Kwaliteit van de Flinndal producten

Kwaliteit van de Flinndal producten

Inge
11-12-2015
0 Reacties

kwaliteit.jpg


Hoe weet je of de kwaliteit van voedingssupplementen goed is? Klopt de dosering wel, worden alleen de beste ingrediënten gebruikt en zijn ze ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek? Wij krijgen geregeld vragen van klanten over de kwaliteit van onze voedingssupplementen. Daarom hebben we de antwoorden op deze vragen voor je op een rijtje gezet in ons blog!


Is de dosering verantwoord? »
Worden alleen de beste ingredienten gebruikt? »
Zijn de producten vrij van genetische modificatie? »
Hoe wordt de kwaliteit van de producten gewaarborgd? »
Maakt kwaliteit ook duurder? »
Zijn de voedingssupplementen ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek? »


Is de dosering verantwoord?

De producten van Flinndal zijn een verantwoorde aanvulling op de gezonde voeding. We kijken daarbij naar de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) van vitaminen en mineralen die is opgesteld door de EFSA (European Food Safety Authority) en ook kijken we goed naar de Nederlandse richtlijnen. Per land kunnen voedingspatronen namelijk verschillen en daarmee ook de hoeveelheid voedingsstoffen die je binnenkrijgt. In Nederland worden de richtlijnen voor een goede voeding opgesteld door de Gezondheidsraad.

We kiezen altijd voor een verantwoorde dosering. Zo zorgen we ervoor dat je nooit te veel vitaminen en mineralen binnenkrijgt in combinatie met je voeding. Onze voedingssupplementen zijn bedoeld als een aanvulling op de normale voeding.

Naast de ADH is er voor de meeste vitaminen en mineralen een maximaal veilige hoeveelheid vastgesteld. Dit is de hoeveelheid die je dagelijks maximaal binnen mag krijgen. Deze ligt vaak vele malen hoger dan de ADH. Langdurige overschrijding van de maximaal veilige hoeveelheid kan klachten geven en raden wij af. De dosering in onze supplementen ligt daarom altijd ver onder de maximale hoeveelheid.


Worden alleen de beste ingrediënten gebruikt?

De producten van Flinndal voldoen aan alle eisen van de Warenwet en bevatten uiteraard alleen ingrediënten die zijn goedgekeurd door de overheid. Bij het ontwikkelen van onze producten kijken we welke vormen van vitaminen en mineralen het best opneembaar zijn door het lichaam. Dit kunnen natuurlijke én synthetische stoffen zijn.

Synthetisch betekent niet dat dit minder goed is dan een natuurlijke variant. Beide varianten zijn veilig en in sommige gevallen wordt de synthetische vorm zelfs beter opgenomen dan de natuurlijke vorm. Flinndal kiest zoveel mogelijk voor de natuurlijke variant, tenzij de synthetische variant beter wordt opgenomen. Door de beste vorm te kiezen, kunnen de voedingsstoffen na het innemen van de supplementen snel aan de slag in het lichaam. Bovendien laat de overheid alleen stoffen toe waarvan bekend is dat ze een positieve invloed op het lichaam hebben.


Zijn de producten vrij van Genetische modificatie (GMO)

Genetisch gemodificeerd betekent dat een product is ‘verbeterd’. Pitloze druiven zijn hier een voorbeeld van. Sinds 18 april 2005 zijn leveranciers van voedingssupplementen en voedingsmiddelen verplicht om op het etiket te vermelden of een product genetisch gemodificeerd is. Is een product niet genetisch gemodificeerd, dan staat dit niet op het etiket. Alle producten van Flinndal zijn vrij van genetische modificatie.


Hoe wordt de kwaliteit van de producten gewaarborgd?

Om een goede kwaliteit te garanderen worden onze producten gemaakt door erkende, farmaceutische bedrijven. Deze bedrijven voldoen aan alle wetgevingen en hebben de bijbehorende kwaliteitscertificeringen zoals GMP, HACCP en BRC.

GMP

GMP staat voor Good Manufacturing Practices, oftewel, goede manier van produceren. Het is een kwaliteitsnorm die onder andere wordt gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie. Hierbij wordt nauwkeurig vastgelegd hoe en onder welke omstandigheden een product wordt gemaakt. Tijdens de productie worden alle ingrediënten, tussenproducten en eindproducten gecontroleerd.

HACCP

HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) is een kwaliteitsnorm die ervoor zorgt dat bedrijven die met voedsel omgaan voorkomen dat de veiligheid van het eten in gevaar komt. Een ‘hazard’ staat voor een gevaar dat in een product aanwezig kan zijn, zoals schimmels, schadelijke stoffen zoals glas of scherp materiaal, die een bedreiging vormen voor de gezondheid. Met HACCP wordt er zeer streng op gecontroleerd dat deze gevaren worden voorkomen.

