Taboe: mannen met prostaatproblemen

prostaat.jpg

De prostaat is een klier die bij de man vlak onder de blaas om de urinebuis heen zit. Deze klier produceert het grootste deel van het zaadvocht. Rond de prostaat liggen bloedvaten en zenuwen die noodzakelijk zijn om een erectie te kunnen krijgen.

Prostaat groeit vanaf het 50e levensjaar

Normaal is de prostaat 20 gram (zo groot als een kastanje), maar vanaf het 50e levensjaar kan de prostaatklier groter worden. Doordat de prostaat zo dichtbij de blaas ligt, kan dit zorgen voor ongemakken bij het plassen. Het kan bijvoorbeeld de plasbuis dichtdrukken, waardoor plassen moeilijker wordt. Ook kan het langer duren voordat het plassen op gang komt en kun je na het plassen last krijgen van druppelen.

Maak prostaatproblemen bespreekbaar

Dit zijn vervelende klachten, maar hier is zeker wat aan te doen! Een bezoekje aan de huisarts doet dan wonderen, want vaak is er wel een oplossing. Helaas schamen veel mannen zich voor deze klachten, terwijl het een veelvoorkomend probleem is. Bij 30% van de mannen leidt een vergroting van de prostaat tot problemen. Hoog tijd dus om het taboe rond prostaatproblemen uit de wereld te helpen.

Tips om de prostaat gezond te houden

Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen die bijdragen aan het behoud van een gezond prostaat. Let allereerst op een gezonde en gevarieerde voeding, dit helpt om het hele lichaam, en daarmee ook de prostaat in goede conditie te houden. Andere tips:

• Ga bij aandrang plassen, stel het niet uit
• Ga als het mogelijk is zittend plassen
• Tijdens het plassen niet persen maar neem de tijd
• Neem ook de tijd om de blaas goed leeg te plassen
• Let op met alcohol, dit prikkelt de blaas om te plassen
• Drink voldoende water
• Probeer regelmatig te bewegen

Kies voor een aanvulling met Flinndal Prosta Comfort

Om je prostaat in goede conditie te houden, kan je vanaf ongeveer je 45e levensjaar kiezen voor Flinndal Prosta Comfort. In dit tablet hebben wij drie plantaardige ingrediënten gecombineerd, die ondersteuning bieden voor een normale prostaatfunctie.

1.  Zaagpalm: de zaagpalm is een palmboomsoort die een gunstige invloed heeft op de prostaat, het wordt daarom al sinds mensenheugenis gebruikt voor de verzorging hiervan.

2.  Bèta-sitosterol: bèta-sitosterol behoort tot de plantensterolen. Plantensterolen zijn bioactieve stoffen uit planten, zoals soja.

3.  Soja-isoflavonen: isoflavonen behoren tot de polyfenolen. Dat zijn plantaardige stoffen die lijken op geslachtshormonen zoals die van nature in het lichaam voor komen.Lees ook:

De mannelijke overgang, ook wel de penopauze of andropauze genoemd, is nog redelijk onbekend. Maar mannen kunnen net als vrouwen last krijgen van opvliegers of stemmingswisselingen. Hoe zorg je goed voor je zelf na je 50e? Lees meer

Problemen met de prostaat komen bij ongeveer 30% van de mannen voor. Toch wordt er niet veel over gesproken, terwijl het bespreekbaar maken van dit onderwerp veel kan helpen. Lees meer

Mannen kunnen problemen krijgen met plassen, vooral als ze ouder zijn. Veel mannen weten niet waar hun prostaat zit en wat de functie ervan is. Daarom geeft gezondNU een snelcursus prostaat. Lees meer

Geef een reactie op: Taboe: mannen met prostaatproblemen

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.