Gezond bewegen in een natuurlijke kleurenpracht

natuurmonumenten_maart.png

Werken aan je gezondheid door een wandeling te maken geeft een goed gevoel. Als je dan ook nog volop kan genieten van een veelheid aan kleuren van duizenden bloemetjes, word je helemaal blij! Ontdek de bloementapijten op het mooie landgoed Hackfort bij Vorden, ten oosten van Zutphen.

Bloemenzee

Wie wordt daar nou niet blij van, zo’n tapijt van bolletjes? Op landgoed Hackfort zijn de afgelopen jaren maar liefst 200.000 van deze vrolijkmakers gepoot. Het resultaat: prachtige kleuren, die in verschillende samenstellingen te zien zijn tussen half februari en eind mei. En dan ook nog met als decor een fraai kasteel, een authentieke watermolen en een stijlvol koetshuis.

Traditionele lentepracht

natuurmonumentenDe bloembolletjes zijn stinzenplanten, planten die van oudsher voorkwamen bij kastelen en buitenplaatsen. Ook op landgoed Hackfort zorgden ze ieder voorjaar voor een onweerstaanbare lentepracht. De stinzenplanten zijn nooit weggeweest van het Achterhoekse landgoed. Toen boswachters tijdens werkzaamheden enkele jaren terug ook bolletjes aantroffen op onverwachte plekken, werd duidelijk dat op veel meer plekken stinzenplanten hadden gebloeid. Dankzij een bijdrage van de provincie Gelderland en een gift van iemand die goede jeugdherinneringen had aan Hackfort, kon Natuurmonumenten de oude bloemenweelde herstellen. Kom het fraaie resultaat met eigen ogen bekijken!

Wandelroutes

Vanaf de parkeerplaats aan de Baakseweg kun je heerlijk wandelen. Kies zelf je weg of maak gebruik van één van de wandelroutes, die je kunt uitprinten via de website van Natuurmonumenten. De korte route is ook te vinden in de gratis route app Natuur Routes.

Download de korte route (5 km) met kaart:

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/hackfort/route/groene-wandelroute-5-km-hackfort-vlakbij-vorden

Als je flink de benen wil strekken, download dan de lange route (17 km) met kaart:

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/hackfort/route/wandelroute-17-km-hackfort-vlakbij-vorden

Over Natuurmonumenten
Natuurmonumenten is dé beweging van mensen met hart voor de natuur. We willen mensen, van jong tot oud, in het hart raken en de fascinatie voor de natuur delen met en via onze achterban. We activeren mensen om buiten in de natuur iets geweldigs te beleven.

logo_8d1220a0.png

Natuurmonumenten blogt maandelijks als gast op Flinndal.nl.

Foto’s: Geurt Besselink (bloemen), Ferry Siemensma (koe) en Laurence Delderfield (meisjes).Lees ook:

Ondanks dat we een paar dagen sneeuw hebben gehad aan het einde van 2014, laat Koning Winter zich nog niet volledig zien en is vorig jaar uitgeroepen tot het warmste jaar sinds drie (!) eeuwen. Lees meer

Met een lekkere frisse voorjaarswandeling in de natuur combineer je op zijn minst twee positieve dingen. Wandelen geeft een boost aan je gezondheid en je geniet op een ontspannen manier van de prachtige Nederlandse natuur. Lees meer

We zitten volop in de zomer. Je portie vitamine D heb je vast al op gedaan tijdens een zomerse vakantie in het buitenland, aan zee of gewoon thuis. Naast zon staat de maand augustus ook ieder jaar garant voor een portie 'paarse pracht'. Lees meer

Geef een reactie op: Gezond bewegen in een natuurlijke kleurenpracht

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.