Wat is vitamine D?

Wat is vitamine D?

Vitamine D maakt onze huid aan met behulp van zonlicht. Weet jij waarom je vitamine D nodig hebt?

Waarom heb je vitamine D nodig?

Vitamine D, ook bekend als cholecalciferol (D3) heb je nodig voor sterke botten en tanden. Het zorgt namelijk voor de opname van calcium. Ook zorgt vitamine D voor een goede spierfunctie en weerstand. Genoeg redenen dus om ervoor te zorgen dat je dagelijks voldoende vitamine D binnenkrijgt.

Hoe kom je aan voldoende vitamine D?

Vitamine D is een van de weinige vitaminen die ons lichaam zelf aanmaakt met behulp van de zon. Vitamine D is ook in kleine hoeveelheden te vinden in voeding. Je vindt het bijvoorbeeld in vette vis zoals paling, haring, zalm, makreel en sardines. Vitamine D wordt in Nederland ook toegevoegd aan halvarine en margarine.

Wanneer heb je extra vitamine D nodig?

Soms laat de zon zich weinig zien. Bijvoorbeeld in de winter, maar deze lente hebben we ook maar weinig van het zonnetje kunnen genieten. We kleden ons warm aan en zijn weinig buiten te vinden. Dan kunnen we wel wat extra vitamine D gebruiken.

Er zijn bepaalde groepen mensen die extra vitamine D kunnen gebruiken. De Gezondheidsraad adviseert dan om een voedingssupplement te gebruiken. Kinderen groeien snel en vitamine D helpt calcium uit voeding vast te leggen in tanden en botten. Ook oudere mensen die weinig buiten komen, gesluierde vrouwen en mensen met een donkere huidskleur kunnen te weinig zonlicht opvangen om voldoende vitamine D aan te maken.

Flinndal Vitamine D

Flinndal Vitamine D bevat 200% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine D. Dit is maar liefst 10 mcg vitamine D. Het is dus een prima aanvulling op de voeding voor mensen met een verhoogde behoefte aan vitamine D.

Lees ook: Vitamine D, een belangrijke vitamine


Download het gratis e-book over vitamine D

Wil je meer lezen over vitamine D? Download dan ons gratis e-book over vitamine D waarin je alle informatie vindt die je nodig hebt. Ook wordt wetenschappelijke informatie op een begrijpelijke manier uitgelegd. Ideaal als je meer inhoudelijke en wetenschappelijke informatie wilt lezen over vitamine D.


Lees ook:

Tijdens een goede training daag je je lichaam uit en verbrand je veel energie. Een juiste voeding voor en na het sporten is daarom erg belangrijk. Wat kun je het beste eten voor en na het sporten? Lees meer

Elke vegetariër is anders. Sommige vegetariërs eten bijvoorbeeld wel vis en anderen af en toe een stukje (biologisch) vlees. Daarnaast bestaat er ook een groep mensen die helemaal geen dierlijke producten gebruikt. Bij welke groep hoor jij? Lees meer

Kinderen stimuleren we vaak om lekker buiten te zijn, want dat is zo gezond. Maar dat geldt net zo goed voor volwassenen! Lees meer

Geef een reactie op: Wat is vitamine D?

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.