Vitamine D, een must in de winter!

blog_vitad.jpg

Vitamine D is onmisbaar voor het lichaam. Dat deze vitamine van belang is voor het behoud van sterke botten en tanden is algemeen bekend. Het verhoogt de opname van calcium in de botten, zodat deze stevig blijven.

Inname vitamine D via voeding beperkt

Vitamine D komt van nature voor in een beperkt aantal voedingsmiddelen. Vooral in vette vis en een beetje lever, vlees, eieren en melkproducten. Ook wordt er wat toegevoegd aan margarine, halvarine en bak-en braadproducten. Via de voeding krijg je dus niet zo veel vitamine D binnen.

Zorg dat je voldoende buiten komt

Gelukkig kan je lichaam het onder invloed van zonlicht ook zelf aanmaken. Dat is bijzonder want de meeste andere vitaminen kun je alleen via de voeding binnenkrijgen. Veel mensen denken dan ook dat een aanvulling van vitamine D niet nodig is. In sommige gevallen onterecht, zo blijkt uit de aanbevelingen van de Gezondheidsraad.

Met vitamine D goed de winter door

Vanaf een bepaalde leeftijd en in sommige situaties heb je meer vitamine D nodig. Dit geldt voor vrouwen boven de 50 jaar, zwangere vrouwen, kinderen tot 4 jaar en donkergekleurde mensen. Val je in één van deze categorieën, dan heb je 10 mcg extra aan vitamine D per dag nodig

Dat geldt zeker in de winter als we maar weinig zonnestralen op onze huid krijgen! Flinndal Vitamine D is dan een welkome aanvulling op de voeding. Niet iedereen weet dat deze vitamine bovendien de spierwerking ondersteunt én van belang is voor de weerstand. Handig, nu het koud is en glad kan worden. Zo kom je de winter goed door!

Inge voedingsdeskundige Flinndal

Wie ben ik?

Mijn naam is Inge Hendriks. Ik ben sinds 2007 werkzaam voor Flinndal. Voeding is mijn passie. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op dit gebied. Naast mijn werk voor Flinndal heb ik mijn eigen website (www.leeffit.nl), voor online advies over gezonde voeding en leefstijl.Lees ook:

Calcium vind je in zuivelproducten zoals melk, kaas of yoghurt. Soms kan je wel wat extra calcium gebruiken. Speciaal voor de mensen die wat extra calcium kunnen gebruiken, hebben wij een calcium kauwtablet ontwikkeld. Lees meer

Het is eigenlijk een onderwerp dat steeds meer besproken wordt. De veganistische levensstijl. Een leven zonder dierlijke producten is voor de één een keus en voor de ander een eis. Lees meer

Melk drinken wordt voor steeds minder mensen logisch. Reden voor het magazine gezondNU om één van de belangrijkste criticasters van melk, auteur Alissa Hamilton, te ondervragen. Lees meer

Geef een reactie op: Vitamine D, een must in de winter!

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

07 januari 2015 door: e.koerts-bloem
stuur mij een pakketje vitamine D

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.