Omega 3 beschermt kinderen mogelijk tegen allergie

Het effect van omega 3

Elke dag een supplement met omega-3 vetzuren zou de allergische reactie op sommige allergenen als stofmijt kunnen verminderen, zo wijst een nieuwe studie uit.

De bloedgegevens van 120 kinderen werden gedurende 6 maanden geanalyseerd. Uit de analyse kwam naar voren dat de hoeveelheid EPA en DHA in het bloed significant hoger was bij kinderen uit de groep die visolie toegediend kregen, dan in de controlegroep.

Daarnaast hadden de kinderen uit de “visoliegroep” beduidend minder last van allergische reacties op stofmijt en melkproteine.

Wil je het hele artikel lezen? Dat kan hier.


Lees ook:

De meeste kinderen zijn dol op snoep. Lekker zoet en vol suikers. Hoe vaak geef jij je kind een snoepje? En wanneer zeg je nee? Lees meer

Kinderen eten meer groente en fruit als je als gezin samen eet. Onderzoek toont aan dat kinderen van ouders die het goede voorbeeld geven meer groente eten. Lees meer

Wil je kind geen groente en fruit eten? We geven tien tips om ze toch gezond te laten eten. Groente en fruit leren eten kan op heel veel manieren. Lees meer

Geef een reactie op: Omega 3 beschermt kinderen mogelijk tegen allergie

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij flinndal.nl gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.