Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas
Een typische voorjaarsgroente is de asperge. Het aspergeseizoen begint officieel op de tweede donderdag van april en duurt tot eind juni. Je hebt witte, groene en zelfs paarse asperges. Ze zijn laag in calorieën en leveren je veel vitamines, mineralen en vezels op. Eet er dus lekker veel van met dit heerlijke recept!
Ingrediënten
Voor 2-3 personen.
- 500 gram verse groene asperges
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 citroen (het sap en de schil)
- 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas
- Verse peterselie (optioneel)
- Peper en zout
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Was de asperges en snijd de uiteinden er af.
- Leg de gewassen asperges op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Rol de asperges zodat ze gelijkmatig bedekt zijn.
- Breng de asperges op smaak met zout en peper. Voeg het citroensap en de geraspte citroenschil toe voor een verfrissende toets. Wees voorzichtig met het raspen van de citroenschil, het witte gedeelte van de schil kan namelijk zorgen voor een bittere smaak.
- Rooster de asperges in de voorverwarmde oven gedurende 12-15 minuten of tot ze gaar zijn en licht gebruind aan de randen.
- Haal de asperges uit de oven en strooi de geraspte Parmezaanse kaas gelijkmatig over de asperges.
- Zet de bakplaat terug in de oven en rooster de asperges nog eens 3-5 minuten, of totdat de kaas gesmolten is en lichtbruin kleurt.
- Haal de geroosterde asperges uit de oven en garneer ze eventueel met verse peterselie voor extra kleur en smaak.
- Serveer de geroosterde asperges als bijgerecht bij vis, vlees of pasta.
Kies voor verse asperges
Het kiezen van de juiste asperges is belangrijk voor het bereiken van de beste smaak. Verse asperges hebben heldere kleuren en stevige stengels zonder tekenen van uitdroging. Het is belangrijk om ze snel te koken of te stomen om hun smaak en voedingsstoffen te behouden. Zo bevatten asperges veel vezels, vitamine C, foliumzuur en kalium.
Aanbevolen producten
Lees ook
Lees ook
Hoe zit het nou echt met zout in voeding?
Zout is belangrijk, maar het is gezond om er zuinig mee te zijn. We leggen je uit waarom dat zo is en hoe je met minder zout toch met veel smaak kunt eten.
Lees meer Lees meerPEA: wat het is en wat het kan betekenen voor je gezondheid!
Hoewel PEA al decennialang bekend is, begint de wetenschap nu pas echt de kracht van deze natuurlijke verbinding te begrijpen. In deze blog duiken we dieper in wat PEA precies is, hoe het werkt, en waarom het een waardevolle aanvulling op je gezondheidsroutine kan zijn.
Lees meer Lees meerBoerenkoolsoep
Maak eens boerenkoolsoep! Deze groente zit namelijk vol vitaminen en mineralen. Ideaal om je weerstand een boost te geven.
Lees meer Lees meer