Update 21: Plug Me in: Road trip door Borneo

Update 21: Plug Me in: Road trip door Borneo

Flinndal
12-1-2018
0 Reacties

Plugmein

Sinds 15 maart 2016 ben ik onderweg naar Australië in een elektrische auto. Ik reis zonder geld en ben geheel afhankelijk van de energie die mensen mij via de website plugmeinproject.com aanbieden. Daar kunnen mensen hun locatie selecteren en mij een maaltijd, slaapplek of stroom voor de auto aanbieden. Door deze mensen wordt ook de route bepaald. Ik reis van stopcontact naar stopcontact. 


Tijdens de reis probeer ik zoveel mogelijk mensen te bezoeken die mij energie hebben aangeboden en hierdoor reis ik dus niet direct naar Australië. Het doel van de reis is om erachter te komen hoe duurzaamheid toegepast kan worden in het dagelijks leven. Daarom bezoek ik in alle landen die ik aandoe projecten die actief zijn op dit gebied. Voor Flinndal blog ik elke maand over de voortgang van de reis.


Energie uit Singapore

Singapore was mijn verblijf voor drie weken. Ik ging daar op bezoek bij organisaties die zich bezighielden met het uitrollen van elektrisch rijden wat niet zonder slag of stoot ging. Ook was ik hier om hulp te zoeken om de reis voort te zetten. Het eerste succes was een nieuwe sponsorship met Singapore Electric Vehicles. Deze startup elektrische taxi fleet was zo aardig geweest om mij onderdak te bieden gedurende mijn verblijf in Singapore en ging ook financieel bijdragen.


Duurzaamheid op het kleine eiland

Via via kwam ik in contact met een docent van National University of Singapore. Zij was nogal enthousiast over mijn project en organiseerde een aantal activiteiten. Ik mocht mee met een uitstapje met haar klas naar Semakau Island. Dit is een eiland waar al het huishoudafval naartoe wordt vervoerd, tenminste de as daarvan. Afval in Singapore wordt niet gescheiden opgehaald en vervolgens aan de rand van de stad verbrand. Vervolgens wordt het per schip naar Semakau gebracht en daar wordt het onder de grond geveegd. Er is nog voor 20 jaar plek om nieuw afval te storten en dan moet er gezocht worden naar een nieuwe rustplaats.


Terug naar Maleisië

Er belande een mail in mijn inbox van een Amerikaan in Maleisië die een drone opname wilde hebben van zijn golfbaan in Malakka, het stadje aan de kust met veel Nederlandse historie. Hierdoor besloot ik het verblijf in Singapore af te breken en terug naar Maleisië te komen. Daar zag ik mijn auto na drie weken eindelijk weer terug.


Een nieuw avontuur

Een tijdje verbleef ik in Kuala Lumpur. Via via kwam ik in contact met een energie bedrijf in Borneo dat elektrische auto’s aan het introduceren waren. Zij zagen mijn project als een mooi middel om aandacht te geven aan elektrisch vervoer en zo had ik uiteindelijk de sponsor gevonden waar ik al een tijd naar op zoek was. Ik zou gaan spreken op een evenement over mijn ervaringen tijdens mijn reis. Dit zou wel pas over vier weken plaatsvinden en omdat ik het Maleisisch vasteland wel gezien had, besloot ik om de auto naar het noorden van Borneo te verschepen en zo langzaam naar Kuching te rijden waar het evenement plaats zou vinden.

Mijn road trip in Borneo begon in de stad Kota Kinabalu. De auto werd verscheept en ik vloog erachteraan. Ik wil alleen vliegen als er geen andere mogelijkheid is en dat was nu zo. Met vijf dagen vertraging (dat is weinig hier) arriveerde de auto in Sabah en startte ik de reis zuidwaarts door Borneo. Borneo kende ik van plaatjes en dat trok mij altijd heel erg, uitgestrekte regenwouden en veel wilde dieren zoals orang-oetangs en pythons.


Blind naar Brunei

Om Kuching te bereiken moest ik door het mini-oliestaatje Brunei rijden. Via blogs van andere reizigers probeer ik vooraf informatie te vinden over hoe ik de auto het land in kon krijgen. Altijd is daar voldoende informatie over te vinden, over Brunei totaal geen. Enige bericht dat ik ontving van een volger was dat zij er zelf met hun auto niet door kwamen. Spannend dus. Uiteindelijk bleek het kinderlijk eenvoudig om naar binnen te rijden. Formuliertje invullen en ik kon verder. In Brunei had ik nog geen aanbieding ontvangen voor een overnachting, ik besloot naar de hoofdstad te rijden (moest wel even googelen naar de naam daarvan) en daar hulp te zoeken. Ik zag dat er een regatta aan de gang was en ging een kijkje nemen. Een paar minuten later werd ik benaderd door een journalist die wilde weten wat een toerist van het evenement vond. Ik vertelde hem dat ik nog een mooi verhaal voor hem heb. Toen hij over mijn reis hoorde plande hij een video-interview in en bood hij mij onderdak aan.


