Fietsen met een steuntje in de rug

fietsen.jpg

Nederland is een fietsland. Even snel naar de supermarkt, naar werk of voor ons plezier, we pakken de fiets! Gemiddeld fietsen we een kwartier per dag en dit doen we steeds vaker op een elektrische fiets. Wat is een elektrische fiets en wat zijn de voordelen ten opzichte van een normale fiets?

Een fiets met een elektrische motor

Een elektrische fiets is een fiets met een elektrische motor. Deze lichte motor geeft je ondersteuning tijdens het fietsen, maar je trapt zelf ook mee. Hoeveel je beweegt op een elektrische fiets bepaal je zelf. Je kunt de ondersteuning ook lichter zetten of de motor namelijk uitzetten en een deel van de route op eigen kracht doen.

Lange afstanden fietsen

Wanneer we ver van werk wonen of om een andere reden een lange afstand moeten afleggen, pakken we al snel de auto. De magische grens ligt vaak tussen de 8 en 9 kilometer. Juist op dit moment is een elektrische fiets ideaal, omdat deze afstand net te ver is voor op een gewone fiets.

Gezond of ongezond?

Of een elektrische fiets gezond is hangt vooral af van je eigen voorkeuren. Bij een elektrische fiets, fiets je minder op eigen kracht dan op een normale fiets. Zou je dus voor een rit ook de gewone fiets kunnen pakken, dan is dat gezonder.

Toch kunnen we ook zeggen dat een elektrische fiets gezond is, omdat mensen vaker de fiets pakken en gemakkelijker langere afstanden kunnen afleggen. Voor de groep die sneller de auto pakt, is de elektrische fiets dus een gezonde oplossing!

Maak een proefritje

De elektrische fiets heeft helaas last van vooroordelen. Veel mensen denken bijvoorbeeld dat de fiets alleen geschikt is voor ouderen of mensen met een lichamelijk beperking. Om deze vooroordelen de wereld uit te werken, worden er geregeld evenementen georganiseerd waarbij mensen een proefrit kunnen maken. Ze kunnen dan het gemak van de elektrische fiets zelf ervaren. Je kunt natuurlijk ook een bezoek brengen aan het E-bike Test Center van Fietsenwinkel.nl in Amsterdam.

Over Fietsenwinkel.nl

Fietsenwinkel.nl is de grootste, meest ervaren online fietsenwinkel van Nederland. Op Fietsenwinkel.nl vind je e-bikes, stadsfietsen, kinderfietsen en sportieve fietsen van alle topmerken. Je kunt je fiets gemakkelijk thuis laten bezorgen of ophalen bij één van de afhaalpunten in Nederland. Op alle fietsen geldt een laagste prijsgarantie en voor service en onderhoud hoef je de deur niet eens uit, want de mobiele monteurs komen gewoon bij je langs


fietsenwinkel.pngLees ook:

Bewegen is gezond! Niet alleen voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je geestelijke balans. Even lekker uitwaaien door een wandeling op het strand of een uurtje sporten na je werk. Lees meer

Wanneer je beweegt, gebruik je onder andere je gewrichten, spieren en botten. Wij hebben vier belangrijke voedingsstoffen voor gewrichten, spieren en botten op een rijtje gezet, zodat jij de volgende wandel- of fietstocht goed van start kunt gaan! Lees meer

De Nederlander is actief! Volgens een rapport van de Europese Commissie doet 80% van de Nederlanders wekelijks aan fietsen, wandelen, tuinieren of zwemmen. Dat is het meeste van alle Europeanen. Lees meer

Geef een reactie op: Fietsen met een steuntje in de rug

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.