Heerlijk, het is weer zomer!!

zonneallergie.jpg

Dat betekent lekker buiten leven en genieten van de warme zonnestralen. Maar dat geldt niet voor iedereen. Een zomers humeur kan flink verpest worden door een zonneallergie.

Wat is een zonneallergie?

De zon is erg belangrijk voor onze gezondheid. Zo is de huid onder invloed van zonlicht in staat om vitamine D aan te maken. Maar ook hier geldt: een teveel is niet goed. Je huid kan verbranden als gevolg van te veel UV-straling. Deze straling droogt je huid ook uit en kan daarnaast rimpels en ouderdomsvlekken of sproeten veroorzaken.

En er is nog een vervelend kwaaltje dat veroorzaakt wordt door de zon: zonneallergie.

Zonneallergie is een overgevoelige reactie van de huid op de UV-stralen van het zonlicht. Je kunt last krijgen van rode plekken, blaasjes of bultjes op die plekken waar je huid in contact is gekomen met zonlicht. De aangetaste huid kan schilferig worden en ook flink jeuken, dus dit kan behoorlijk vervelend zijn!

Bescherm je huid

Gelukkig kun je wel iets doen om je huid te beschermen. Natuurlijk is in de eerste plaats een goede zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor van belang. Daarnaast zijn er ook plantaardige stoffen die je lichaam van binnenuit helpen te beschermen tegen de schadelijke invloeden van UV-stralen.

Zo bevatten groene thee en walnoten stofjes met een antioxidant werking. Zij helpen de huid te beschermen tegen UV-stralen. Flinndal Huid, Haar & Nagels bevat niet alleen de natuurlijke extracten van groene thee en walnoot, maar ook andere ingrediënten voor de huid. Zoals vitamine C, wat van belang is voor de vorming van collageen. Collageen helpt de huid stevig te houden.

Maar ook de vitamine A, B2, biotine en zink in het tablet helpen je huid gezond te houden. Ze ondersteunen het herstellend vermogen van de huid en verzorgen je huid van binnenuit. Flinndal Huid, Haar & Nagels biedt dus de perfecte bescherming voor je huid naast je zonnebrandcrème. Een fijne, zonnige zomer gewenst!

Inge voedingsdeskundige Flinndal

Wie ben ik?

Mijn naam is Inge Hendriks. Ik ben sinds 2007 werkzaam voor Flinndal. Voeding is mijn passie. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op dit gebied. Naast mijn werk voor Flinndal heb ik mijn eigen website (www.leeffit.nl), voor online advies over gezonde voeding en leefstijl.Lees ook:

Tijdens de vakantie kun je ook bewegen en letten op je voeding. Even tijd nemen voor jezelf en zaken ordenen. Maar onthou wel: De vakantie is ook écht tijd voor vakantie. Lees meer

De vakantie is de ideale tijd om de touwtjes wat te laten vieren. Genieten van lekker eten en drinken, in de avond nog een alcoholische versnapering en wat later naar bed dan normaal. Weer terug van vakantie kan je lichaam dan vragen om een rust moment, oftewel, tijd voor een detox met Flinndal! Lees meer

De zomer is begonnen en de plannen voor de vakantie zijn gemaakt. Zon, zee, strand en gezelligheid! Maar hoe kun je genieten en toch verstandige, verantwoorde keuzes maken op reis? Lees meer

Geef een reactie op: Heerlijk, het is weer zomer!!

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring