Is alcohol een dikmaker?


blog_alcohol.jpg


Nog even en het is weer kerst! Dat betekent lekker eten én drinken. Opvallend is dat we rondom kerst meestal alleen letten op de calorieën in ons eten, maar dat hierbij ons drinken wordt overgeslagen. Toch bevat alcohol wel degelijk calorieën. Hoeveel calorieën bevat bijvoorbeeld een glas rode wijn?


De decembermaand

In de decembermaand wordt vaak iets meer gedronken dan anders. Een aperitief voor en wijn tijdens het diner en een likeur toe. Het hoort erbij. Helaas is alcohol niet echt caloriearm. Het bevat namelijk ongeveer 7 calorieën per gram. Dat is best veel als je het vergelijkt met andere dranken.

Daarnaast zorgt alcohol ervoor dat je eetlust wordt aangewakkerd. Dit is reden dat je door alcohol extra zin krijgt in een bitterbal of nog een extra stukje kaas. Ben je op dieet of wil je gezonder eten deze kerst? Let dan ook op het aantal glazen dat je drinkt. Sowieso geldt natuurlijk: geniet, maar drink met mate.


Aantal calorieën per glas alcohol

Hieronder vind je het gemiddelde aantal calorieën per alcoholische drank. Hierbij noemen wij alleen de meest populaire dranken, gesorteerd van minste aantal calorieën naar meeste aantal calorieën.


Gemiddelde hoeveelheid calorieën per glas Kcal
Alcohol vrij bier (250 ml) 55
Bessenjenever (35 ml) 65
Droge witte wijn (100 ml) 67
Vieux (35 ml)  70
Een glas rosé (100 ml) 71
Champagne (100 ml) 77
Port (35 ml) 80
Rum (35 ml) 80
Een glas rode wijn (100 ml) 82
Likeur (35 ml) 85
Whisky (35 ml) 85
Wodka (35 ml) 86
Zoete witte wijn (100 ml) 96
Advocaat (50 ml) 96
Bier (250 ml) 110

Bron: Voedingscentrum en Gezondheidsnet. 


Flinndal Detox

detox.jpg

Wil je na een gezellige avond je lichaam de volgende dag helpen om zich te herstellen? Eet dan veel groente en fruit en laat de alcohol even staan. Drink de volgende dag liever ook geen cafeïne.

Je er ook voor kiezen om je lichaam te helpen met een voedingssupplement zoals Flinndal Detox. Flinndal Detox bevat natuurlijke ingrediënten die helpen het lichaam te ontgiften. Met Mariadistel en Chlorella ter ondersteuning van de lever en de galblaas. Chlorella en Jeneverbes zijn ook van belang voor de uitscheidingsfunctie van de nieren. Ook is Chlorella een belangrijke antioxidant die de lichaamscellen helpt beschermen tegen invloeden van buitenaf. Mét Spirulina. Meer informatie vind je op de productpagina, waar je Flinndal Detox ook kunt bestellen. 


afbeeldingen_middel_inge_d2fda42d.jpg

Wie ben ik?

Mijn naam is Inge Hendriks. Ik ben sinds 2007 werkzaam voor Flinndal. Voeding is mijn passie. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op dit gebied. Naast mijn werk voor Flinndal heb ik mijn eigen website (www.leeffit.nl), voor online advies over gezonde voeding en leefstijl. Daarnaast ben ik wekelijks als vaste gast aan tafel te zien bij Myrna Plus op RTL4.


Lees ook:

Wat doet alcohol in ons lijf? Belangrijke vragen over alcohol beantwoord. Lees het in de column van gezondNU op Flinndal.nl Lees meer

Een gezellig etentje, lekkere wijntjes en later op de avond alweer honger. Vreemd. En dat terwijl je toch eigenlijk best veel gegeten had. Herkenbaar? Hoe het komt dat je na al die alcoholische versnaperingen tóch nog zin hebt in bitterbal of andere snack Lees meer

Veel tips voor alcoholvrije cocktails of smoothies leveren mierzoete drankjes op, vol suiker en zoetstoffen. Wij hebben een paar tips voor een lekkere en gezonde cocktail voor je. Lees meer

Geef een reactie op: Is alcohol een dikmaker?

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring