Waan je in een oase van rust in Elysium Bleiswijk

elysium_520a5644.jpg
Het is herfst, de dagen worden korter en buiten wordt het kouder. Een ideale periode om de sauna te bezoeken. Je kunt genieten van het najaarszonnetje, het is nog niet té koud buiten en je maakt de sfeervolle avonden mee doordat het eerder donker wordt. Bovendien kan je op elk moment van het jaar wel wat ontspanning en energie gebruiken. Ik besloot daarom om naar Elysium in Bleiswijk te gaan (vlakbij Rotterdam). Ik had al positieve verhalen gehoord over dit wellnessresort en had hoge verwachtingen.

Mijn verwachtingen bleken juist. Al bij binnenkomst wordt je gegrepen door de ontspannen sfeer. De vriendelijke dames bij de receptie leggen uit waar je je kunt omkleden, ze wijzen je op de lunchmogelijkheden en je krijgt een plattegrond mee. Deze plattegrond is erg handig. Het wellnessresort bestaat namelijk uit 3 gedeeltes: het beautycentrum, saunacomplex binnen en de tuinen buiten. Met de plattegrond heb je altijd een overzicht bij de hand.

Elysium is er voor de beginnende en gevorderde saunabezoeker

Het resort bevindt zich in een mooi natuurgebied en is zo ingericht dat er voor iedere saunabezoeker, beginner of gevorderde, genoeg te doen is. Zo zijn er 28 sauna’s die verschillen in temperatuur en thema. Er is bijvoorbeeld een luistersauna, duinsauna, kruidensauna en een lavendelsauna. Verder zijn er voldoende binnen- en buitenbaden, waaronder een spiritueel bad, een zoutwaterbad en een laguna waar je je rug kunt laten masseren door één van de watervallen. Natuurlijk zijn er ook jacuzzi’s, whirlpools en genoeg kruiden- en dompelbaden.

Reserveer het Recharge & Energize arrangement »
Zoek afkoeling in de tuin of één van de rustruimtes

Tussen het saunabezoek door kan je op verschillende plekken afkoeling zoeken. De tuin is een oase van rust met voldoende ligbedden, schommelbanken en zonnestoelen. Binnen bevinden zich verschillende rustruimtes met heerlijke stoelen en wat leesvoer voor de liefhebber.

Kom volledig tot rust bij de klankschalensessie

Een aanrader tijdens je bezoek bij Elysium is de klankschalensessie. Dit is een vorm van meditatie aan de hand van geluiden, waardoor je lichte vibraties voelt in je lichaam. Dit is erg ontspannend en dat is te merken aan de mensen in de ruimte. Sommige vallen in slaap en beginnen zachtjes te snurken.

Take a break in één van de restaurants

Tijdens het bezoek moet er natuurlijk ook gegeten en gedronken worden. Ik had gekozen voor een lunchbuffet in het Buffetrestaurant La Delizia. Hier word je vriendelijk ontvangen door de gastvrouw en wordt er een tafel toegewezen. Er is voor elk wat wils en je kan je buik vol eten met het warme en koude buffet en afsluiten met een dessert. Zelf koos ik voor een lichte lunch: een broodje met komijnenkaas en een soepje, waarna ik voldaan mijn saunabezoek verder voortzette.

Laat je verrassen door de verschillende thema's

De vele en verschillende faciliteiten zorgen ervoor dat je steeds verrast wordt door een nieuwe ruimte. Over de decoratie is goed nagedacht en er zijn verschillende thema’s. Door de grootte van de het complex voelt het niet druk aan en op sommige momenten had ik een sauna zelfs helemaal voor mezelf. Al met al een heerlijk ontspannen dag. Ik raad iedereen aan op tijd te komen zodat je alles uit je dag bij Elysium kunt halen. Ik heb zelf door tijdgebrek de opgieting en verschillende sauna's en baden niet kunnen ervaren. Snel maar weer een keer terug dus!

Flinndal en Elysium

Wil je Elysium zelf ervaren? Je kunt t/m 19 februari 2015 profiteren van een speciaal Elysium arrangement met korting én je maakt kans op leuke prijzen. Wil je meer weten? Ga dan snel naar de actiepagina.

Lees ook:

De sauna brengt een aantal voordelen met zich mee. Het is dus aan te raden om een bezoekje aan de sauna te brengen. Zo is het goed voor de ontspanning. Lees meer

Problemen op werk of in je relatie, een afspraak bij de dokter of een kritische opmerking kunnen ervoor zorgen dat je gespannen bent of gaat piekeren. Want wat als...? Lees meer

Een dagje sauna staat garant voor een dagje ontspannen. Even nergens aan denken en tijd voor jezelf. Je komt er niet alleen tot rust, de sauna heeft ook nog eens een aantal gezondheidsvoordelen. We zetten vier voordelen van de sauna voor je op een rij. Lees meer

Geef een reactie op: Waan je in een oase van rust in Elysium Bleiswijk

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.