Health Management - Gert-Jan Liefers

gert_jan_liefers.jpg

Gezondheid bereiken. Gezondheid bereiken is een lastig fenomeen. Waarom is het een lastig fenomeen? We zitten soms opgesloten. Opgesloten is ons frame van denken, opgesloten in onze omgeving. Een associatie met gezondheid kan soms soft zijn. Maar ook de omgeving is vaak alles bepalend voor het bereiken van gezondheid.

Vrije keus

Natuurlijk is er altijd de vrije keus. De vrije wil. Je kan altijd zelf je omgeving kiezen. Een omgeving van goed of beter. Maar wat doe je dan? Verlaat je je omgeving en kies je dan voor een andere omgeving? De makkelijke weg. Of probeer je zaken binnen je omgeving op te lossen? Duurzame oplossingen zoeken. Stabiliteit creëren. Dat kan soms heel moeilijk zijn.

Mentale factoren

Wanneer we praten over een persoonlijke kring waar kleine aanpassingen nodig zijn, kunnen aanpassingen in veel gevallen nog wel gemaakt worden. Wanneer aanpassingen structureel of groter zijn, wordt het veel lastiger. Mentale factoren zijn essentieel, maar kunnen in sommige gevallen ook makkelijker worden veranderd.

Fysieke factoren

Fysieke factoren kunnen moeilijker worden aangepast. Fysieke factoren kunnen namelijk te maken hebben met jarenlange slijtagefactoren. Desondanks is het lichaam als geen ander in staat om zich aan veranderende omstandigheden aan te passen. Het lichaam kan sterker zijn dan verwacht en het heeft een enorm zelfregenererend vermogen.

Voedsel en omgevingsfactoren

Voedsel kan in veel gevallen een belangrijke factor zijn op de gezondheid en het totale welzijn van de mens. De dagelijkse vitaminebehoefte bijvoorbeeld. In onze huidige maatschappij is het voedsel niet altijd gezond. Natuurlijk is er dan de vrije keus. Je kan zelf je eigen voedsel kiezen. Maar door gemak of gewoonte doe je dit niet altijd. Denk bijvoorbeeld aan de afgeladen hoeveelheden met snelle suikers

De weg naar verbetering kan lang zijn. Maar dit hoeft niet. Gezien de meest recente ontwikkelingen is er veel geloof in een mooie toekomst.

Over Gert-Jan Liefers
Gert-Jan Liefers Gert-Jan Liefers is een Nederlandse atleet met als specialisaties de 1500, 5000 m en het veldlopen. Hij nam eenmaal deel aan de Olympische Spelen en werd bij die gelegenheid achtste op de 1500 m. Hij is Nederlands recordhouder op alle afstanden vanaf de 1500 tot en met 3000 m en heeft op deze afstanden ook indoor een tweetal nationale records in handen.

Gert-Jan blogt maandelijks als gast op Flinndal.nlLees ook:

Slijtage en virussen is iets dat we accepteren maar probeer virussen juist te voorkomen. Waarom? Lees de uitleg van topatleet Gert-Jan Liefers. Lees meer

De topsporter is enorm goed in het stellen van prioriteiten. Een topsporter is ook essentieel in het vervullen van zijn rol en het blokken van onverwachte gebeurtenissen. Lees meer

Ik hou me bezig met gezondheid en gezondheidsmanagement. Gezondheid is dus een groot deel van mijn leven. Ik sport veel leef en eet goed en zorg natuurlijk voor voldoende vitaminen. Maar dat betekent niet dat je geen terugval kan hebben. Dat kan iedereen overkomen natuurlijk. Lees meer

Geef een reactie op: Health Management - Gert-Jan Liefers

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.