Goede voornemens beginnen niet na de feestdagen

Goede voornemens beginnen niet na de feestdagen

Traditiegetrouw start iedereen begin van het nieuwe jaar weer met goede voornemens. Maar is dit wel zo? Uit een enquête van Flinndal onder ruim 300 respondenten blijkt dat lang niet iedereen het nieuwe jaar een geschikt moment vindt om met een goed voornemen te starten.

Goede voornemens het hele jaar door
Het nieuwe jaar en de periode na de feestdagen zijn geen specifieke momenten meer om te starten met goede voornemens. De meeste respondenten lieten weten dat zij het hele jaar door bezig zijn met het nastreven van goede voornemens en dat de jaarwisseling geen speciaal moment is om te beginnen.

Geen goede voornemens voor 2014
Ook liet de helft van de respondenten weten dat zij helemaal niet van plan zijn om goede voornemens te maken voor 2014. Het stellen van doelen voor het nieuwe jaar wordt dus steeds minder gedaan.

Ongezond en veel eten wordt gecompenseerd
Het kerstmenu staat centraal rond 25 en 26 december. Soms staan we uren in de keuken maar wat is de belangrijkste randvoorwaarde bij een kerstmenu? De meningen liggen uiteen. Het kerstmenu is vaak een combinatie van lekker, gezond en origineel. Er worden menu’s voorgeschoteld die op een doordeweekse dag niet worden geserveerd.
Bijna iedereen probeert het vele en ongezonde eten tijdens de feestdagen te compenseren door te blijven sporten, een balansdag te houden of door een extra voedingssupplement te nemen. Slechts 9% compenseert het ongezonde eten niet met iets anders.

Top 3 goede voornemens
Natuurlijk zijn er nog voldoende mensen die wel van plan zijn om te beginnen met goede voornemens. We zetten drie goede voornemens op een rij.

Afvallen met Flinndal1. Afvallen
Het goede voornemen dat altijd elk jaar op nummer één staat is afvallen. Flinndal Gezond Gewicht is dan een stap in de goed richting. Dit is een nieuwe dieetmethode met gezonde, caloriearme producten die rijk zijn aan eiwitten, vezels en vitaminen. Zo kun je gezond afvallen en is het gemakkelijk om daarna je streefgewicht te behouden. Lees hier alles over de Gezond Gewicht programma’s.

2. Beter omgaan met geld
Beter omgaan met geld is ook vaak ook een van de goede voornemens. Wil je geld besparen, begin dan bij jezelf. Pak sneller de fiets in plaats van de auto. Zo krijg je niet alleen meer beweging maar bespaar je op benzinekosten. Let ook op je voeding. Wees matig met alcohol en fast food en ga voor gezond. Lees hier meer over hoe je ervoor kan zorgen dat voeding niet duur hoeft te zijn

3. Rustiger aandoen en ontspannen
De laatste maand van het jaar brengt veel drukte met zich mee. Feestjes en etentjes wisselen elkaar af. Maar ook andere zaken als een nieuwe baan, verhuizing of juist topdrukte op het werk kan veel stress met zich mee brengen. Een mooi voornemen is om minder te piekeren en meer te ontspannen. Maak meer tijd voor jezelf vrij.


Lees ook:

Lekker eten tijdens de feestdagen zonder in gewicht aan te komen, dat kan. Er zijn diverse manieren om te genieten van het eten en toch op de calorieën te letten Lees meer

Dieetpsycholoog Heleen Ligtelijn legt in gezondNU 8 uit waarom die ruzie tussen onszelf en de weegschaal zo hoog oploopt. Lees meer

Er is onderzoek gedaan naar de relatie tussen ADHD en overgewicht. Lopen volwassenen die tijdens hun jeugd ADHD hadden een groter risico op ADHD. Lees meer

Geef een reactie op: Goede voornemens beginnen niet na de feestdagen

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring