Top 3 wandelroutes

Top 3 wandelroutes

Wandelen is goed voor je lichamelijke én geestelijke gezondheid. Heb je weleens meegedaan aan een wandeltocht? Ze zijn er in verschillende vormen, met een aantal bijzondere varianten.

Waarom is wandelen goed voor je?
Uit recent onderzoek bleek dat regelmatig laagintensief bewegen beter is dan iedere dag een uur zweten in de sportschool.
Het voordeel van wandelen is bovendien dat je het heel makkelijk kunt doen. Zorg voor goede wandelschoenen en trek erop uit. Je kunt je vooraf uitgebreid voorbereiden (altijd leuk voor de voorpret), maar je kunt ook de deur achter je dichttrekken en er op de bonnefooi op uit gaan.

Wij geven je onze top drie wandelroutes met een bijzonder thema.

Route 1: Watersnoodpad154 kilometer
Deze indrukwekkende route loopt langs een groot aantal locaties die te maken hebben met de gebeurtenissen tijdens de Watersnoodramp in 1953 op Schouwen-Duiveland in Zeeland. Het Waternoodspad is verdeeld in 10 etappes variërend van 7 tot 20 kilometer. Soms gaat de route over een weiland of akkerland en moet je even klauteren. Tijdens de route zie je veel dingen die herinneren aan de Watersnoodramp, zoals markeringen van hoe hoog het water heeft gestaan.

Route 2: Koninklijke weg 170 kilometer
Deze route loopt langs Paleis Noordeinde, Paleis Soestdijk en Paleis Het Loo. Een leuk idee om in het kader van de komende troonswisseling (delen van) dit pad te lopen? Nodig eens een stel vrienden uit en combineer gezelligheid met “werken” aan je gezondheid. De Koninklijke Weg is 170 kilometer lang en opgedeeld in 21 etappes, variërend van 5 tot 15 kilometer.

Route 3: Westerborkpad 336 kilometer
Het Westerborkpad is een bijzondere bezinningsroute die in januari 2012 werd geopend. Je wandelt in het spoor van de Jodenvervolging van de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam naar kamp Westerbork in Hooghalen. Je loopt niet alleen langs de spoorlijn, maar je komt ook langs relevante historische sporen en gedenkplaatsen. Denk aan 60 historische locaties zoals onderduikadressen, Joodse werkkampen en synagogen. Het Westerborkpad bestaat uit 31 etappes, variërend van 5 tot 19 kilometer. Iedere etappe begint en eindigt op een locatie die goed bereikbaar is met openbaar vervoer.

2013-03-27-blog-wandelen-klein_c05ab204.jpgWandeltochten 
Het leuke van een wandeltocht is dat er voor ieder wat wils is. Van rustige natuurtochten tot de grote publiekstrekkers met veel feestelijkheden er omheen. Van de Avond4daagsen voor het hele gezin tot de lange afstandswandelingen waarbij je minimaal 59 kilometer loopt. Vaak ontdek je tijdens een wandeltocht verrassende plekken. Soms kom je zelfs in gebieden die normaal niet toegankelijk zijn. Wat je ook zoekt, je vindt het in de uitgebreide Wandelagenda op www.wandel.nl.

Maak kans op startersbewijzen voor de 30 van Zandvoort
De 30 van Zandvoort dankt zijn naam aan de hoofdafstand met dertig afwisselende kilometers door en rond Nederlands bekendste badplaats waarbij natuur, cultuur en entourage centraal staan. Nieuw dit jaar is een kortere afstand, de 18 km route! Flinndal mag 20 startersbewijzen weggeven voor de 30 van Zandvoort t.w.v. €12. Wil je kans maken? Mail dan 30 van zandvoort en je naam naar prijsvraag@flinndal.nl


Lees ook:

Soms is het lastig om een leuke activiteit te bedenken tijdens de zomer. Heb je genoeg van strand, zwembad en terrasjes? Ga dan een keer naar de Olmenhorst! Lees meer

Ondanks dat we een paar dagen sneeuw hebben gehad aan het einde van 2014, laat Koning Winter zich nog niet volledig zien en is vorig jaar uitgeroepen tot het warmste jaar sinds drie (!) eeuwen. Lees meer

Maar hoe overleef je nu die wandelvierdaagse? Om te voorkomen dat je bij de uitvallers gaat horen, hebben wij een aantal tips voor je waarmee je de kans op het uitlopen kunt vergroten. Lees meer

Geef een reactie op: Top 3 wandelroutes

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring