Ondersteun je weerstand met het plantaardige echinacea


Echinacea

Op zoek naar een plantaardige ondersteuning voor je immuunsysteem? Dan is Flinndal Echinacea het product dat je zoekt. Echinacea is één van de meest gebruikte plantaardige supplementen en sinds kort ook te bestellen bij Flinndal. Eén tablet bevat 400 mg echinacea purperea. Een goede ondersteuning voor de weerstand. Hieronder lees je meer over dit product.


Echinacea purpurea

Echinacea purpurea, ook wel Rode zonnehoed genoemd, staat al eeuwenlang bekend om de gunstige invloed op de natuurlijke weerstand in het lichaam.


Indianenstammen in Amerika (waar het plantje oorspronkelijk vandaan komt) gebruikten het waarschijnlijk als eersten, waarna ook Europese immigranten vertrouwd raakten met de goede eigenschappen van dit kruid. Het plantje wordt ongeveer een halve meter hoog, heeft smalle, langwerpige bladeren die stug en behaard zijn. In de zomer krijgt de plant purperen bloedblaadjes, met een bruinrood bloemhart. De actieve bestanddelen vind je met name in de wortels van deze plant.


Immuunsysteem

Echinacea purpurea is van belang voor het immuunsysteem. Hoe dit precies werkt is nog niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk helpen de actieve bestanddelen in echinacea om de macrofagen in het bloed te activeren. Macrofagen zijn bloedcellen die het lichaam vrij van schadelijke stoffen helpen te houden en zo een belangrijke functie vervullen in het menselijke afweersysteem.


Rode Gist Rijst

Flinndal Echinacea

Flinndal Echinacea bevat 400 mg echinacea purpurea per tablet. Het product is geschikt voor iedereen die wel wat extra weerstand kan gebruiken. Dit kan voorkomen als het je bijvoorbeeld niet lukt om elke dag gezond en gevarieerd te eten, of bij een drukke leefstijl.


Vragen

Heb je vragen over Flinndal Echinacea of onze andere producten? Onze voedingsdeskundigen zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Mail je vraag naar voedingsdeskundige@flinndal.nl.


Lees ook:

Foliumzuur is een belangrijke vitamine voor en tijdens de zwangerschap, maar deze vitamine doet meer in ons lichaam. Zo kan het helpen om evenwichtig te blijven in stress-situaties en draagt het bij aan een fit gevoel. Lees meer

Verkoudheid wordt vaak gezien als een typische herfst- en winterkwaal. Verkoudheid wordt dan ook vaak gekoppeld aan kou, maar het heeft eigenlijk meer te maken met je weerstand. Hoe werkt dit en hoe kun je jouw weerstand ondersteunen? Lees meer

Vitamine C is een belangrijke antioxidant. Deze vitamine zorgt voor een goede weerstand maar is betrokken bij veel meer processen in het lichaam. Lees meer

Geef een reactie op: Ondersteun je weerstand met het plantaardige echinacea

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.