68 en 80 centimeter. Er is sprake van overgewicht als de taille boven de 102 cm uitkomt voor mannen en boven de 88 cm voor vrouwen. Wanneer hier sprake van is, is het aan te raden om af te vallen en het vetpercentage in je lichaam te verminderen.


Hoe werkt de BMI-meter
Het knopje op de onderstaande balkjes kun je naar links en rechts slepen, om je lengte en gewicht aan te geven.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring