Tien tips om kinderen gezond te laten eten

Tien tips om kinderen gezond te laten eten

Niet alle kinderen zijn dol op het eten van groente en fruit en daarom krijgen ze soms onvoldoende voedingsstoffen binnen. Juist terwijl het zo belangrijk is op jonge leeftijd voldoende vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Er zijn diverse tips om ervoor te zorgen dat een peuter of kleuter toch verschillende groenten leert eten.

10 tips om kinderen gezond te laten eten

Tip 1. Geef zelf het goede voorbeeld. Kinderen eten geen groenten als hun ouders het ook niet doen.

Tip 2. Varieer. Probeer niet alleen af te wisselen in verschillende groenten en fruit maar ook in de bereidingswijze. Denk aan rauw, koken, bakken of smoren.

Tip 3. Eet aan tafel. Laat een kind niet achter de computer of tv eten. Dit leidt af waardoor het eten koud wordt en ze te druk hebben met spelen of tv kijken. Probeer met het hele gezin aan tafel te eten zodat het een ritueel wordt waar je de tijd voor elkaar neemt.

Tip 4. Blijf proberen. Lust je kind iets niet? Geef niet te snel op. Een kind is pas na ongeveer tien keer proeven gewend aan een nieuwe smaak.

Tip 5. Als je kind iets niet lust combineer het dan met iets dat het wel lust.

Tip 6. Laat kinderen zelf kiezen. Neem je kind mee naar de supermarkt of groenteboer en laat het zelf een stuk groente of fruit kiezen om te eten.

Tip 7. Betrek je kind bij het koken. Ga koken met kinderen en betrek ze bij wat je klaar maakt en laat ze meehelpen. Laat ze bijvoorbeeld het fruit schoonspoelen.

Tip 8. Laat zelf groente en fruit groeien. Laat je kind zaadjes planten van bijvoorbeeld aardbeien, tomaten of tuinkers zodat ze zien hoe het groeit en enthousiast worden.

Tip 9. Kies voor groente en fruit met felle kleuren en een leuke opmaak. Felle kleuren zoals rood en geel spreken meer aan dan de grauwe kleur van bijvoorbeeld witlof. Probeer dus eerst groente en fruit met felle kleuren en maak er een leuke presentatie van door bijvoorbeeld een gezichtje van fruit op het bord te leggen.

Tip 10. Eet je kind een keertje weinig maak er dan geen punt van. Morgen is er weer een dag. Probeer het te compenseren met gezonde tussendoortjes.

Heb je zelf tips om kinderen voldoende groente en fruit te laten eten?


Download het gratis e-book over gezond opgroeien. Wat hebben kinderen nodig?

Wil je meer lezen over gezonde voeding en kinderen? Download dan ons gratis e-book over gezond opgroeien waarin je alle informatie vindt die je nodig hebt. Ook wordt wetenschappelijke informatie op een begrijpelijke manier uitgelegd. Ideaal als je meer inhoudelijke en wetenschappelijke informatie wilt lezen over gezond opgroeien.


Lees ook:

Gezond eten hoeft niet duur te zijn. Je kunt ook goedkoop gezond eten. We zetten een paar tips voor je op een rijtje. Lees meer

Zodra de eerste zonnestralen tevoorschijn komen en de temperatuur het toelaat zetten we massaal met z’n allen de barbecue weer aan. De combinatie van lekker eten en gezelligheid staat garant voor een heerlijke avond in de buitenlucht. Lees meer

Of een salade ook echt gezond is, hangt vooral af van de ingrediënten die je toevoegt. Wil je een salade met weinig calorieën? Lees dan snel verder voor onze tips. Lees meer

Geef een reactie op: Tien tips om kinderen gezond te laten eten

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring