Recept: tagliatelle met champignons en mozzarella


Tagliatelle

Pasta wordt bijna in iedere keuken wel eens bereid. Vaak makkelijk te maken en snel klaar. Dit onderstaande gerecht met champignons en mozzarella is ook goed te maken door de huis-tuin- en keukenkok en lekker van smaak.



Wat heb je nodig: (voor 2 personen)

  • 200 gram tagliatelle
  • 150 gram champignons
  • 100 gram brood
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie, extra vierge
  • Basilicum, liefst verse blaadjes
  • 1 pakje buffelmozzarella
  • Peper en zout
  • Parmezaanse kaas

Zo maak je het:

Zet een pan op met water. Als het water kookt, voeg je de tagliatelle toe. Kijk voor de kooktijd op de verpakking.

Snijd de champignons in plakjes en bak ze in een koekenpan tot ze mooi bruin zijn. Doe het brood met de zongedroogde tomaten, knoflook, zout, peper en olie in een keukenmachine en maal tot een kruidig mengsel. Doe dit mengsel vervolgens bij de champignons en bak nog even mee tot alles goudbruin is.

Zodra de pasta beetgaar is, giet je het af. Spoel de tagliatelle nog even af met koud water en doe het terug in de plan. Voeg het champignonmengsel bij de pasta samen met blaadjes basilicum naar smaak. Verdeel het over de borden. Snijd nu de mozzarella in plakken en verdeel deze over de 2 borden. Bestrooi indien gewenst met Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Laat je ons weten wat je van dit recept vindt? Deel het hieronder in een reactie.


Lees ook:

Gourgetti met garnalen en paksoi is snel te maken en geschikt voor elke thuiskok. Het recept is gebaseerd op zoodles met garnalen en paksoi en is afkomstig van paleorecepten. Lees meer

Iedereen is dol op een patatje op zijn tijd. Tegenwoordig zie je steeds meer recepten die nét iets anders zijn dan de gefrituurde aardappelfrieten die je gewend bent.In dit blog vind je drie recepten. Lees meer

Hartige taart is eenvoudig te maken en is erg geschikt om je restjes groenten in de verwerken. Dit recept kun je eenvoudig zelf aanpassen door de groenten te vervangen door de groenten die je zelf nog in de koelkast hebt liggen. Lees meer

Geef een reactie op: Recept: tagliatelle met champignons en mozzarella

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.