Ontspan door te bewegen

blog_bewegen.jpg

Bewegen is gezond! Niet alleen voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je geestelijke balans. Even lekker uitwaaien door een wandeling op het strand of een uurtje sporten na je werk. Het zorgt ervoor dat je je hoofd leegmaakt en je ook na het sporten nog een ontspannen gevoel ervaart, zowel geestelijk als lichamelijk. Juist als je het druk hebt is het daarom goed om regelmatig te sporten en te bewegen.

Hoe komt het dat bewegen helpt?

Wanneer je gespannen bent, spannen je spieren zich ook aan. Bewegen maakt je lichaam losser en flexibeler en zorgt er dus voor dat je spieren zich ontspannen. Je lichaam kan hierdoor spanning loslaten waardoor de stress die je ervaart afneemt. Ook hoef je tijdens het bewegen even nergens anders aan te denken en kan je je gedachten van je af zetten. Dit helpt bij ontspannen.

Elke vorm van beweging helpt

Bewegen kan op verschillende manieren. Je hoeft niet per se intensief te sporten. Wandelen, fietsen of dansen is ook bewegen. Wanneer je lekker naar buiten gaat om te bewegen, kan je meteen een frisse neus halen. Dit helpt ook om te ontspannen.

Je voelt je energieker

Tijdens het sporten of bewegen komt het stofje endorfine vrij. Dit is een stofje die zorgt voor een ‘geluksgevoel’ en geeft je een energieker gevoel. Hierdoor zit je lekkerder in je vel en kan je beter omgaan met tegenslagen of drukke periodes.

Genoeg redenen dus om te gaan bewegen. Het helpt om te ontspannen, is gezond, óók voor je geestelijke gezondheid en geeft nieuwe energie. Ben jij al van de bank af?Lees ook:

De Nederlander is actief! Volgens een rapport van de Europese Commissie doet 80% van de Nederlanders wekelijks aan fietsen, wandelen, tuinieren of zwemmen. Dat is het meeste van alle Europeanen. Lees meer

Niet sporten heeft het beste effect op je lichaam, maar juist ‘normaal’ bewegen. gezondNU geeft je een simpel stappenplan voor … meer stappen! Lees meer

Uit recent onderzoek blijkt dat beweging kan helpen bij het voorkomen van een depressie. Hoe zit dat? Lees meer

Geef een reactie op: Ontspan door te bewegen

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring