Hoe zorgt een topatleet dat hij in vorm is?


Sporten

Om me voor te bereiden op de Olympische Spelen in Tokyo in 2020 train ik eigenlijk het hele jaar door. Alleen begin oktober neem ik even een pauze en ga ik meestal op vakantie zodat mijn lichaam kan herstellen van een jaar hard trainen en wedstrijden lopen. Na deze periode van rust begin ik weer rustig met opbouwen. In dit blog kun je lezen hoe mijn trainingen en mijn voeding veranderen gedurende het trainingsjaar.  Eerste wedstrijd periode

Vanaf januari ga ik indoor trainen. Hier heb ik de kans om de eerste specifieke prikkels te pakken en te zien hoe de basis is. Meestal heb ik hiervoor ook een trainingskamp gehad in een warm land zodat ik ook goed aan mijn snelheid heb kunnen werken. De koude omstandigheden in Nederland zijn niet ideaal om snelheid te trainen.


Voorjaar

Rond maart begint het échte specifieke werk te komen. In deze periode doe ik met name intense trainingen op de atletiekbaan, maar doe ik ook aan krachttraining. Met intense training bedoel ik een verzurende training en het maximale geven. En soms ook over het maximale heen gaan, dus over de grens heen gaan. Dit zijn de zwaarste trainingen! Hier bouw ik mijn kracht op tot maximaal. Voeding en supplementen zijn dan extra belangrijk om snel te kunnen herstellen na een training.


Droogtrainen richting het seizoen

Het seizoen begint in april en loopt tot en met eind september. In deze periode ga ik nog beter letten op mijn voeding. Ik zorg wel dat ik voldoende eiwitten, vitaminen en mineralen binnenkrijg. Maar ik begin de inname van koolhydraten te beperken. Mijn lichaam reageert hier goed op. Ik heb dit vaker gedaan en hierdoor weet ik wat goed past bij mijn lichaam. Mijn basisvoeding haal ik uit het ‘’Paleo’’ dieet; veel groenten, noten en fruit. Ik voel me hier heel goed bij en voel me er fitter door.


Rust

Na het harde trainen begin ik voor mijn piek 10 dagen met rusten. Deze piek ligt voor mij op het Nederlands Kampioenschap in het midden van de zomer. Ik pak hier nog wat ritme werk, maar geen harde sessies meer. Ritme werk betekent geen verzurende training meer, maar op ontspanning hardlopen en het tempo voelen wat ik in de wedstrijd ga lopen. Zo zorg ik dat mijn lichaam optimaal aan de start staat en en ik op het juiste moment op mijn best ben!


Aanvulling met vitaminen

Om mijn dagelijkse voeding aan te vullen gebruik ik supplementen van Flinndal, die mijn sponsoren op weg naar de Olympische Spelen. Dit bevalt mij erg goed en ik merk dat mijn lichaam hier veel baat bij heeft. Vitaminen en mineralen als magnesium, vitamine C, omega-3 visolie zijn voor mij van groot belang en zie ik als een goede aanvulling in een gezond voedingspatroon.


Even voorstellen

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Sinds dat ik klein was ben ik gefascineerd door bewegen en dan met name ‘’rennen’’. Mijn droom is om mee te doen aan de Olympische Spelen in 2020 in Tokyo. Eind 2011 heb ik dan ook de beslissing genomen om mijn droom waar te gaan maken en zeven dagen per week te trainen. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen.

Maak kennis met Reinout Wiggers. In onderstaande video stelt hij zichzelf voor en vertelt hij over zijn doelen:Lees ook:

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen. Lees meer

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen. Lees meer

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen. Lees meer

Geef een reactie op: Hoe zorgt een topatleet dat hij in vorm is?

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.