Cranberry cake met witte chocolade

Cranberry cake met witte chocolade

December is de perfecte maand voor een cranberry cake. Lekker na het kerstdiner of op oudejaarsdag.Tijdens deze maand mag je even zondigen, de goede voornemens beginnen in januari weer!

Hieronder een recept voor een heerlijke cranberry cake.

Wat heb je nodig?
Een reep witte chocolade (250 gr) > 9 blokjes
250 gram boter, ongezouten margarine (of roomboter voor de liefhebbers)
1 kopje bruine suiker
½ kopje kristalsuiker, wit
4 eieren
3 eetlepels geraspte sinaasappelschil
5 eetlepels sinaasappelsap
2 kopjes bloem
2 theelepels bakpoeder
1 ½ kopje vers of bevroren cranberry’s

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 180 C. Vet de bakvorm in. Hak 6 van de chocolade vierkantjes in kleine stukjes, en houd deze apart. Meng de boter en de suiker in een grote kom en mix deze met een staafmixer tot het een zacht en romig geheel is. Voeg de eieren, sinaasappelschil en 3 eetlepels van het sinaasappelsap toe, goed mengen. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en mix het geheel tot het goed gemengd is. Roer de gehakte chocolade en de cranberry’s er doorheen.

Bak de cake in een uur a een uur en 10 minuten of tot een tandenstoker in het midden er schoon uitkomt. Laat de cake in het blik 10 minuten afkoelen in de oven. Verwijder de cake uit de oven en koel volledig.

white_chocolate-cranberry_cake_3029c797.jpgPlaats de resterende 3 chocolade vierkantjes en de resterende 2 eetlepels sinaasappelsap in een kleine steelpan, kook het op laag vuur tot de chocolade volledig gesmolten is, het mengsel regelmatig roeren. Schenk het mengsel over de cake. Laat de cake staan totdat het glazuur stevig is.

Eet smakelijk!

bron: Kraftrecipes.com

Klik hier voor een printvriendelijke versie van dit recept.


Variatietip: Voeg limoenrasp en limoensap in plaats van sinaasappel toe en vervang de cranberry’s door bosbessen of frambozen. Is het recept wat te zoet naar je smaak? Doe er dan een half kopje bruine suiker in, in plaats van een heel kopje.  

Gerelateerde producten: Flinndal Cranberry+


Lees ook:

Vis is gezond en licht verteerbaar en dus heel geschikt als voorgerecht. Wat dacht je van kabeljauw met pompoensaus en een topping van zeekraal. Een recept dat makkelijk te maken is en eruit ziet als een culinair hoogstandje! We leggen je precies uit hoe je het maakt. Lees meer

Stoofpeertjes maken is lekker en makkelijk. Lees alles over een heerlijk stoofperen recept en handige variatietips. Lees meer

Asperges bereiden, lees meer over de verschillende manieren waarop je deze heerlijke lentegroente kunt bereiden. Met asperge quiche recept. Lees meer

Geef een reactie op: Cranberry cake met witte chocolade

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij flinndal.nl gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.