Lekker lummelen! Ontspannen is gezond.

Lekker lummelen! Ontspannen is gezond

Waarom de dagen zo volproppen met nuttige dingen? Lummelen is dé remedie om helemaal te ontspannen. En ontspannen is gezond! Daarom leer je hier in 4 lessen heerlijk te lummelen.

Les 1.

Durf jezelf te vervelen
Kinderen kunnen het ongegeneerd goed: zichzelf vervelen. Op de bank hangen, uit het raam staren en lekker lamlendig zijn. Totdat… uit de verveling een nieuw idee of een nieuw spel ontstaat. Vervelen is heel geschikt voor nieuwe inspiratie!

Les 2.
Beeldschermen uit
Met een smartphone, tablet of computer in de buurt is er altijd afleiding en komt je hoofd niet in de ‘lummel-modus’. Zet de apparaten uit en durf eens gewoon een paar uur onbereikbaar te zijn.

Les 3.
Fröbel wat
Werken met je handen is bijna altijd ontspannend. Zeker als je werkt met heerlijke materialen, zoals zand, water, verf en klei. Zet je verstand op nul, gebruik je gevoel en maak precies waar je zin in hebt. Het hoeft echt niet mooi of af te zijn, het gaat puur om het plezier in het maken.

Les 4.
Mediteer (want dat is de sjieke vorm van lummelen)
Rustig zitten, je gedachten de vrije loop geven en je zoveel mogelijk ‘stil’ maken. Dat is mediteren. Een beetje oneerbiedig zou je het lummelen met een hoger doel kunnen noemen. En wat is dan het hogere doel? Meer rust in het hoofd en lijf, meer overzicht en minder snel van slag door stressvolle situaties. Ideaal voor wie moeite heeft om het dagelijks leven los te laten.

Meer over ontspannen en lekker slapen.


Lees ook:

Iedereen heeft wel eens zenuwen. Voor een presentatie, een date of een sollicitatie. Waarom dit is en hoe je het kan bedwingen lees je hier. Lees meer

Wat kun je doen om te ontspannen? Natuurlijk is er yoga, pilates en sauna. Maar zelf kun je ook ontspanningsoefeningen doen. Leer bijvoorbeeld mediteren. Lees meer

Voorkom vakantiestress. Ga lekker ontspannen op vakantie zonder extra kilo's. Hierbij 5 handige tips op een rij: Lees meer

Geef een reactie op: Lekker lummelen! Ontspannen is gezond.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.