Nieuw! Flinndal Calcium Kauwtablet

Calcium Kauwtablet.jpg

Calcium is een belangrijk mineraal dat je kunt vinden in zuivelproducten zoals melk, kaas of yoghurt. Soms kan je wel wat extra calcium gebruiken. Bijvoorbeeld als je weinig zuivel eet, als je het niet lust of als er sprake is van een verhoogde behoefte aan calcium. Speciaal voor die situaties, hebben wij een Calcium Kauwtablet ontwikkeld.

Calcium: een belangrijk mineraal

Calcium heeft verschillende functies in ons lichaam. Calcium is nodig voor de instandhouding van de botten. Het speelt namelijk een rol bij de botaanmaak en helpt je botten sterk te houden. Hoe meer calcium er op jonge leeftijd in de botten zit, hoe langer de botten stevig blijven. Calcium is ook van belang voor de opbouw van sterke tanden en het behoud van een sterk gebit.

Calcium is belangrijk voor de spierfunctie en helpt je spieren sterk en soepel te houden. Ook de hartspier. Het is goed voor het zenuwstelsel en draagt bij aan de prikkeloverdracht in de zenuwen. Verder draagt het ook bij aan de bloedstolling en bevordert het de energiestofwisseling in je lichaam, net als de spijsvertering.

Met het uitstekend opneembare calciumcitraat

Er zijn verschillende vormen van calcium. Deze worden onderverdeeld in organische en anorganische vormen. Deze laatste groep lost meestal slecht op in water. Flinndal heeft daarom gekozen voor een organische vorm; calciumcitraat. Deze vorm is uitstekend opneembaar in het lichaam.

Mét vitamine D

Vitamine D zorgt voor een goede opname van calcium in de botten. Daarom hebben we aan de kauwtabletten 5mcg vitamine D toegevoegd.

Dosering

Flinndal Calcium Kauwtablet bevat 300 mg calcium per tablet. Een prima aanvulling op de voeding voor wie al calcium binnenkrijgt en in combinatie met je voeding, ook weer niet teveel. Eet je geen of weinig zuivelproducten, dan kun je 2 tot 3 tabletten per dag gebruiken. Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar.

Flinndal Calcium Kauwtablet, bevat per tablet van 1900 mg:

Actief bestanddeel Verbinding Hoeveelheid % ADH *
Calcium Calciumcitraat 300 mg 37,5
Vitamine D D3 5 mcg 100

* ADH = aanbevolen dagelijkse hoeveelheid volgens de Europese Richtlijn Etikettering 2008/100/EC (of Warenwetbesluit).
Lees ook:

Melk drinken wordt voor steeds minder mensen logisch. Reden voor het magazine gezondNU om één van de belangrijkste criticasters van melk, auteur Alissa Hamilton, te ondervragen. Lees meer

Honing is lekker bij geitenkaas, in een kop thee of een glas warme melk of in een smoothie. Dit gouden goedje is niet alleen lekker vanwege de zoete smaak, maar is ook een goede suikervervanger. Bovendien wordt gezegd dat honing goed is voor de weerstand. Is dit waar? Lees meer

Calcium vind je met name in zuivelproducten zoals melk, yoghurt en kaas. Mag je geen zuivelproducten of lust je deze niet? Dan zijn er gelukkig genoeg alternatieven! Lees meer

Geef een reactie op: Nieuw! Flinndal Calcium Kauwtablet

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring