Tuinieren in het voorjaar

Tuinieren in het voorjaar

Tuinieren maakt gelukkig. Laat je handen vies worden. Ook in de overgang van de winter naar het voorjaar kun je alvast iets met je tuin doen.

Bereid je goed voor
Voor je het weet breekt het zonnetje door en kun je in de tuin aan de slag. Zorg daarom dat je goed voorbereid bent. Breng bijvoorbeeld je voorraad potgrond, zaaigrond, tuingrond en meststoffen op peil. Vergeet niet de snoeischaar, heggenschaar en spade alvast te slijpen. Als het echt mooi weer wordt kun je gelijk beginnen.

Je hoeft niet te wachten met tuinieren
Je hoeft niet met alles te wachten tot het mooi weer is. Er zijn klusjes in de tuin die je in het voorjaar al kunt doen.

1.  Strooi alvast kalk over het gazon (kalk en mest werken elkaar tegen dus kalk moet een paar maanden eerder over gazon gestrooid worden).
2.  Haal de uitgebloeide lentebollen uit hun pot en zet ze in de volle grond.
3.  Blijf het onkruid wieden.
4.  Knip de dorre restanten van planten met een heggenschaar in stukjes en laat ze liggen. Ze verteren vanzelf.
5.  Plant bomen en struiken met kale wortel na aankoop zo snel mogelijk. Dit kan niet als het vriest.
6.  Strooi zand op het terras en schrob de groene glibberige laag weg met een bezem.

Klik hier voor een volledige aanvulling op deze activiteiten.

Bron: www.tuinieren.nlwww.facebook.com/tuinierenNL en www.twitter.com/tuinierenNL.logo-compleet-1400x290-1024x212_c67eb650.jpg


Lees ook:

Kinderen stimuleren we vaak om lekker buiten te zijn, want dat is zo gezond. Maar dat geldt net zo goed voor volwassenen! Lees meer

Vitamine D is onmisbaar voor het lichaam. Sommige mensen hebben extra vitamine D nodig om een te kort vitamine D te voorkomen. Lees meer

Weet jij waarom je vitamine D nodig hebt? Vitamine D, ook bekend als cholecalciferol (D3) heb je nodig voor sterke botten en tanden. Het zorgt namelijk voor de opname van calcium. Lees meer

Geef een reactie op: Tuinieren in het voorjaar

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij flinndal.nl gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.