Groene Thee Extract

 • Goed voor de weerstand
 • Ondersteunt de vetverbranding
 • Antioxidant
Groene Thee Extract
Kies je verpakking
€ 11,95
€ 0,40  per capsule
Aantal
per capsule
Maand € 11,95 € 0,40
Kwartaal € 25,80 € 0,29
Kwartaal herhaalgemak € 21,93 € 0,24
»

Flinndal Groene Thee Extract beschermt als antioxidant de lichaamscellen tegen invloeden van buitenaf en is ook goed voor het hart, het gezichtsvermogen en de vetverbranding.

Bekijk de bijsluiter »
Nieuw bij Flinndal? Bekijk onze video

Alles over groene thee

Flinndal Groene Thee Extract beschermt als antioxidant de lichaamscellen tegen invloeden van buitenaf en is ook goed voor het hart, het gezichtsvermogen en de vetverbranding.

Groene thee als antioxidant
Groene thee en je hart
Ogen
Voor de vetverbranding
Voor wie?
Waar komt groene thee vandaan?


Groene thee als antioxidant

Groene thee is een antioxidant. Maar wat is dat nu precies? Oxidatie is een proces waarbij chemische reacties plaatsvinden onder invloed van zuurstof. We kennen allemaal het voorbeeld van de appel die verkleurt als je deze snijdt en een tijdje op het aanrecht laat liggen. Ook in ons lichaam komen allerlei oxidatieve reacties voor. Groene thee helpt als antioxidant om schadelijke invloeden van buitenaf te voorkomen.


Groene thee en je hart

De Gezondheidsraad heeft haar advies om drie koppen groene thee per dag te drinken niet zomaar opgesteld. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het helpt om je bloeddruk normaal te houden en ook blijft het cholesterolgehalte in je bloed hiermee op peil. Zo help je je hart een handje!


Ogen

De catechines in groene thee helpen ook het netvlies van je ogen te beschermen tegen invloeden van buitenaf.


Vet te lijf!

Verder is groene thee van belang voor de vetverbranding en helpt het ook om vetophoping in het lichaam tegen te gaan. Dat komt goed van pas bij het afvallen bijvoorbeeld. Daarnaast ondersteunt groene thee de energiehuishouding in je lichaam, voor een fit gevoel tijdens het afvallen.


Voor wie?

Flinndal Groene Thee Extract is geschikt voor volwassenen die graag van een antioxidant gebruik zouden maken en / of ondersteuning kunnen gebruiken bij het afvallen.


Waar komt groene thee vandaan?

Groene thee is al duizenden jaren dé nationale drank in China. Het kruid is afkomstig van de theeplant. Deze plant heeft een vruchtbare grond nodig en een warm, vochtig klimaat. De beste kwaliteit thee komt van de hoogst gelegen theestruiken. Behalve groene thee is ook zwarte thee van de theeplant afkomstig. Het verschil tussen groene en zwarte thee is dat de zwarte theebladeren gefermenteerd worden. Groene theebladeren worden alleen kort gestoomd zodat alle gezondheidsbevorderende stofjes in groene thee behouden blijven.

Wat zijn dat precies voor stofjes?

Het gaat hier om de zogenaamde polyfenolen, catechinen en EGCG. “Polyfenolen” is de overkoepelende term om alle chemische verbindingen in planten mee aan te duiden met een gunstig effect op de gezondheid. Hier vallen bijvoorbeeld ook tannines onder en flavonoïden. Ze zijn vooral te vinden in thee, koffie, cacao en rode wijn.

Ook catechinen en EGCG horen tot die polyfenolen. Onder catechinen vallen de zogenaamde procyanidinen en de anthocyanen. Dit zijn beide stofjes met een antioxidatieve werking. Ook EGCG is zo’n antioxidant, de belangrijkste in groene thee. De volledig naam is “epigallocatechinegallaat”.

