3 gezonde ontbijtjes

ontbijtjes.jpg


Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het zorgt er voor dat de motor van je lichaam wordt opgestart en je stofwisseling en spijsvertering op gang komen. Bovendien geeft een ontbijt de voedingsstoffen die je nodig hebt om de dag vol energie te beginnen.


Wat is een gezond ontbijt?

Een gezond ontbijt bestaat uit granen, zuivel, fruit en iets te drinken zoals water, thee, koffie of melk. Wissel regelmatig je ontbijt af. Op deze manier krijg je steeds andere voedingsstoffen binnen en gaat je ontbijt minder snel vervelen. Wij geven drie voorbeelden van een gezond ontbijtje.


1. Yoghurt en fruit

Ben je een lichte ontbijter? Kies dan voor yoghurt met vers fruit zoals een banaan, appel of aardbeien. Je kunt er ook wat zaden, granen of noten aan toevoegen voor de vezels en extra voedingsstoffen. Bijvoorbeeld lijnzaad, chiazaad, amandelen, muesli of tarwezemelen. Je kunt hiermee eindeloos variëren.


2. Een smoothie van vers fruit

Een smoothie van vers fruit is supergezond. Kies het fruit dat jij lekker vindt, bijvoorbeeld bosvruchten, banaan of mango. Dit mag ook diepvriesfruit zijn wat je even laat ontdooien. Je kunt vervolgens de smoothie precies maken zoals je wilt door (griekse) yoghurt, melk, lijnzaad, tarwezemelen of groenten zoals spinazie toe te voegen. Tip: voeg een avocado toe aan je smoothie. Een avocado zit bomvol voedingsstoffen en zorgt voor een verzadigd gevoel. Kijk hier voor lekkere recepten voor een ontbijtshake. 


3. Volkoren boterham

Liefhebber van brood in de ochtend? Kies dan voor een volkoren boterham met gezond beleg zoals appelstroop, 30+ kaas of kipfilet. Ook een gekookt eitje bij het ontbijt is een goede start.


Heb jij tips voor een gezond ontbijt? Laat het ons weten in een reactie op dit blog Lees ook:

Ontbijt jij vaak met fruit en granen? Probeer dan eens een onze superfood yoghurt met gebakken appel, banaan en granen. Een maaltijd vol voedingsstoffen voor een goed begin van de dag. Lees meer

Het ontbijt is een belangrijke maaltijd, want door te ontbijten krijg je juist de voedingsstoffen binnen die je de energie geven om de dag goed te beginnen. Lees meer

Bananenbrood is heel gemakkelijk om zelf te maken en is suikervrij, lactosevrij en glutenvrij! Een lekker recept voor iedereen die een keer iets anders dan brood wil eten. Lees meer

Geef een reactie op: 3 gezonde ontbijtjes

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.