Zijn jouw voeten al zomerproof? 4 tips!


Voeten

We hebben al mogen genieten van een paar mooie zomerse dagen dit jaar en hiermee ook de warme en dichte schoenen verruild voor sandalen, slippers of ander zomers schoeisel. Dit zorgt er ook voor dat we ons iets bewuster worden van hoe onze voeten eruit zien. Is er bijvoorbeeld veel eelt? Hoe zien de nagels eruit? Of is er sprake van droge voeten?


Of je nu je voeten laat zien deze zomer of niet, een goede voetverzorging is altijd belangrijk. Ook als je bijvoorbeeld dit jaar meewandelt met de Nijmeegse Vierdaagse.


Onze voeten

Een voet bestaat uit onder andere botten, gewrichten en spieren. Zo heeft een voet 26 botjes, 33 gewrichten en 10 spieren of pezen. Daarnaast hebben onze voeten samen ongeveer 250.000 zweetkliertjes die ruim 250 ml vocht per dag afscheiden. Deze zweetkliertjes zijn dus verantwoordelijk voor de zweetvoeten die sommige mensen hebben.

Voeten dragen al ons gewicht en zorgen ervoor dat we ons kunnen verplaatsen. Een goed paar schoenen kun je dan ook beter niet onderschatten. Zeker als je een lange wandeling gaat maken zoals de Nijmeegse Vierdaagse of een avondvierdaagse in jouw dorp of stad, helpen goede schoenen je echt bij deze wandeling.


Hoe ontstaat eelt?

Iedereen heeft eigenlijk wel last van een beetje eelt. Eelt ontstaat doordat de huid langere tijd wordt blootgesteld aan druk of wrijving. Dit kan bijvoorbeeld door het dragen van te wijde schoenen of het niet dragen van sokken in schoenen. Ook erge zweetvoeten vergroot de kans op eelt.

Eelt kan je zelf verwijderen door te scrubben met een milde scrub. Dit verwijdert ook meteen de dode huidcellen. Ook een eeltvijl kan helpen. Verder kan 1 keer in de week scrubben van de voeten bijdragen aan zachte en mooie voeten.


4 tips voor mooie voeten

Naast het scrubben en het dragen goede schoenen zijn er nog een aantal tips voor mooie voeten:

  • Knip je teennagels recht en niet rond. Door ze rond af te knippen, kan een teennagel gaan ingroeien. Verder is het ook aan te raden om ze direct na het douchen te knippen, omdat de teennagels dan wat zachter zijn door het water. Hierdoor beschadig je ze minder snel.
  • Droog je voeten na het douchen / een bad af, vooral tussen de tenen. Dit kan een schimmelinfectie voorkomen.
  • Neem af en toe een voetenbadje voor blije voeten. Na een wandeling of intensief sporten kan een badje met lauwwarm water en wat zout je voeten goed doen. Ga ongeveer 10 minuten in het badje zitten met je voeten en droog ze vervolgens goed af.
  • Wil je jouw voeten echt verwennen? Bezoek dan een pedicure. Een pedicure is de specialist in voetverzorging en kan je ook meteen advies geven


Wist je dat?

Je schoenen het beste aan het einde van de dag kunt kopen? Aan het einde van de dag zijn je voeten namelijk opgezwollen door alle activiteit van de dag en heb je een maat groter nodig. Als je schoenen aan het begin van de dag koopt, kan het zijn dat ze na een dag lopen gaan knellen en blaren veroorzaken.Lees ook:

Soms is het lastig om een leuke activiteit te bedenken tijdens de zomer. Heb je genoeg van strand, zwembad en terrasjes? Ga dan een keer naar de Olmenhorst! Lees meer

Wandelen is goed voor je lichamelijke én geestelijke gezondheid. Heb je weleens meegedaan aan een wandeltocht? Lees meer

Ondanks dat we een paar dagen sneeuw hebben gehad aan het einde van 2014, laat Koning Winter zich nog niet volledig zien en is vorig jaar uitgeroepen tot het warmste jaar sinds drie (!) eeuwen. Lees meer

Geef een reactie op: Zijn jouw voeten al zomerproof? 4 tips!

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring