Gezond afvallen, 7 tips

Gezond afvallen, 7 tips

Anna
10-10-2013
0 Reacties

Gezond afvallen

Afvallen? Voor de een is het moeilijker dan de ander. Wat is de beste manier om weer strakker in je vel te zitten? Lees hier 7 tips voor het afvallen.


Tip 1. Zorg voor een gezond ontbijt

Een gezond ontbijt is een belangrijk moment van de dag. Het ontbijt zorgt er namelijk voor dat je stofwisseling op gang wordt gebracht. De voedingsstoffen geven je energie en dat zorgt ervoor dat je langer verzadigd blijft en de trek in ongezonde tussendoortjes kan weerstaan.


Tip 2. Probeer niet te snoepen

Het lijkt logisch maar toch blijven mensen snoepen tijdens een afvalperiode. Uit eerder onderzoek van Flinndal kwam al naar voren dat mensen blijven snoepen tijdens het afvallen. Let ook op dat de maaltijden die je eet voldoende energie uit koolhydraten, eiwitten en vet bevatten en honger jezelf niet uit. Het is belangrijk dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Sinds kort heeft Flinndal een dieetprogramma, Flinndal Gezond Gewicht, met caloriearme producten, die bovendien rijk zijn aan vezelseiwitten en vitaminen. Het programma biedt een gezonde manier om af te vallen zonder jojo-effect. Daarnaast krijg je ook advies van onze eigen voedingsdeskundigen!

Als je midden op de dag trek krijgt in iets lekkers, kies dan voor een gezond tussendoortje zoals een Flinndal energiereep, een stuk fruit of een bakje yoghurt.


Onze aanbevelingen


Tip 3. Sporten en afvallen

Je valt af als je meer calorieën verbrandt dan dat je binnenkrijgt. Bewegen of sporten is daarom belangrijk. De beweegnorm staat op 30 minuten per dag. Lukt het jou om 30 minuten per dag te sporten of te bewegen? Sporten is een goede manier om calorieën te verbranden en je stofwisseling te versnellen. Spiermassa verbrandt namelijk meer energie. Ga dus lekker naar de sportschool of geniet van de frisse lucht en ga hardlopen of wandelen. Bij de ene sport verbrand je meer calorieën dan andere, maar het gaat om de beweging. Motiveer jezelf. Tijdens het sporten komt bovendien het het gelukshormoon endorfine vrij en dat zorgt ervoor dat je na het sporten een voldaan gevoel hebt.


Tip 4. Zorg voor gezonde voeding

Niet alleen tijdens het afvallen is een gezonde voeding belangrijk. Probeer altijd gezond en gevarieerd te eten en maak deze nieuwe leefstijl eigen. Pas op met vette snacks en producten waar veel suiker in zit. Eet kleinere porties en probeer trek weg te krijgen met vers fruit of rauwe groenten. Een gevarieerde voeding zorgt ervoor dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Voor een gezond lichaam en dus ook voor een gezond gewicht.


Tip 5. Weg met de weegschaal

Ga niet elke dag op de weegschaal staan. Je gewicht schommelt de hele dag door en dat kan demotiverend zijn. Het schommelen van gewicht heeft diverse oorzaken. Één daarvan is dat je ’s ochtends minder hebt gegeten dan ’s avonds. Ga maar 1 keer per week (het liefst op dezelfde dag en tijdstip) op de weegschaal staan. Dan krijg je een juiste indicatie van de hoeveelheid kilo’s die je bent afgevallen.


Tip 6. Wees matig met alcohol

In alcohol zitten ook calorieën en je krijgt er trek van. Even lekker een bakje chips, nootjes of plankje kaas bij een glaasje wijn. Voorkom dat en ga voor een verfrissend caloriearm drankje. In 100 gram wijn zit ongeveer 70 – 80 calorieën.


Tip. 7 Vitaminen je ondersteunen tijdens het afvallen

In een periode van afvallen kun je soms extra ondersteuning gebruiken. Daarom is er Flinndal Multi, met alle 13 vitaminen en 9 mineralen voor een gezond en fit gevoel. Met vitamine C en D voor de weerstand en alle B-vitaminen voor extra energie. Daarnaast is er Flinndal Slank & Fit. Dit product bevat ingrediënten die onder meer de vetverbranding ondersteunen en je een fit gevoel geven.

Je hoeft dus niet te stoppen met eten om een gezond gewicht te bereiken. Met een gevarieerde voeding en voldoende beweging kom je al heel ver.

Aanbevolen producten

{% for product in products %}
{{product.name}}
{{product.name}}
{% for star in product.rating_stars %} {% if star == "full" %}
{% endif %} {% if star == "half" %}
{% endif %} {% if star == "empty" %}
{% endif %} {% endfor %}
({{product.review_count}})
Vanaf € {{product.price | money_eu}}
Bekijk product
{% endfor %}

Lees ook

Wel of geen vlees eten?

Is vlees eten gezond of niet? Steeds meer Nederlanders eten minder vlees Niet alleen om rekening te houden met dier en milieu maar ook de crisis telt mee.

Lees meer > Lees meer >

Hoe verbrand je veel calorieën?

Met welke activiteiten verbrand je veel calorieën? We geven een top 5.

Lees meer > Lees meer >

Afvallen? Win het Lekker Slank DOE Boek

Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die het heeft over afvallen. Vooral onder vrouwen is het een veel voorkomend onderwerp. Win nu het Lekker Slank DOE boek van gezondNU vol met leuke tips!

Lees meer > Lees meer >

Geef je reactie op:

Gezond afvallen, 7 tips
E-mailadres wordt niet getoond bij de review
Je krijg uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

{{name}}

{{unique_selling_point}}

Jouw instellingen

Wij staan voor je klaar

Wij staan u graag te woord via de onderstaande kanalen.

Onze openingstijden zijn van 09:00 tot 19:00 op werkdagen en van 10:00 tot 16:00 op zaterdag.

Mijn Flinndal

Regel zelf zaken zoals het wijzigen van persoonlijke gegevens of Flinndal Herhaalgemak zendingen.

Naar Mijn Flinndal omgeving

Bel ons (gratis)

Gemiddelde wachttijd: < 5 minuten
0800-7080

Wachttijd: < 5 minuten
0800-7080

WhatsApp ons

Gemiddelde wachttijd: < 25 minuten
06-57592195

Wachttijd: < 25 minuten
06-57592195

E-mail

Gemiddelde wachttijd: 1 werkdag
Neem contact op via het contactformulier

Wachttijd: 1 werkdag
Ga naar het contactformulier

Facebook Messenger

Gemiddelde wachttijd: < 25 minuten
Stuur ons een bericht via Facebook Messenger

Wachttijd: < 25 minuten
Ga naar Facebook Messenger

Product toegevoegd

Product toegevoegd

Naar winkelwagen »

Andere klanten kochten ook:

{% for product in products %}
{{product.name}}

{{product.unique_selling_point}}

€ {{product.price | money_eu}}
{% endfor %}