Duurzaam Sarawak

Via een paar kleine dorpjes en wegen midden door de jungle belandde ik uiteindelijk in Kuching voor het evenement samen met Sarawak Energy. Deze energiemaatschappij heeft de laatste jaren veel in hernieuwbare energie geïnvesteerd en wekt nu 98% van de energie in de staat met renewables op, met name hydrokracht. De hele trip door Maleisisch Borneo heb ik de auto kunnen laden met groene stroom. Kuching was tevens ook de laatste stop in Maleisië en na vier maanden zal ik het land verlaten. In het volgende blog vertel ik over de toch door Indonesie die gelijk een stuk avontuurlijker werd.


Flinndal steunt het project Plug Me In

Wij vinden het initiatief van Wiebe mooi en we steunen het vooral omdat het aandacht vraagt voor duurzaamheid. Daarom hebben wij hem ook geholpen dit project te kunnen starten. Verder hebben wij hem een aantal van onze producten meegegeven, zodat hij voldoende energie heeft om fit zijn reis te maken. Dit zijn uiteraard producten uit de categorie 'energie', namelijk Flinndal Vitamine B-complex en Q10 Forte. Wil jij hem ook helpen? Kijk dan op www.plugmein.nl.


Aanbevolen producten

{% for product in products %}
{{product.name}}
{{product.name}}
{% for star in product.rating_stars %} {% if star == "full" %}
{% endif %} {% if star == "half" %}
{% endif %} {% if star == "empty" %}
{% endif %} {% endfor %}
({{product.review_count}})
Vanaf € {{product.price | money_eu}}
Bekijk product
{% endfor %}

Lees ook

Plug Me In: Van Nederland naar Zwitserland

Wiebe van Plug Me In reist een jaar over de hele wereld om meer te weten te komen over duurzaamheid en hier uiteindelijk een documentaire over te maken. Flinndal is troste sponsor. Lees meer over zijn reis en duurzaamheid.

Lees meer > Lees meer >

Plug Me In: Van Zwitserland naar Duitsland

Wiebe van Plug Me In reist een jaar over de hele wereld om meer te weten te komen over duurzaamheid en hier uiteindelijk een documentaire over te maken. Flinndal is troste sponsor. Lees meer over zijn reis en duurzaamheid in update 2.

Lees meer > Lees meer >

Plug Me in: Van Denemarken naar Zweden

Wiebe van Plug Me In reist een jaar over de hele wereld om meer te weten te komen over duurzaamheid en hier uiteindelijk een documentaire over te maken. Flinndal is troste sponsor. Lees meer over zijn reis en duurzaamheid in update 3.

Lees meer > Lees meer >

Geef je reactie op:

Update 21: Plug Me in: Road trip door Borneo
E-mailadres wordt niet getoond bij de review
Je krijg uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

{{name}}

{{unique_selling_point}}

Jouw instellingen

Wij staan voor je klaar

Wij staan u graag te woord via de onderstaande kanalen.

Onze openingstijden zijn van 09:00 tot 19:00 op werkdagen en van 10:00 tot 16:00 op zaterdag.

Mijn Flinndal

Regel zelf zaken zoals het wijzigen van persoonlijke gegevens of Flinndal Herhaalgemak zendingen.

Naar Mijn Flinndal omgeving

Bel ons (gratis)

Gemiddelde wachttijd: < 5 minuten
0800-7080

Wachttijd: < 5 minuten
0800-7080

WhatsApp ons

Gemiddelde wachttijd: < 25 minuten
06-57592195

Wachttijd: < 25 minuten
06-57592195

E-mail

Gemiddelde wachttijd: 1 werkdag
Neem contact op via het contactformulier

Wachttijd: 1 werkdag
Ga naar het contactformulier

Facebook Messenger

Gemiddelde wachttijd: < 25 minuten
Stuur ons een bericht via Facebook Messenger

Wachttijd: < 25 minuten
Ga naar Facebook Messenger

Product toegevoegd

Product toegevoegd

Naar winkelwagen »

Andere klanten kochten ook:

{% for product in products %}
{{product.name}}

{{product.unique_selling_point}}

€ {{product.price | money_eu}}
{% endfor %}