Winnen - Gert-Jan Liefers

gert_jan.jpg

Als Oud-Olympisch sporter heb ik ‘natuurlijk’ veel gewonnen. Zonder winnen geen winst, geen vooruitgang en geen succes. Het mooiste is het als je kunt winnen wanneer je ook Winnen heet. Zo hebben we er vroeger één gehad: Peter Winnen. Die ooit de winnaar was op de etappe naar de L’Alpe Duzes. Maar wanneer win je nu echt? Is een klein succes ook een groot succes? En wat moet je doen om echt te winnen?

Eigen ervaringen en winnen

Winnen leidt tot zichtbaarheid. Wie wint heeft vrienden en dit is essentieel. De buitenwacht wil graag met winnaars geassocieerd worden. Vrienden helpen je verder in je leven. Dus winnen is belangrijk. Iedere winst telt. Winnen creëert ook vijanden. Hij die niet wint vindt het soms niet fijn dat de winnaar wel wint. Voor de winnaar iets om rekening mee te houden. Voor de verliezer iets om zich bewust van te zijn en te accepteren. Ook om de weg naar eigen succes in de toekomst makkelijker te maken!

Winnen op korte termijn

Winnen op de korte termijn betekent niet per definitie winnen op de langere termijn. Wat heb je opgeofferd om de winst te behalen? Hoe ben je omgegaan met je omgeving. Wie wint heeft niet veel nodig, wie verliest komt tijdens zijn val een ieder weer tegen. Winnen creëert soms afgunst, de winnaar wordt daarmee een makkelijke prooi voor de schuine grap.

Winnen en niveau

Winst creëert blijdschap en euforie. Vaak is dit niet afhankelijk van het niveau waarop je acteert. De winst in een lokale wedstrijd, kan soms net zoveel aandacht krijgen en energie opleveren als winnen, op het hoogste mondiale niveau. De lokale winnaar is de gevierde held. De mondiale winnaar loop onherkenbaar door het dorp. Wie is de echte winnaar is de vraag.

Winnen op langere termijn

Werkelijk winnen vergt een gedegen plan, het juiste team, een professionele begeleiding, goed overleg en een lange termijn visie. Uitstijgen boven dagelijkse impulsen! Hard werken, kansen zien en die op het juiste moment grijpen. Winnen is de combinatie dus van hard werken, de juiste dingen doen op het juiste moment en geluk.

Winnen en gezondheid

Werkelijk winnen is ook aandacht voor gezondheid. Je belangrijkste asset is gezondheid en energie die je kan geven aan familie, kennissen en werk. Winst op vele vlakken in je leven is ondergeschikt aan de levenskracht van je lichaam. Goed eten, voldoende vitamines en meer bewegen is dan ook de weg naar lange termijn winst voor lichaam en geest. Stil zitten is ook op dit vlak het nieuwe roken! Winst in gezondheid voor winst in het leven!

Over Gert-Jan Liefers

Gert-Jan Liefers Gert-Jan Liefers is een Nederlandse atleet met als specialisaties de 1500, 5000 m en het veldlopen. Hij nam eenmaal deel aan de Olympische Spelen en werd bij die gelegenheid achtste op de 1500 m. Hij is Nederlands recordhouder op alle afstanden vanaf de 1500 tot en met 3000 m en heeft op deze afstanden ook indoor een tweetal nationale records in handen.

Gert-Jan blogt maandelijks als gast op Flinndal.nlLees ook:

Slijtage en virussen is iets dat we accepteren maar probeer virussen juist te voorkomen. Waarom? Lees de uitleg van topatleet Gert-Jan Liefers. Lees meer

De topsporter is enorm goed in het stellen van prioriteiten. Een topsporter is ook essentieel in het vervullen van zijn rol en het blokken van onverwachte gebeurtenissen. Lees meer

Gezondheid bereiken. Gezondheid bereiken is een lastig fenomeen. Waarom is het een lastig fenomeen? We zitten soms opgesloten. Opgesloten is ons frame van denken, opgesloten in onze omgeving. Lees meer

Geef een reactie op: Winnen - Gert-Jan Liefers

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.