Kies voor kwaliteit

 • HACCP gecertificeerde productie
 • Geen onnodige toevoegingen
 • Veilig gedoseerd
 • Samengesteld o.b.v. wetenschappelijk onderzoek

De kwaliteit van Flinndal Groene Thee Extract

De Gezondheidsraad heeft de gunstige invloeden van dit kruid ook erkend en beveelt in haar nieuwe Richtlijnen goede voeding dagelijks drie koppen groene thee aan. Flinndal Groene thee capsules zijn daarmee dus een gezonde keus.

Flinndal Groene Thee Extract heeft een verantwoorde dosering. Het bevat 500 mg extract per capsule, waarvan 200 mg polyfenolen, 100 mg catechinen en 35 mg EGCG. Zie voor meer informatie over deze stofjes de laatste alinea van de tab het nut. Deze doseringen zijn veilig in gebruik. Ter vergelijking; een kop groene thee bevat 50 – 150 mg polyfenolen.

Bij de samenstelling van dit product is alleen gebruik gemaakt van hulpstoffen van natuurlijke oorsprong.

Bijsluiter Groene Thee Extract

Hieronder staat vermeld welke ingrediënten er in dit product zitten en hoe je het product moet gebruiken. Lees deze informatie goed door!

Ingrediënten
Aanbevolen gebruik
Allergie-informatie
Bewaaradvies


Groene Thee Extract
 
Ingrediënten en dosering
Een capsule van 660 mg bevat:
Actief bestandsdeel Hoeveelheid
Groene Thee Extract 500 mg
     Waarvan polyfenolen 200 mg
         Waarvan catechinen 100 mg
         Waarvan EGCG 35 mg

Kijk op de tab Kwaliteit voor informatie over de kwaliteit en dosering.


Ingrediënten:

Groene thee extract, vulstof (rijstbloem) antiklontermiddel (magnesiumstearaat), capsule (hydroxypropylmethylcellulose).

Aanbevolen gebruik

Voor wie Dagdosering
Volwassenen 1 capsule per dag

Aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.
Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.
Raadpleeg voor gebruik een arts in geval van zwangerschap, borstvoeding, medicijngebruik, of bij ziekte.

Innemen

Bij voorkeur innemen voor of tijdens de maaltijd met een glas water.


Allergie-informatie
 • Glutenvrij
 • Lactosevrij
 • Bevat geen pinda, vis of soja
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten

 • Bewaaradvies
  Onze producten zitten in speciale, luchtdichte zakjes. Op de achterkant van de verpakking staat hoe lang het product houdbaar is. Sluit het zakje steeds goed af, bescherm het tegen zonlicht en bewaar het beneden de 25 graden, om verkleuring of plakken te voorkomen. In de handige Flinndal bewaardoosjes kun je steeds voor een paar weken supplementen doen. Bewaar de rest gewoon in het zakje, zodat de supplementen niet zacht worden. Houd voedingssupplementen altijd buiten bereik van jonge kinderen.

  Aanbevolen dosis niet overschrijden.
  Een voedingssupplement is geen vervanging van gevarieerde voeding.
  Buiten bereik van kinderen bewaren.  Laatste wijziging: 7 februari 2017.

  Onderzoek

  Groene thee wordt al eeuwenlang gebruikt om het immuunsysteem gezond te houden. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan die de gunstige invloed ervan aantonen. Hieronder vind je een aantal van deze onderzoeken:

  1. Groene thee in combinatie met krachttraining kan effectief zijn in het vergroten van de vetvrije massa bij vrouwen met overgewicht.
   https://www.hivehealthmedia.com/effects-of-green-tea-and-resistance-training-on-womens-body-composition/

  2. Groene thee heeft een positief effect op de cognitieve vermogens en de gemoedstoestand. 
   https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=green+tea+Zhang+Q%2C+Yang+H%2C+Wang+J%2C+Li+A%2C+Zhang+W%2C+Cui+X%2C+Wang+K

  3. Groene thee beschermt als antioxidant tegen oxidatieve stress. 
   https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27747873


  Het productieproces van groene thee

  Groene thee wordt ook aangeraden door de Gezondheidsraad. In haar nieuwe Richtlijnen goede voeding beveelt zij het drinken van drie koppen groene thee per dag aan. Maar hoe wordt groene thee eigenlijk gemaakt?