BRC

BRC (British Retail Consortium) is een kwaliteitsnorm op het gebied van voedselveiligheid. Deze norm stelt de standaardeisen aan het voedselveiligheidssysteem van een leverancier. Deze eisen hangen samen met HACCP.

Zoals gebruikelijk worden bedrijven die werken volgens bovenstaande kwaliteitsnormen ook regelmatig door de overheid gecontroleerd om de kwaliteitsstandaard hoog te houden.


Maakt kwaliteit ook duurder?

Zoals met alle producten geldt dat aan betere kwaliteit ook een hogere prijs gekoppeld is. Flinndal levert producten van hoge kwaliteit, ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek en volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Doordat wij onze producten alleen online verkopen (en dus zonder tussenhandel van winkels), kunnen wij onze producten voor een goede prijs aanbieden met de beste service.


Zijn de voedingssupplementen ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek

Flinndal stelt altijd een product samen volgens de laatste wetenschappelijke inzichten en richtlijnen van instanties zoals de Gezondheidsraad en de Europese Unie (EFSA, European Food Safety Authority). De EFSA geeft onafhankelijke wetenschappelijke adviezen over voedselveiligheid. Voor het Voedingscentrum bijvoorbeeld wegen de bevindingen van de EFSA zwaar mee in de adviezen die zij geven op het gebied van voeding.


Vragen?

Heb je nog vragen over de kwaliteit van de producten van Flinndal? Onze voedingsdeskundigen zitten voor je klaar om alle vragen te beantwoorden. Mail je vraag naar [email protected].


afbeeldingen_middel_inge_d2fda42d.jpg

Wie ben ik?

Mijn naam is Inge Hendriks. Ik ben sinds 2007 werkzaam voor Flinndal. Voeding is mijn passie. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op dit gebied. Naast mijn werk voor Flinndal heb ik mijn eigen website (www.leeffit.nl), voor online advies over gezonde voeding en leefstijl. Daarnaast ben ik wekelijks als vaste gast aan tafel te zien bij Myrna Plus op RTL4. 


Aanbevolen producten

{% for product in products %}
{{product.name}}
{{product.name}}
{% for star in product.rating_stars %} {% if star == "full" %}
{% endif %} {% if star == "half" %}
{% endif %} {% if star == "empty" %}
{% endif %} {% endfor %}
({{product.review_count}})
Vanaf € {{product.price | money_eu}}
Bekijk product
{% endfor %}

Lees ook

Waar moet je op letten bij het kopen van supplementen?

Bij het kopen van supplementen heb je de keuze uit veel verschillende merken. Hoe weet je of een supplement aansluit bij jouw behoefte en dat deze van goede kwaliteit is? Kortom, waar moet je op letten bij het kopen van supplementen?

Lees meer > Lees meer >

De nieuwe Richtlijnen goede voeding

Hoe zit het precies met de nieuwe Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad? Hoe komen ze eigenlijk tot stand, waarom zijn ze er en wat zijn de wijzigingen ten opzichte van de vorige Richtlijn uit 2006?

Lees meer > Lees meer >

De nieuwe Schijf van Vijf is uit!

Eindelijk is het dan zover; het Voedingscentrum heeft de nieuwe Schijf van Vijf gepresenteerd. Voor de liefhebber nog een keer de belangrijkste punten uitgelicht

Lees meer > Lees meer >

Geef je reactie op:

Kwaliteit van de Flinndal producten
E-mailadres wordt niet getoond bij de review
Je krijg uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

{{name}}

{{unique_selling_point}}

Jouw instellingen

Wij staan voor je klaar

Wij staan u graag te woord via de onderstaande kanalen.

Onze openingstijden zijn van 09:00 tot 19:00 op werkdagen en van 10:00 tot 16:00 op zaterdag.

Mijn Flinndal

Regel zelf zaken zoals het wijzigen van persoonlijke gegevens of Flinndal Herhaalgemak zendingen.

Naar Mijn Flinndal omgeving

Bel ons (gratis)

Gemiddelde wachttijd: < 5 minuten
0800-7080

Wachttijd: < 5 minuten
0800-7080

WhatsApp ons

Gemiddelde wachttijd: < 25 minuten
06-57592195

Wachttijd: < 25 minuten
06-57592195

E-mail

Gemiddelde wachttijd: 1 werkdag
Neem contact op via het contactformulier

Wachttijd: 1 werkdag
Ga naar het contactformulier

Facebook Messenger

Gemiddelde wachttijd: < 25 minuten
Stuur ons een bericht via Facebook Messenger

Wachttijd: < 25 minuten
Ga naar Facebook Messenger

Product toegevoegd

Product toegevoegd

Naar winkelwagen »

Andere klanten kochten ook:

{% for product in products %}
{{product.name}}

{{product.unique_selling_point}}

€ {{product.price | money_eu}}
{% endfor %}