Plug Me In: Van Nederland naar Zwitserland


plugmein.jpg


Zonder geld en met een elektrische auto reis ik naar Australië toe. Tijdens de reis ben ik geheel afhankelijk van de energie die mensen mij via de website www.plugmeinproject.com aanbieden. Via de website kunnen zij mij een maaltijd, slaapplek of stroom voor de auto aanbieden. De route wordt bepaald door wat er door mensen wordt aangeboden. Ik reis van stopcontact naar stopcontact. Maandelijks blog ik voor Flinndal over de voortgang van de reis. Ik ben vertrokken op 15 maart 2016. Hierbij de eerste update.


4 landen en 4.000 kilometer

De eerste maand is voorbijgevlogen, ik heb nog steeds het idee dat ik maar een paar dagen weg ben. Inmiddels heb ik vier landen bezocht en ruim 4.000 kilometer afgelegd. Het begon 15 maart in Houten. Mijn eerste stop was in Monster en daar ontmoette ik Frank. Frank is bezig met duurzame en gezonde voeding. Vanuit Zuid-Amerika importeert hij guacamolepoeder. Deze poeder ontstaat doordat de guacomole op zeer lage temperatuur gedroogd wordt. Hierdoor behoudt het zijn originele smaak, geur en kleur.


Nederlandse projecten: Rotterzwam en Kromkommer

Het doel van de reis is om erachter te komen wat duurzaamheid is, daarom bezoek ik overal projecten die actief zijn op dit gebied. Nederland barst van dit soort projecten zoals RotterZwam en Kromkommer. RotterZwam zit in het oude Tropicana zwembad in Rotterdam. Alles van het zwembad is nog overgebleven. Zo kan je nog steeds van de glijbaan af, al hou je daar nu wel een gescheurde broek en brandwonden aan over. RotterZwam kweekt oesterzwammen op koffiedik. Koffiedik is heel vruchtbaar en wordt altijd weggegooid. Zo gooien wij als Nederlanders miljoenen kilo’s per jaar weg. Bij RotterZwam wordt er lokaal koffiedik verzameld waar vervolgens de zaadjes in worden geplant. Na enkele weken groeien er zwammen uit die vervolgens aan lokale horeca wordt verkocht. In samenwerking met een bakker worden er zelfs bitterballen van gemaakt.

Kromkommer’s missie is om te voorkomen dat groente wordt weggegooid. Nederlandse supermarkten stellen veel eisen aan hoe een groente eruit ziet. Als een groente niet voldoet aan deze eisen, worden ze niet meer verkocht en vernietigd. Kromkommer verzameld verloren groente in en maakt er soep van.


Belgische projecten: Bubble Post

Na anderhalve week door Nederland te hebben rondgetrokken, heb ik eindelijk de oversteek naar het buitenland gemaakt. Daar was ik erg aan toe, want het voelde nog niet echt als een reis en in België begon gelukkig het reisgevoel te komen. Als je de Vlamingen niet kunt verstaan weet je dat je in een andere cultuur bent beland. Ik bezocht hier Bubble Post, een onderneming die transport groener wilt maken. Dit doen ze door elektrisch én op de fiets pakketjes te bezorgen. Inmiddels zijn ze ook in Nederland actief.


Duitsland: Reizen en ontdekken

Na mijn week in België ben ik via Nederland naar Duitsland gereisd. Deze week had ik even geen interviews, maar ging mijn aandacht vooral naar reizen en ontdekken. Zo kwam ik op de eerste avond bij Raphael terecht. Een man die alles elektrisch maakt. Zijn huis was compleet digitaal, alles ging automatisch aan en uit, zijn fiets was elektrisch, zijn auto uiteraard ook en zelf de bolderkar van de kids had hij omgebouwd. Waarom hij dat deed? “Is gewoon leuk om te doen” zei hij.

Nu ben ik in Zwitserland aangekomen, een mooi voorbeeld van hoe een land duurzaam ingericht kan worden. Ze scheiden hier alles. Zo hebben ze bijvoorbeeld bakken voor drie verschillende soorten plastic.


Wordt vervolgd

Elke dag naar andere mensen reizen, dagelijks een video maken, duurzame initiatieven benaderen en interviews houden is fysiek best zwaar. Het geeft allemaal energie maar dat kost het ook. De eerste twee weken sliep ik drie uur per dag. Nu begin ik wat meer mijn draai hierin te vinden, maar het blijft een opgave. De laatste paar dagen zat ik er even doorheen. Gisteren heb ik een avond niet gewerkt en even lekker niks gedaan. Dat geeft mij weer energie en de tijd om even te reflecteren. Ik kijk uit naar wat er komen gaat. Hoe verder ik van huis raak, hoe avontuurlijker en spannender het wordt. Meer avontuur in de update van volgende maand. 


Flinndal steunt het project Plug Me In

Wij vinden het initiatief van Wiebe mooi en we steunen het vooral omdat het aandacht vraagt voor duurzaamheid. Daarom hebben wij hem ook geholpen dit project te kunnen starten. Verder geven wij hem een aantal van onze producten mee zodat hij voldoende energie binnenkrijgt om fit zijn reis te maken. Dit zijn uiteraard producten uit de categorie 'energie', namelijk Flinndal Vitamine B-complexQ10 Forte en energierepen. Wil jij hem ook helpen? Kijk dan op www.plugmein.nlLees ook:

Wiebe van Plug Me In reist een jaar over de hele wereld om meer te weten te komen over duurzaamheid en hier uiteindelijk een documentaire over te maken. Flinndal is troste sponsor. Lees meer over zijn reis en duurzaamheid in update 2. Lees meer

Wiebe van Plug Me In reist een jaar over de hele wereld om meer te weten te komen over duurzaamheid en hier uiteindelijk een documentaire over te maken. Flinndal is troste sponsor. Lees meer over zijn reis en duurzaamheid in update 3. Lees meer

Wiebe van Plug Me In reist een jaar over de hele wereld om meer te weten te komen over duurzaamheid en hier uiteindelijk een documentaire over te maken. Flinndal is troste sponsor. Lees meer over zijn reis en duurzaamheid in update 4. Lees meer

Geef een reactie op: Plug Me In: Van Nederland naar Zwitserland

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring