Dit zijn de 6 voedingstrends van 2017


Koud douchen

Glutenvrij, koolhydraatarm en detoxen – dat waren de voedingstrends van 2016. Waren het hypes of blijvertjes? gezondNU zet de 6 eettrends van 2017 op een rij.


1. Eten doen we uit een bowl

Eten uit een kommetje wordt hot! Al noemen we het geen kommetje maar een ‘bowl’. Burritobowls, saladebowls, smoothiebowls en açai-bowls; alles smaakt gewoon beter in een kom. Gerechten in een kom staan symbool voor een nieuwe, lichte en ontspannen manier van eten en zijn perfect voor comfortfood. En knoeien uit een kom is onmogelijk!.


2. Vegan!

Volledig plantaardig eten, veganisme, zit in de lift. Je eet vlees, noch vis en ook geen eieren en zuivel. Vooral jongeren spreekt vegan aan; de helft van alle veganisten zijn jonger dan dertig. Gezondheid en dierenwelzijn zijn de redenen waarom we in het nieuwe jaar steeds vaker kiezen voor de vegan-lifestyle. Overigens eten de meeste mensen niet volledig vegan, maar wel een paar keer per week. En zeg nu zelf, lunchen met een broodje met hummus en avocado is geen straf!


3. Groente is comfort

Groente won in 2016 al terrein. Maar die trend zet zich door in 2017. Minder vlees en meer groente op je bord. En nee, dat is niet saai. Pizzabodems van rijst en bloemkool, spaghetti van courgette en macaroni van kikkererwten – groente is overal. Zelfs in ijs zul je groente gaan terugvinden, wie heeft zin in een avocado- of paprika-ijsje?


4. Zeewier

De tijd voor groente uit de zee is aangebroken; zeewier. Trendwatchers tippen het als het nieuwe superfood. We kennen zeewier natuurlijk van sushi, maar het geeft een hartige smaak aan elk gerecht. Zeewier is rijk aan eiwitten en ijzer, dus ook heel gezond en een uitstekende vervanger voor vlees. Zeewier is zowel vers al gedroogd te koop in de supermarkt, de natuurvoedingswinkel en de toko.


5. Van de slager naar de tafel

Dat de focus steeds meer ligt op groente, betekent niet dat we helemaal geen vlees meer eten. Alleen kiezen we in 2017 steeds bewuster. Restaurantbezoekers kiezen al voor kop-tot-staart vlees, we eten dus ook de onbekende delen van het dier.


6. Plantaardige melk

Zuivelvrije melk, zoals amandel- en sojamelk ken je waarschijnlijk al. Dit jaar komen er nieuwe soorten bij: hazelnoot, pistache en romige macadamiamelk. Nog meer alternatieven voor mensen met een lactose intolerantie of als je om andere redenen geen melk van een koe drinkt.

Lees meer over gezond eten op www.gezondnu.nl

blog_afbeeldingen_gn_6ed6e4bf.jpg
Lees ook:

Vergeet je I-Pad, je snelle auto en je zonnebril. Want onder onze laag dagcrème, make-up, kleren en technische snufjes, schuilt een stokoud mens. Lees meer

Ook dol op een gebakken eitje of getoast brood? En wist je ook dat er AGE’s in zitten? De Amerikanen weten het zeker: AGE’s in je eten maken je oud en ziek. In gezondNU 9 legt hoogleraar Casper Schalkwijk uit wat AGE’s zijn. Lees meer

Welk signaal geef je aan je kind als je jezelf te dik vindt? In gezondNU 7, een thema-editie over slank zijn met beleid, een opvallend artikel over fenomeen lijnende moeders én hun kinderen. Lees meer

Geef een reactie op: Dit zijn de 6 voedingstrends van 2017

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.