Andijviestamppot met ham en kaas


Acaibes

Nederland is een echt stamppotland. Mocht je denken dat dat niet gezond is, dan heb je het mis. Het fijnstampen of -snijden van groenten zorgt ervoor dat de bioactieve stoffen uit de groenten beter opgenomen kunnen worden door het lichaam. Ook het vet in de stamppot hoeft je niet te schuwen. Want juist in dat vet kunnen sommige bioactieve stoffen gemakkelijker oplossen. Ze worden beter in de darmen opgenomen ten gunste van je lichaam.


Meer groenten eten?

Een deel van de aardappelen vervangen door knolselderij is de truc om meer groenten en minder koolhydraten in de stamppot te krijgen. Knolselderij is heel neutraal van smaak en dus heel geschikt om met aardappelen te mengen. Mooi meegenomen: de portie groente in je maaltijd stijgt enorm. Deze stamppot levert je zeker 250 gram groenten op het bord!


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram aardappelen, geschild en in stukken gesneden
  • 400 gram knolselderij, geschild en in stukken gesneden
  • 1 krop andijvie, in reepjes gesneden
  • 75 ml (soja)room
  • 250 gram (biologische) gekookte ham, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 150 gram belegen boerenkaas, in blokjes gesneden


Zo maak je het:

Kook de aardappelen samen met de knolselderij in ongeveer 15 minuten gaar. Was de andijvie en laat deze goed uitlekken. Giet de aardappelen en knolselderij af en stamp het geheel fijn met een pureestamper. Roer de room door de puree zodat een droge, stevige puree ontstaat. Schep nu de ham, paprika en andijvie door de puree. Voeg de andijvie beetje bij beetje toe en schep het snel om. Blijf intussen de stamppot op laag vuur verwarmen. Schep op het laatst de kaasblokjes erdoor. Verdeel de stamppot over vier borden.

Eetsmakelijk!


Lees ook:

Pannenkoeken zijn op ieder moment lekker om te eten. Als ontbijt, tijdens de lunch of als avondeten. Wil jij een gezonde twist aan je pannenkoek geven? Probeer dan eens een pannenkoek met superfood. Lees meer

In 30 minuten een gezond recept op tafel zetten? Chili con carne is een makkelijk recept waarbij je met kruiden een heerlijk gerecht op tafel zet. Lekker met salade, maar je kunt dit mengsel ook toevoegen aan wraps met wat zure room. Lees meer

Pompoen is echt een herfstgroente en kun je eten als soep, stamppot, uit de oven maar is ook erg geschikt om te wokken. Probeer eens dit recept met pompoen, groenten en superfood. Erg lekker en binnen 30 minuten klaar. Lees meer

Geef een reactie op: Andijviestamppot met ham en kaas

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.