  Voordat de groene thee in bijvoorbeeld de welbekende theezakjes terecht komt is er een heel productieproces aan vooraf gegaan. Allereerst worden de bladeren van de struiken geplukt. Maar dan kun je er nog geen thee van zetten. Daarvoor moeten de blaadjes eerst een aantal bewerkingen ondergaan. Deze vindt plaats in het land van herkomst en daarom zie je ook altijd een theefabriek op de theeplantage staan, zodat de blaadjes direct bewerkt kunnen worden.

  Bij groene thee gaat dit als volgt: allereerst worden de blaadjes op roosters gelegd om ze te laten drogen. Dit wordt ook wel “verflensen” genoemd. Vervolgens worden ze door een soort tunnel gevoerd op een lopende band, waarin de bladeren met stoom worden verhit. Ze worden gekoeld en daarna opgerold. Anders dan bijvoorbeeld zwarte thee worden de bladeren niet gefermenteerd. Hierdoor behouden ze hun groene kleur en ook de flavonoïden (stofjes in de thee met een antioxidatieve werking) blijven helemaal intact.

  Veelgestelde vragen

  Hieronder vind je de veelgestelde vragen over Flinndal Groene Thee Extract. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel deze dan door op het tabblad stel een vraag te klikken aan de linkerkant van deze pagina. Hier vind je ook alle vragen die zijn gesteld door andere klanten.

  Gebruik
  1. Voor wie is Flinndal Groene Thee Extract geschikt?
  Flinndal Groene Thee Extract is geschikt voor volwassenen (vanaf 18 jaar) die graag van een antioxidant gebruik zouden maken en / of ondersteuning kunnen gebruiken bij het afvallen.

  Ingrediënten
  1. Bevat de Flinndal Groene Thee extract cafëine?
  Ja, omdat groene thee van nature cafeïne bevat is dit ook in een kleine hoeveelheid in de Flinndal Groene Thee Extract aanwezig. Er zit maximaal 25 mg cafeïne in een capsule. Dit is minder dan de gemiddelde hoeveelheid cafeïne in een kop groene thee, die op 30 mg per 125 ml ligt.

  Vegetariërs en veganisten
  1. Is Flinndal Groene Thee Extract geschikt voor vegetariërs en veganisten?
  Ja, Flinndal Groene Thee Extract is ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.

  Combinatie van meerdere voedingssupplementen
  1. Kan ik Flinndal Groene Thee Extract gebruiken in combinatie met mijn andere Flinndal producten?
  Jazeker, Flinndal Groene Thee Extract kan ook gebruikt worden in combinatie met de andere Flinndal producten.

  Schrijf je ervaring over Groene Thee Extract

  20 november 2017 door: J.B.(Diny) Schutte
  Makkelijk in te nemen capsule die ik kan aan bevelen. Kwaliteit en service van Flinndal zijn uitstekend!
  16 november 2017 door: h.bosten
  zijn echt heel goed. aan te bevelen. goede service en snelle levering
  02 oktober 2017 door: Stephanie
  Goede service en prima produkt.
  27 maart 2017 door: w.lagendijk
  L.S. Het probleem rondom deze producten is dat een en ander niet direct meetbaar is,maar bestelling en levering waren prima in orde.Pas op termijn is daar iets van te zeggen,maar ben tot nu toe tevreden zoals het gegaan is. Groet, w.lagendijk
  06 maart 2017 door: Miranda
  Fijn product, capsules zijn makkelijk door te slikken, ik ben tevreden

  Stel je vraag over Groene Thee Extract

  Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

  Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

  05 augustus 2017 door: tonnie kiewiet
  moet je de capsule open maken of moet je de capsule in het geheel door slikken

  Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

  Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.