WK atletiek - Gert-Jan Liefers

gert jan liefers.jpg


De komende week staat de WK atletiek op het programma, topsport op het hoogste niveau. Natuurlijk probeer ik voor mezelf het best mogelijke uit mijn sportprestaties te halen en gelukkig lukt dat - mede door de juiste voeding en met aanvulling van Flinndal producten - nog steeds goed! Maar mijn professionele sportcarrière is alweer een paar jaartjes geleden.

Zes keer stond ik op een mondiaal senioren toernooi, waarvan vijf keer in de finale van een WK. Met veel plezier kijk ik terug op die tijd. Maar met evenveel plezier, zit ik nu aan de buis gekluisterd, voor de verschillende en prachtige duels op het WK atletiek.


Bolt & Gatlin

Het eerste duel tussen Bolt en Gatlin zit er alweer op. De showtijgers van de sport nemen het drie keer tegen elkaar op. Gatlin een eeuwige strijder met een dubieus verleden, tegenover de smetteloze Bolt; de publiekslieveling bekend van zijn Jamaicaanse ontspannen uitstraling. Bolt, met zijn ongeslagen status op WK’s en Olympische Spelen, is normaal de meest ontspannen atleet van de roedel. Maar zondag stond hij echter stijf van de zenuwen, met trillende stem, knikkende knietjes en een gespannen grimas ging hij van start.

Gatlin de Romeinse gladiator, die maar één woord kent, strijd, bezorgde hem angstige momenten. Er werd niet verwacht dat Bolt het ringgevecht zou doorstaan en de titel weer zou winnen. De knikkende knieën van Bolt brachten hem echter met 0,01sec voorsprong op het hoogste schavot van het podium. Gatlin de Gladiator werd gevloerd met zijn eigen zwaard.


Sifan Hassan

Met Sifan Hassan hebben we voor Nederland een groot kampioen voor de toekomst. Haar eerste titels heeft ze, zo jong als ze is, reeds gewonnen. Europees kampioen is ze inmiddels, zowel indoor als outdoor op de 1500 meter. Het WK is voor haar een tussenstap op weg naar de Olympische Spelen. Als deel van haar begeleidingsteam heb ik vorig jaar veel trainingen met haar kunnen doen.

Haar vorm was dit jaar echter zo sterk doorontwikkeld dat met een persoonlijk iets mindere vorm dan vorig jaar, ik steeds meer moeite met haar tempo krijg. Puffend en hijgend, snakkend naar adem volbracht ik mijn rol. Maar Sifan is in Nederland met haar tijden dan ook bijna een topper bij de mannen.


Dafne Schippers

Nu Schippers haar fanatische eerste medaille heeft binnen gehaald smaakt dat naar meer. Het aantal medailles dat Nederland in die tijd heeft gewonnen is minimaal. Met haar Zilveren medaille op de 100 meter heeft Dafne Schippers geschiedenis geschreven. Fraser Price doet met haar kledingkeuze en bloemetjes in het haar, haar uiterste best om op te vallen. Maar Schippers valt met haar uiterlijk echt het meeste op. Ze heeft de atletiek in Nederland nationaal en internationaal op de kaart gezet.  


Over Gert-Jan Liefers
Gert-Jan Liefers Gert-Jan Liefers is een Nederlandse atleet met als specialisaties de 1500, 5000 m en het veldlopen. Hij nam eenmaal deel aan de Olympische Spelen en werd bij die gelegenheid achtste op de 1500 m. Hij is Nederlands recordhouder op alle afstanden vanaf de 1500 tot en met 3000 m en heeft op deze afstanden ook indoor een tweetal nationale records in handen.

Gert-Jan blogt maandelijks als gast op Flinndal.nlLees ook:

De Jungfrau Marathon is een geweldige wedstrijd. Afgelopen week heb ik daar deelgenomen in een prachtige omgeving, aan een prachtige wedstrijd én in een prachtig Decor. Lees meer

Vorige maand liep ik voor het eerst een Marathon, de Jungfrau Marathon in Zwitserland. Ingesteld op een loodzware mentale en fysieke beproeving begon ik aan de wedstrijd. Door onbekendheid met deze afstand en de vele angst verhalen - bijvoorbeeld over de man met de hamer, die op de marathon tussen 30 en 42 kilometer op wacht staat. Lees meer

Mijn eerste Zevenheuvelenloop ervaring zit er op. Een geweldig evenement, goed georganiseerd en een ervaring om niet te vergeten! Sport is mooi, die lijn hou ik graag in deze setting nog even vast. Lees meer

Geef een reactie op: WK atletiek - Gert-Jan Liefers

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.