Een topsporter over voeding en supplementen


Reinout Wiggers

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Sinds dat ik klein was ben ik gefascineerd door bewegen en dan met name ‘’rennen’’. Mijn droom is om mee te doen aan de Olympische Spelen in 2020 in Tokyo. Eind 2011 heb ik dan ook de beslissing genomen om mijn droom waar te gaan maken en zeven dagen per week te trainen. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen.


Vraag 1: Hoe belangrijk is voeding voor jou en is er iemand die een voedingsschema voor jou opstelt?

Voor mij is voeding een essentieel onderdeel. De juiste voeding zorgt ervoor dat ik optimaal kan presteren en fit blijf. Ik word hierin geadviseerd door een orthomoleculair therapeut. 


Reinout

Vraag 2. Hoe zien jouw maaltijden eruit? En waarom?

Ontbijt

Ontbijt is voor mij het moment dat ik redelijk veel koolhydraten eet in de vorm van fruit en havermout. Daarbij neem ik vaak noten, omdat ik het erg lekker vind. Bovendien bevatten noten veel voedingsstoffen, de juiste vetten en eiwitten.

Lunch

Ik lunch altijd na de training. Na de training neem ik meteen een eiwit shake met daarbij koolhydraten in de vorm van vers vruchtensap. Daarna neem ik een maaltijd met vaak weer eiwitten voor herstel. Dus bijvoorbeeld eieren met daarbij twee boterhammen met roomboter en avocado.

Avondeten

Ik probeer 75% van mijn bord te vullen met groenten, omdat deze veel goede koolhydraten bevatten die helpen om mijn energieniveau zo stabiel mogelijk te houden. Ik varieer met zoveel mogelijk verschillende soorten groenten en eet daarbij  vis of vlees. Ook neem ik af en toe een zoete aardappel of quinoa voor de koolhydraten. 


Vraag 3. Wat eet je als tussendoortje?

Dat verschilt waar ik zin in heb. Maar ik ben bijvoorbeeld gek op pure chocolade met 85% cacao. Hier zit niet veel suiker in wat een dip voorkomt.


Vraag 4. Wat is de reden dat jij supplementen gebruikt ter ondersteuning van het sporten?

Voor mij als sporter zijn voedingssupplementen extra belangrijk omdat ik veel vraag van mijn lichaam. Zo ondersteunt vitamine C mijn immuunsysteem en is magnesium goed voor de spieren.


Vraag 5. Welke supplementen van Flinndal gebruik je en waarom deze?

Ik gebruik het Vitamine B-complex, Magnesium, Vitamine C, Multi, Knoflook, Selenium, Omega-3 en Vitamine D. Als ik in de avond heb getraind, kom ik moeilijker in slaap. Hiervoor gebruik ik Flinndal Nachtrust, wat mij helpt te ontspannen en sneller in slaap te vallen.


Vraag 6. Waarom heb je gekozen voor de producten van Flinndal?

De producten van Flinndal zijn van hoge kwaliteit en bevatten zo min mogelijk hulpstoffen. Dit is wat ik erg belangrijk vind als ik kijk naar voedingssupplementen.


Vraag 7. Hoe belangrijk zijn de Olympische Spelen voor atleten in vergelijking tot bijvoorbeeld de Nederlandse Kampioenschappen? En wie zijn jouw voorbeelden tijdens de Olympische Spelen in Brazilië?

Enorm belangrijk. Het is het grootste sporttoernooi wat er is. Iets hogers is er niet. Tijdens de spelen in Rio kijk ik natuurlijk uit naar de 800 meter. Hierbij is David Rudisha een groot voorbeeld. In Londen in 2012 liep hij een wereld record van 1.40.91. Benieuwd of hij nog sneller kan. Daarnaast ben ik natuurlijk benieuwd naar Dafne Schippers of ze de Olympische titel kan pakken na vorig jaar al wereldkampioen te zijn geworden!


Vraag 8. Hoe ga jij de gouden medaille winnen in 2020?

Door mijn leefstijl te optimaliseren, hard te trainen en te genieten van het lopen. Daarbij altijd blijven geloven in mezelf!Lees ook:

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen. Lees meer

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen. Lees meer

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen. Lees meer

Geef een reactie op: Een topsporter over voeding en supplementen

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring