Eiwitshakes nu met stevia

blog_afbeeldingen_stevia_4c65a33d.jpg

De voedingsdeskundige geeft antwoord: wat is stevia?

Er zijn verschillende soorten zoetstoffen die gebruikt worden om de suiker- en calorie inname te verlagen. Teveel suiker leidt immers tot overgewicht.

De bekendste zoetstoffen zijn aspartaam (200x zoeter dan suiker), sucralose (500-600x zoeter dan suiker) en scharine (300 – 500 x zoeter dan suiker).

gezond afvallen beste tips

Een natuurlijke zoetstof die tegenwoordig steeds meer populariteit geniet is Stevia. Ook Flinndal brengt per 1 oktober haar eiwitshakes op smaak met deze plantaardige, caloriearme zoetstof.

Wat is stevia?

Stevia is een natuurlijke, plantaardige zoetstof welke wordt gewonnen uit de stevia plant. Het is 200 tot 300 keer zo zoet als suiker. De stevia die we in de winkel kunnen kopen wordt gemaakt door de bladeren van de steviaplant lang in warm water te houden. Het wordt geconcentreerd en wat overblijft zijn steviolglycosiden. Deze stof is wat we terugzien in voedingsmiddelen. 

De steviaplant groeit oorspronkelijk in de grensstreek tussen Paraguay en Brazilië. Er zijn echter ook stevia plantages in andere gebieden, zoals Uruguay, Centraal Amerika, Thailand en China. In Paraguay en Brazilië is de steviaplant al eeuwenlang een bekende zoetstof en worden de bladeren bijvoorbeeld gebruikt in thee, in plaats van suiker.

Kcal

Stevia levert geen calorieën en is daardoor ook een goede vervanging voor suiker als je wilt afvallen. Daarnaast bevat stevia geen koolhydraten en laat het de bloedsuikerspiegel niet stijgen. 


Wie ben ik?
anna_profiel_0f2d3a9f.jpgMijn naam is Anna Visser en ik werk vanaf 2009 op de Servicedesk van Flinndal. In 2013 ben ik opgeleid tot voedingsdeskundige en dat bevalt me uitstekend! Ik vind het leuk om mijn ervaring op de Servicedesk en mijn kennis over voeding te combineren, om onze klanten zo professioneel en volledig mogelijk te adviseren.

Experimenteren met gezonde ingrediënten en iets bijzonders maken van restjes in de koelkast zijn een echte passie geworden.
Dus: gezonde eettips nodig? Ik help je graag! voedingsdeskundige@flinndal.nl.


Lees ook:

Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die het heeft over afvallen. Vooral onder vrouwen is het een veel voorkomend onderwerp. Win nu het Lekker Slank DOE boek van gezondNU vol met leuke tips! Lees meer

De vier redenen waarom afvallen niet lukt volgens gewichtsconsulent Nathalie Buijs-Bont. Lees meer

Gezond afvallen. Verantwoord en gezond afvallen doe je met deze tips en helpen je om extra gewicht te verliezen. Lees meer

Geef een reactie op: Eiwitshakes nu met stevia

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring