Hollandse Nieuwe haring lekker en gezond

Hollandse Nieuwe haring lekker en gezond

De Hollandse Nieuwe haringen zijn vanaf woensdag 19 juni weer verkrijgbaar. De haringen zijn niet alleen lekker maar ook gezond.

Haring vol met gezonde visvetzuren
Haring is een vette vissoort en vol zit met omega-3 vetzuren zoals EPA en DHA. Deze onverzadigde vetzuren verlagen het cholesterolgehalte in het bloed en hebben zo een gunstige invloed op het hart. Deze vetzuren worden daarom ook wel goede vetten genoemd. Naast de omega-3 vetzuren zit er in haring  ook een flinke dosis vitaminen zoals vitamine A, B2, B6, B11 (foliumzuur), B12 en vitamine C en D. Een harinkje happen is dus een verantwoorde snack.

Het haringseizoen is begonnen
Normaal begint het haringseizoen begin juni. Dit jaar is het twee weken uitgesteld door het slechte weer van de afgelopen weken. Er mag pas op haring gevist worden als ze een vetpercentage hebben van minimaal 16%. Door het slechte weer was er onvoldoende zonlicht om het plankton te laten groeien. Plankton is voedsel voor haring en dat is de reden waarom de haring begin juni nog niet het juiste vetpercentage had.

Goed doel
Het haringseizoen begint met een traditionele veiling van het eerste vaatje haring. Dit gebeurt op Amerikaanse wijze, wat inhoud dat iedereen bedragen mag bieden vanaf €250,00. Alle bedragen worden bij elkaar opgeteld  en leveren uiteindelijk een hoog eindbedrag op. De bieder die als laatste een bod heeft uitgebracht voor de slag met de hamer is de koper van het eerste vaatje haring. De opbrengst gaat standaard naar een goed doel, wat dit jaar de Cliniclowns is.

Eén keer per week vis
Het Voedingscentrum adviseert om één keer per week vis te eten, waarvan minimaal een keer vette vis. Vette vissen zijn haring, zalm, makreel, sardines en paling. Hou je niet zo van vis of eet je het niet zoveel dan kun je Flinndal Omega-3 Forte gebruiken als aanvulling op je voeding. Een capsule helpt je hart in goede conditie te houden en bij twee capsules per dag ondersteunt het ook je hersenen en je gezichtsvermogen.


Lees ook:

Vis is gezond, bevat omega 3 en is lekker! Er zijn heel veel soorten vis en nóg meer recepten. Een goede vispan is dan ook een must. Lees meer

Naar het effect van omega 3 op de werking van het hart, werd onlangs een interessant onderzoek uitgevoerd in opdracht van Food Supplements Europe (FSE). Wij hebben de resultaten voor je samengevat. Lees meer

Hoe vaak en waarom eten mensen vis en gebruiken ze daarnaast nog visoliecapsules? Op deze vragen hebben wij geprobeerd antwoord te geven aan de hand van een klein onderzoek. En hier kwamen opvallende resultaten uit. Lees meer

Geef een reactie op: Hollandse Nieuwe haring lekker en gezond

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.