Wat zijn wearables?


Water

Dat bewegen belangrijk is weet iedereen. Maar weet je ook hoeveel je per dag beweegt? Om hier meer inzicht in te krijgen, gebruiken steeds meer mensen een wearable. Dit is een apparaatje wat je meestal net als een horloge om je pols draagt en wat bijhoudt welke activiteiten jij op een dag doet. Het motiveert je dus om meer te bewegen, maar een wearable kan meer. Wat is het nut ervan?


Dagelijks 10.000 stappen

Een wearable zoals een activity tracker of een smartwatch houdt het aantal stappen bij dat je op een dag zet. Hierbij is het doel om 10.000 stappen per dag te halen. Met zo’n apparaatje zal je zien dat je als de hele dag op kantoor zit of thuis bent, deze 10.000 stappen nogal een uitdaging kan zijn. Je zult echt een wandeling moeten gaan maken of een sportlesje moeten gaan volgen om dit doel te halen.

Er zijn wearables waarbij je kunt instellen dat je een notificatie krijgt als je te lang stil hebt gezeten. Zo wordt je gestimuleerd om naar de collega op een andere verdieping te lopen in plaats van een e-mail te sturen of even te bellen. Of om de auto te laten staan en naar de supermarkt te lopen.


Beweeg samen met vrienden

Veel wearables bieden de optie om met vrienden, collega’s of familie een dagelijkse of wekelijkse wedstrijd te houden voor wie het meeste aantal stappen haalt. Dit motiveert niet alleen jezelf, maar ook je vrienden om meer te gaan bewegen. Iedereen wil graag winnen toch?


Pak vaker de trap

De meeste wearables meten het aantal trappen dat je op een dag neemt. Dit zorgt ervoor dat je net wat vaker de trap pakt in plaats van de lift. Het doel voor het aantal trappen kan je helemaal zelf instellen, maar 10 per dag is een mooi begin.


Handig hulpmiddel bij het afvallen

De meeste wearables kun je koppelen aan je telefoon. Door een app te downloaden kun je op je telefoon in een overzicht zien hoe actief je bent geweest. Ook kun je hier persoonlijke doelen instellen. Wil je bijvoorbeeld afvallen? Dan kun je hier je streefgewicht invullen. Verder laten de meeste activity trackers zien hoeveel calorieën je op een dag verbrandt door te kijken naar hoeveel je beweegt.

Bij bepaalde merken kun je zelfs invullen wat je per dag eet zodat je precies ziet hoeveel calorieën je binnenkrijgt. Op deze manier krijg je meer inzicht in het aantal calorieën dat je binnenkrijgt en het aantal dat je verbrandt, wat een handig hulpmiddel is bij het afvallen.


Inzicht in je nachtrust

Om inzicht te krijgen in je nachtrust bieden bepaalde activity trackers ook de mogelijkheid om hem tijdens het slapen te dragen. Door de bewegingen die je maakt tijdens het slapen, kan een wearable zien hoe goed je nachtrust is. Dit is beter naarmate je minder beweegt.

Ook bieden veel wearables de optie om herinneringen of doelen in te stellen. Zo kun je er op gewezen worden om naar bed te gaan. Naast het bijhouden van de kwaliteit van je slaap, kan het je dus ook helpen bij het vasthouden aan een bepaald ritme wat je kan helpen bij een betere nachtrust.


Andere opties:

Naast de genoemde mogelijkheden, bieden wearables ook andere opties waaronder:

  • Inzicht in je hartslag gedurende de dag
  • Ontvangen van berichten zoals SMS
  • Ontvangen van herinneringen uit je agenda
  • Ontvangen van een notificatie wanneer je wordt gebeld en wie je belt
  • GPS tracking, handig wanneer je bijvoorbeeld graag wilt zien hoe je hebt gelopen

Elke wearable heeft andere mogelijkheden en opties. Ben je op zoek naar een wearable zodat je meer inzicht krijgt in hoeveel je beweegt? Laat je dan informeren in een winkel of ga zelf op onderzoek uit op het internet en kies die activity tracker die bij jouw wensen aansluit. 

Ook bieden de meeste telefoons tegenwoordig bijvoorbeeld de mogelijkheid om inzicht te krijgen in je dagelijkse activiteiten. Zo zijn er apps die je kunt downloaden die je motiveren om meer te gaan bewegen door het bijhouden van het aantal stappen. 
Lees ook:

Het zomerseizoen komt er weer aan en dat betekent korte broeken, t-shirts en badkleding. Voor veel mensen is de lente dan ook de tijd van het jaar om te starten met afvallen om zo slank en fit de zomer in te gaan! Lees meer

Veel mensen zullen herkennen dat naarmate je ouder wordt, de kilo’s makkelijker blijven plakken en afvallen lastiger wordt. Wat kun je zelf doen om slank en fit oud te worden? Lees meer

De lente staat voor de deur. Ben jij van plan om dit jaar af te vallen zodat je zomerkleding weer perfect om je lichaam zit? Dan is Flinndal Groene Thee Extract een goede ondersteuning. Lees meer

Geef een reactie op: Wat zijn wearables?

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring