Recept: Oosterse Burrito met kip


Tortilla

Wraps zijn ideaal om een heerlijke maaltijd mee op tafel te zetten. Je kunt ze elke keer weer vullen met iets anders en zo variëren met groenten, vlees en kruiden. Wij hebben een recept voor je klaarstaan met aduki bonen (een erg voedzame boon!) en kip. 



Wat heb je nodig:

  • 8 wraps volkoren of meergranen
  • 125 gram aduki bonen uit blik
  • 4 biologische kipfiletjes
  • 100 gram quinoa of zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout
  • 5 spices (te vinden in het kruidenrek)
  • Een zak gemengde sla

Zo maak je het:

Allereerst is het belangrijk om de kip ruim van te voren te marineren. Maak hiervoor een marinade van 3 eetlepels sojasaus en 3 eetlepels olijfolie, 1 fijngeperst teentje knoflook en wat peper en zout. Leg hier de kipfilets goed in en laat het even een uurtje of 2 marineren in de koelkast. Een avondje van te voren maken kan ook natuurlijk.

Als je het gerecht verder gaat bereiden, spoel je eerst de bonen uit blik goed af onder de kraan en laat je ze uitlekken. Als je verse bonen gebruikt, is de bereidingswijze anders. Kijk hiervoor op de verpakking. Gril de kipfilets aan beide kanten bruin en snijd in repen. Kook de quinoa of zilvervliesrijst gaar, volg hiervoor de verpakking. Pel en snepper de ui en hak het overgebleven teentje knoflook fijn. Fruit dit aan in de pan in wat olijfolie.

Als alles bereid is verwarm je de wraps kort in een droge koekenpan of in de oven. Bij voorkeur los per stuk. Verdeel over elke wrap een flinke lepel quinoa of rijst. Leg de stukjes kip en een lepel van de bonen erbij. Leg er tenslotte een handje sla op en vouw de wraps dicht. Eet smakelijk!

Laat je ons weten wat je van dit recept vind? Deel het hieronder in een reactie.


Wist je dat?

Aduki bonen veel eiwitten en vezels bevatten en daarnaast ook onder andere kalium, ijzer, magnesium en foliumzuur? In Japan worden ze de 'koning der bonen' genoemd. De bonen hebben een zoete, nootachtige smaak.

De bonen hebben dus zoals ik eerder al aangaf, een zoete, nootachtige smaak.

Lees ook:

Op een mooie lente- of zomerdag is deze makkelijke en gezonde kikkererwtensalade ideaal. Je maakt hem snel en kunt hem ook meenemen naar bijvoorbeeld een park of het strand, als lunch of diner. En je haalt bovendien meteen de richtlijn van minimaal een keer per week peulvruchten. Lees meer

Peulvruchten zitten vol met eiwitten en zijn hierdoor een goede vervanging voor vlees. Beleg je brood eens met hummus of een spread van witte bonen. Lees meer

Cheesecake is een taart op basis van roomkaas. Ideaal voor de zoetekauwen onder ons. Dit recept heeft als basis blauwe bessen en citroen, fris en zoet tegelijk. Lees meer

Geef een reactie op: Recept: Oosterse Burrito met kip

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.